Ölands Skördefest med Hyttsill

Innehållsförteckning
Dagsprogram
Tidtabell


Följ med oss till Ölands Skördefest som hålls varje år vecka 39. Ölands Skördefest bjuder på drygt 900 aktiviteter över hela ön. "Sveriges skafferi" slår upp dörrarna på vid gavel och lockar till njutning av odlingsårets resultat. Affärer, gårdsbutiker, restauranger, krogar och caféer säljer och serverar nyskördade och förädlade läckerheter.

Vi besöker även Pukeberg där den populära Hyttsillen väntar. Här får ni förutom Hyttsillen även musikunderhållning och chans att prova på glasblåsning och glasgravyr. På vägen hem gör vi ett besök på Hönsalottas luffarmuseum i Boda.

Vi reserverar oss för ändringar i besöksmål samt program som kan komma att uppstå på grund av Covid-19.

 

Pris från: 3995:-


Dag 1 Hemorten – Kalmar ca 30 mil
På morgonen lämnar vi våra hemorter och sätter kurs mot Kalmar. På vår väg till Kalmar stannar vi för att äta lunch i den otroligt vackra skärgårds staden Karlskrona.
Vi anländer under eftermiddagen till vårt hotell. På kvällen tar bussen oss till den populära Hyttsillen. Här får vi förutom Hyttsillen även musikunderhållning och chans att prova på glasblåsning och glasgravyr.

Hyttsillkvällarna har sitt ursprung från tiden då glashyttan även var en samlingspunkt efter jobbet, jägare från skogarna runt omkring och även luffarna förstås. Nu är det vi som är inbjudna att ta plats vid långborden.

Dag 2 Öland
Efter en härlig frukost samlar vi oss och åker den korta sträckan till Öland. Varje höst bjuder Ölands skördefest på drygt 900 aktiviteter över hela ön.

”Sveriges skafferi” slår upp dörrarna på vid gavel och lockar till njutning av odlingsårets resultat. Affärer, gårdsbutiker, restauranger, krogar och caféer säljer och serverar nyskördade och förädlade läckerheter.

Dag 3 Kalmar – Hemorten ca 30 mil
Efter frukost fortsätter dagen med ett besök på Hönsalottas luffarmuseum i Boda. Här blir vi mottagna av Snacke-Per, som berättar historier om den fattigaste perioden i FattigSverige.
Det blir även bus och jäkelskap och så äter vi luffarbuffé och dricker lingondricka. Vi räknar med att vara tillbaka i Helsingborg ca 20.00.

09:20 Ängelholm, Shell/Godbiten
09:50 Helsingborg, Hamntorget
10:10 Åstorp, Lidl
10:20 Kvidinge Fd banken (Västra Storg 8)
10:25 Klippan, Torget/Gästis
10:40 Perstorp, Hotellet
10:50 Tyringe, Ivars kiosk
11:00 Hässleholm, Grönängsplan/Circle K

Avgångar och priser

Destination Dagar Avresedatum Hotell Pris Platser
Ölands Skördefest med Hyttsill32021-10-01Kalmarsund Hotell3995:->8BOKA

Nyhetsbrev

Katalogbeställning

Beställ

Kontakta oss

Formulär

Kontakta oss