Skip to main content

Berlin, 4 dagar

Under fyra dagar besöker vi världsmetropolen Berlin, där vi bor centralt i gamla Västberlin. Här har ni allt av det bästa; restauranger, shopping, kultur och nöjen. Berlin är ständigt aktuellt och få städer i världen har en så spännande och brokig historia. Eftersom Berlin ständigt förändras är staden lika intressant för förstagångsbesökaren som för den som väljer att komma tillbaka. Är det första gången Ni är i Berlin bör Ni också följa med på våra utflykter för att få ut det mesta av Berlin. Hjärtligt välkomna att följa med, och framför allt: NJUT!

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten – Berlin ca 45 mil
Från våra respektive anslutningsorter sätter vi kurs mot Danmark via Öresundsbron och från Danmark tar vi oss vidare med färja till Tyskland. Genom Tyskland tar vi oss till Berlin, med uppehåll för bensträckare längs vägen. Vi kommer fram under sen eftermiddag och checkar in på vårt centrala hotell. 
 
Dag 2 och 3 Berlin
Under två dagar har Ni möjlighet att utforska världsmetropolen Berlin. Följ med reseledaren på våra intressanta utflykter! Annars lockar kanske egna strövtåg genom staden.
 
Dag 4 Berlin – Hemorten ca 45 mil
Efter frukost börjar återresan mot Sverige. Vi sätter kurs norrut och gör uppehåll för lite gränshandel innan vi tar färjan över till Danmark. Via Öresundsbron når vi åter Sverige och Malmö ca 18.00.
 

Övrigt

Barnrabatt/pris
Ingen barnrabatt på denna resa.

Valuta under resan
Svenska kronor
Euro

Utflykter och arrangemang

Berlin stadsrundtur
Ingår i resans pris!
Idag tar vår reseledare med oss på en stadsrundtur och visar vad Berlin har att erbjuda. Vi får bland annat se Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche, Potsdamer Platz, Brandenburger Tor och vi åker en bit på paradgatan Unter den Linden, passerar Check Point Charlie. Vi besöker också East Side Gallery som ligger utmed Spree. Vi promenerar en bit längs med den 1,3 kilometer kvarstående biten av muren som täcks med över 100 målningar. Konstnärerna kommer från hela världen och galleriet är världens största galleri under bar himmel. Detta är bara ett smakprov av vad vi kommer uppleva under denna tur.
 
Berlin by night
Kvällstur, ca 300 kr
Vi äter middag på en trevlig restaurang i Berlin. På vägen hem får vi möjlighet att se Berlins kvällsupplysta sevärdheter.
 
Panorama målningen The Wall
Förmiddag, ca 250 kr
Vi gör en förmiddagstur till Check Point Charlie området. Här besöker vi Asisi's Panorma The Wall. Detta är en rundmålning där vi får en inblick hur det kunde se ut en novemberdag på 80-talet. På plattformen upplever vi ett trasigt Östberlin, förfallna och i vissa fall tomma hus. Vi ser även delar av Västberlin. Detta är verkligen historia som ligger nära i tiden.
 
Gränshandel
1 timme. Första eller sista dagen stannar vi vid någon av gränsbutikerna för inhandling av alkoholhaltiga eller alkolholfria drycker.

Tidtabell A

Tidtabell A

Avreseort 
       
Kristianstad, Järnvägsstationen  04:00
       
Önnestad, Din-X   04:10  
      
Vinslöv, fd Uno X  04:20
        
Hässleholm, Grönängsplan/Circle K 04:30 
        
Tyringe, Ivars Kiosk  04:40
        
Perstorp, Hotellet  04:55 
       
Klippan, Torget/Gästis  05.10 
       
Kvidinge, fd banken  05.20 
        
Åstorp, Lidl Parkering  05:30 
        
Ängelholm, Shell/Godbiten  05:50
         
Helsingborg, Hamntorget  06:15 
        
Glumslöv, Milstolpen  06:30
         
Landskrona, Biltema 06:50 
        
Löddeköpinge, Center Syd/Shell  07:10 
        
Lund, Shell, västra  infarten vid hotell Ibis  07:30 
        
Malmö,Hyllie/Arena Bussparkering mot vattentornet 08:00

Karta