Skip to main content

Frankrike, Argelès - 10, 17 dagar "på egen hand"

Njut av hav och berg under en resa i Argelès-sur-Mer!

Argelès-sur-Mer är en liten traditionell katalansk stad med gamla vallar, smala gator och kyrkan Notre-Dame del Prat från 1300-talet, samt en traditionell marknad där du kan lyssna till lokalbefolkningens melodiska dialekt. Staden står värd för många festligheter under året, bland annat utställningar, hantverksmarknader, traditionella festligheter och festivaler. Bege dig till en av hamnens många restauranger för att prova några av det fransk-katalanska kökets specialiteter.

De långa sandstränderna som sträcker sig mer än 6 km längs kusten i Argelès-sur-Mer blir ännu vackrare tack vare Alberamassivet (1 157 meter högt) i bakgrunden. Kusten erbjuder också tallskog och en 3 km lång promenad. Bege dig söderut mot Collioure för att utforska den orörda naturen i Racou. Under en dag på stranden ska du också passa på att besöka klippgrottorna i Ouille och Portells.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1-2              Hemorten - Argelès ca 200 mil
Efter tidig uppsamling går resan ut via Öresundsbron och vidare genom Danmark till Rödby. Här väntar färjan som seglar till Puttgarden i Tyskland. Snart är vi ute på autobahn, som tar oss ner mot de sydvästra delarna av Tyskland. Under natten passerar vi gränsen till Frankrike. I södra Frankrike blir det frukost och nu har vi bara ett par timmar kvar till vårt semestermål Argelés. Vi kommer stanna på en rastplats vid motorvägen, här möter ett lokalt bussbolag upp för att köra oss den sista sträckan till Argelés. Runt lunch är vi framme och semestern är ett faktum!

Dag 2 - 8            Argelès
Semesterdagarna spenderas efter egen önskan. Sola, bada, shoppa och följ med på våra utflykter!

Dag 9-10            Argelès - Hemresa ca 200 mil
Efter lunch börjar vi vår hemfärd. Färden går längs samma vägar som under resan ner. Vi gör middagsstopp i Frankrike. På morgonen har vi nått Tyskland där vi stannar för frukost, och via Puttgarden når vi Danmark för att senare ta oss hem till Sverige via Öresundsbron. Ankomst Malmö ca kl 19.00.

Utflykter och arrangemang

Ni har ingen reseledare på plats i Árgles, men det finns en lokal turistbyrå där man kan boka diverse utflykter.
Vi reserverar oss för ändringar av utflycktsprogramet. Utflyckterna varierar beroende på säsong.

Barcelona
heldagsytflykt ca. 40 €
En härlig utflykt till Kataloniens huvudstad. Vad som ingår i denna utflykt varierar beroende på säsong. Gemensamt är att vi har ca tre timmar till att flanera på egen hand i Barcelona. En promenad på den berömda Ramblan med sitt härliga folkliv rekommenderas. 

Vendredi
heldagsutflykt  ca. 40€
Åk med det gula tåget som går genom Pyrénées och Cardagne. I mer än en timme kommer vi att njuta av den magnifika utsikten mellan Villefranche de Conflent och Mont-Louis, på turen passerar vi bland annat Gisclar-bron och Séjourné-viadukten. Vid slutet av dagen, stanna vi vid den medeltida byn Villefranche de Conflent. Här hittar du små hantverksbutiker och mysiga restauranger.

Le Pas de la Case i Andorra
heldagsutflykt ca. 30€
Idag besöker vi Andorra. Under bussresan till Andorra passerar vi bland annat vallée de la Têt och viadukten Séjourné. Vi når Andorra, den charmfulla lilla bergsstaten som är mindre än halva Gotland är den sista som finns kvar av de små självständiga staterna i Pyrenéerna. Den ligger på 700 m höjd och har ca 40 000 invånare i landet. Vi får tid att på egen hand upptäcka byn innan vi åter åker hem.

Figueras och Roses
heldag ca. 25€
Under denna dagen upplever vi Costa Brava och Roses. Efter frukost beger vi oss mot Figueras där vi får tid att på egen hand njuta av staden!  Här kan man gå på marknad (endast torsdagar) och handla till låga priser, men glöm inte att pruta på priserna! Här finns också ett leksaksmuseum ett stort kastell, Castello San Ferran och spännande små shoppinggränder. Dessutom finns här Salvador Dalís Teatro-Museo. Muséet är en unik och drömlik byggnad som bjuder på en surrealistisk upplevelse som kittlar din fantasi. Byggnaden såväl innehållet har ritats och skapats av Dalí själv. Efter ett besök i Figueras åker vi till Roses. Rosas eller Roses, som orten heter på katalanska, ligger vid den vackra Rosasbukten och är en gammal fiskeby som blomstrat upp till en turistort. Efter ett besök i Roses åker bussen åter till hem.

Besök gärna Argeles turistbyrås hemsida för mer information om utflykterna: Läs mer här

 

 

 

 

 

Bra att veta

Endast bussresa
endast bussresa 3000kr T/R, 2000kr enkelresa. Barn 0-12 år får 25% rabatt på endast bussresa.

Valuta under resan
Svenska kronor
Euro

Pass
Vi uppmanar alla våra resenärer att alltid ha giltigt pass med sig vid samtliga resor utanför Sveriges gränser.

Försäkring
Glöm inte att ta med ert EU-kort (det europeiska sjukförsäkringskortet) från Försäkringskassan. Det ger dig rätt till nödvändig sjukvård i andra EU/EES-länder.

Gör det något bekvämare för dig i bussen, köp till en extraplats i bussen för 1000 kronor per person tur och retur!

Anslutningshotell

Anslutningshotell
Vi kan erbjuda förmånlig övernattning i Malmö/Hyllie. Vi har samarbete med Malmö Arena Hotel. Helgpris/sommarpris (1 juni - 19 aug) 690 kr i enkelrum och 450 kr/pers i dubbelrum. Vardagspris 900 kr i enkelrum och 550 kr/pers i dubbelrum. Priser per natt och person inkl frukostbuffe. Kontakta oss för bokning. Med reservation för prisändringar.

Argelès, 10 dagar

På förfrågan

Port Argelés hamnen erbjuder mysiga torg, affärer, restauranger och underhållningsevenemang. Alla hemligheter i Port Argelès kommer att göra denna hamn till ett minnesvärt besök. Inställningen är unik vid foten av Pyrenéerna, mitt i vingårdar...Läs mer

Argelès, 17 dagar

På förfrågan

Den 7 km breda sandstranden, det klara vattnet och Albèresbergen dominerar stranden. Både på hösten och våren har stranden gott om sol då den nästan alltid är närvarande! Ljuset är mjukare, stranden mindre packad och fritidsaktiviteterna som e...Läs mer

Endast bussresa

På förfrågan

Endast bussresa 3000kr T/R och om man önskar boka en enkelresa så kostar det 2000 kr (ring vid bokning). Barn upp till 15 år får 25 % rabatt Exempel: Översta kolumen är för 10 dagar och därefter 17 dagar. Detta är likadant för alla avgångar, ni ser...Läs mer