Hildesheim - Sparrisresa 4 dagar

Status:
På förfrågan

Följ med oss till Nidersachen och den historiska orten Hildesheim! Njut av det tyska guldet, den vita sparrisen. Sparrisen har en gammal historia i landet och varje år är sparrisen huvudrätten på många tallrikar. Vi kommer även besöka sagostaden Goslar!

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten - Hildesheim 55 mil
Vår färd går över Öresundsbron vidare genom Danmark till Rödby. Här fortsätter vi vår resa till Tyskland med färja. Från Puttgarden fortsätter vi på Autobahn ner till Hildesheim. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 2 Sparrisgård och stadsrundtur
Efter frukost på hotellet i lugn och ro åker vi till sparrisgården Fuhrberger Spargelwirtschaft. Familjen som driver gården har mer än 30 års erfarenhet för att odla, sälja och bereda sparris. Vi kommer få åka i en vagn över sparrismarkerna, jord- och blåbärsfälten följt av ett besök på gården. Det blir även en sparrislunch inkl. förätt på gården. Efter ett intressant och lättssamt besök åker vi åter tillbaka till Hildesheim. Under eftermiddagen kommer de som vill kunna följa med guiden på en stadrundtur i denna historiska stad. Några av stadens sevärdheter är domkyrkan, Michaeliskyrkan, rådhuset, Markplatz, Wedekindhaus, Tempelhaus, Stadsmuseet samt domkyrkan.

Dag 3 Goslar och Harz
Efter frukost åker vi till sagostaden Goslar. Den gamla kejsarstaden har över 1000 korsvirkeshus och ett av de mest beundrade är skräddarnas före detta gilleshus från 1495 vid torget, numera hotell. Den lilla skulpturen av en man på ett av husets hörn är Goslars symbol för tur och lycka. I Goslar går guiden en kort promenad med oss och sedan har vi tid att på egen hand äta lunch i den mysiga staden.  Efter ett trevligt besök i staden åker vi åter till Hildesheim. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 4 Hildesheim - Hemorten 55 mil
Efter frukost beger vi oss norrut igen. Innan vi rullar på färjan gör vi ett lunchstopp. Färden hem går via Puttgarden-Rödby och Öresundsbron. Beräknad ankomst i Malmö ca 18:00.

Bra att veta

Barnrabatt/pris
Barn 0-12 år har 30% rabatt i extrabädd med 2 fullt betalande.

Valuta under resan
Svenska kronor
Euro

Pass
Vi uppmanar alla våra resenärer att alltid ha giltigt pass med sig vid samtliga resor utanför Sveriges gränser.

Försäkring
Glöm inte att ta med ert EU-kort (det europeiska sjukförsäkringskortet) från Försäkringskassan. Det ger dig rätt till nödvändig sjukvård i andra EU/EES-länder.

Gränshandel
1 timme. Första eller sista dagen stannar vi vid någon av gränsbutikerna för inhandling av alkoholhaltiga eller alkoholfria drycker.

 

Tidtabell A

Tidtabell A


Avreseort
     
Kristianstad, Järnvägsstationen  04:00
     
Önnestad, Din-X   04:10
    
Vinslöv, fd Uno X  04:20
      
Hässleholm, Grönängsplan/Circle K 04:30
      
Tyringe, Ivars Kiosk  04:40
      
Perstorp, Hotellet  04:55
     
Klippan, Torget/Gästis  05.10
     
Kvidinge, fd banken  05.20
      
Åstorp, Lidl Parkering  05:30
      
Ängelholm, Shell/Godbiten  05:50
       
Helsingborg, Hamntorget  06:15
      
Glumslöv, Milstolpen  06:30
       
Landskrona, Biltema 06:50
      
Löddeköpinge, Center Syd/Shell  07:10
      
Lund, Shell, västra  infarten vid hotell Ibis  07:30
      
Malmö, Hyllie/Arena Bussparkering mot vattentornet 08:00