Skip to main content

Holland med blomstrande upplevelser, 6 dagar

Status:
På förfrågan

Följ med på en färgsprakande upplevelse när blomsterfälten står i full blom. Tulpaner, hyacinter och narcisser i en symfoni av färger och dofter.

Det blir många spännade upplevelser under resans gång! Bland annat kör vi över Nordsjövallen som skiljer Nordsjön och Ijsselmeer, vi besöker blomsterauktionen i Aalsmeer där det köps och säljs runt 20 miljoner blommor varje dag, besöker Geithoorn som är en mindre men mycket spännande stad i nordöstra delen av Holland, vi åkter till Amsterdam för att upptäcka staden och de gör vi med en härlig kanaltur, ett besök på en autentisk ost-och träskotillverkning i Volendam och självfallet blomsterparken Keukenhof!

Denna resa har redan avgått, men titta gärna in på vår hemsida efter nyår då vi släpper resorna för 2020!

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1             Hemorten – Bremen 55 mil

Vi kör upplastning genom Skåne enligt vår tidtabell. Färden fortsätter mot Rödby där vi tar färjan till Puttgarden, färjan tar ca 45 minuter. Väl på tysk mark är vi snart ute på Autobahn. Milen försvinner snabbt och vi passerar Lübeck och Hamburg på vår väg till dagens etappmål som är vårt övernattningshotell som ligger i Bremen. Vi kommer att bo på Tryp Hotel Bremen Airport och vi äter en gemensam middag på kvällen.

Dag 2             Bremen – Utrecht 35 mil

Idag efter frukost fortsätter vi färden mot Holland. Vi passerar snabbt Oldenburg innan vi kör över gränsen till Holland. Vi kommer att åka över Nordsjövallen, en 30 km lång fördämning som avgränsar Nordsjön mot insjön Ijsselmeer, den insjö som uppstod när havsviken separerades från Nordsjön. På vägen till vårt hotell gör vi en avstickare till fiskeläget Volendam. Här besöker vi Alid Hoeve där de har ost - och träskotillverkning. Här finns det möjlighet att provsmaka och handla. Framåt seneftermiddagen checkar vi in på vårt hotell, vi kommer att bo på fina Hotel President Carlton i Utrecht. På kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 3             Utrecht

Efter frukost åker vi till blomsterauktionen i Aalsmeer. Här hanteras varje vardag miljontals snittblommor, som sedan transporteras vidare ut i Europa. Därefter åker vi till kanalernas stad Amsterdam där vi kommer att åka en trevlig kanaltur. Kanalturer är det bästa sättet att uppleva staden då det faktiskt finns fler kanaler än i Venedig.  Vi kommer också att få lite egen tid till att äta lunch och gå runt och titta på Amsterdams fantastiska arkitektur, pittoreska kvarter och mängder med broar. På kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 4             Utrecht

Idag åker vi och besöker vi den berömda blomsterparken Keukenhof. Parken etablerades 1949 och är känd för sina vackra tulpaner, det odlas ca 7 miljoner lökar varje år. Sen på eftermiddagen åker vi till staden Delft för att besöka deras kända porslinsfabrik där Delft Blu kommer ifrån. På kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 5             Utrecht – Bad Oldesloe 50 mil

Efter frukost är det dags att vända hem mot Sverige igen. Vi kommer på vägen till dagens etappmål att besöka Giethoorn. Denna by är en genuin holländsk liten by med kanaler och vackra hus med halmtak. Här ges det möjlighet till lunch och en oförglömlig kanalfärd innan vi fortsätter mot Lübeck, dagens etappmål. Här äter vi en gemensam middag.

Dag 6             Bad Oldesloe – Hemorten 38 mil

Idag tar vi lite sovmorgon och efter frukost så åker vi upp mot Puttgarden och vår färja som ska ta oss till Danmark. Innan vi kör på färjan så kommer vi att göra ett kort stopp för inhandling. Beräknad ankomst i Malmö kl. 18:00

Bra att veta

Barnrabatt/pris
Barn 0-12 år har 30% rabatt i extrabädd med 2 fullt betalande.
För att erhålla rabatten krävs 2 fullt betalande per rum.

OBS! Det går endast att får en extrasäng i två hotell, gällande det tredje hotellet får barnet dela säng med föräldrarna.

Valuta under resan
Svenska kronor
Euro

Pass
Vi uppmanar alla våra resenärer att alltid ha giltigt pass med sig vid samtliga resor utanför Sveriges gränser.

Försäkring 
Glöm inte att ta med ert EU-kort (det europeiska sjukförsäkringskortet) från Försäkringskassan. Det ger dig rätt till nödvändig sjukvård i andra EU/EES-länder.

 
 

Tidtabell A

Tidtabell A

Avreseort 
       
Kristianstad, Järnvägsstationen  04:00
       
Önnestad, Din-X   04:10  
      
Vinslöv, fd Uno X  04:20
        
Hässleholm, Grönängsplan/Circle K 04:30 
        
Tyringe, Ivars Kiosk  04:40
        
Perstorp, Hotellet  04:55 
       
Klippan, Torget/Gästis  05.10 
       
Kvidinge, fd banken  05.20 
        
Åstorp, Lidl Parkering  05:30 
        
Ängelholm, Shell/Godbiten  05:50
         
Helsingborg, Hamntorget  06:15 
        
Glumslöv, Milstolpen  06:30
         
Landskrona, Biltema 06:50 
        
Löddeköpinge, Center Syd/Shell  07:10 
        
Lund, Shell, västra  infarten vid hotell Ibis  07:30 
        
Malmö,Hyllie/Arena Bussparkering mot vattentornet 08:00

 

Resekalender

12/12Bordershopen i Puttgarden via färjanfrån 425:-
13/12Rostock Radisson, 3 dagarfrån 2 895:-
13/12Lübeck, 3 dagar från 3 395:-
13/12Stade, 3 dagarfrån 2 395:-
13/12Stralsund, 3 dagarfrån 2 395:-