Skip to main content

Kroatien, Poreč - 10, 17 dagar

Följ med till vårt mycket populära resmål Porec!

Kroatiens gröna semesteroas i Istrien, vars atmosfär påminner mycket om Italien, men här är det än så länge billigare! De historiska omgivningarna kring Porec, med spår av både romare och venetianer, tillsammans med den goda maten och de sköna baden i det turkosfärgade havet garanterar en oförglömlig semester som passar alla åldrar.

Våra sol- och badresor 2019 har redan avgått, men titta gärna in på vår hemsida efter nyår då vi släpper resorna för 2020!

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 - 2              Hemorten – Poreč ca 160 mil
Från våra anslutningsorter sätter vi kursen mot Malmö varifrån vi åker över till Danmark. Från Gedser tar vi sedan färjan till Rostock och resan fortsätter genom Tyskland och Österrike på snabba motorvägar. Under natten tar våra chaufförer den snabbaste vägen söderut medan vi sover lugnt i bussen. Frukoststoppet blir sedan det sista stoppet innan Poreč, dit vi ankommer under förmiddagen. Här checkar vi in på valt hotell.
 
Dag 2 - 8              Poreč
Nu har ni åtta härliga dagar framför er! Bland de svindlande gränderna och de kullerstensbelagda gatorna finns många vackra byggnader och små charmiga torg. Här hittar ni trevliga serveringar där man kan beställa en italiensk glass eller en kopp rykande stark espresso. Porečs största sevärdhet är Euphrasiusbasilikan från 500-talet. Man badar från sten- och klippstränder eller badplattformar i det rena och klara Adriatiska havet. På hotellen finns två pooler varav den ena är en barnpool och det finns ett flertal restauranger och barer inom hotellområdet. Varje dag kan man delta i hotellens aktivitetsprogram med gymnastik, lekar eller spel på schemat, eller vara med i miniklubben. På hotellen är det musik och underhållning flera kvällar fram till midnatt.
 
Dag 9-10              Poreč - Hemorten ca 160 mil
Vid lunchtid är det tid för avgång mot Sverige. Vi njuter av det vackra slovenska och österrikiska landskapet medan våra chaufförer lotsar oss säkert norröver mot färjan till Danmark innan vi beräknas vara tillbaka i Malmö ca klockan 17.00.
 
Vad som ingår i priset:
Hotel Pinia bussresa, bro- och färjeavgifter, vägskatterortstaxa, övernattning i del av dubbelrum med halvpension inkl. måltidsdryck (lokalt vin,/öl/läsk från dryckesmaskin)
 
Hotel Albatros bussresa, bro- och färjeavgifter, vägskatter, ortstaxa, övernattning i del av dubbelrum med All inclusive med buffé vid frukost/lunch/middag, dryck vid samtliga måltider (juice, vatten, röd/vitt vin, öl), snacks vid poolområdet mellan kl. 11.00 - 23.30, öppen bar med både alkohol- och alkoholfria lokala drycker samt kaffe och övriga varma drycker mellan kl. 08.00 - 23.30
 
 

Utflykter och arrangemang

Orienteringstur i Poreč
Kort förmiddag, självkostnadspris
Följ med på en kort åktur med turisttåget från hotell Pical/Pinia till ”ändstationen” i utkanten av gamla stan. Härifrån fortsätter vi till fots så att du lär känna Porečs gamla stadskärna. Vi passerar även Euphrasiusbasilikan som är med på UNESCOs världsarvslista.Vi fortsätter vår promenad på Poreĉs gator och skiljs sedan åt vid hamnen.
 
Katamarantur till Venedig "på egen hand"
Heldag, ca 800 kr
Följ med till den romantiska staden Venedig, broarnas och kanalernas stad. Restiden ligger på ca 3 timmar per väg med katamaran. Ombord på båten finns det guider som presenterar dagens utflykter, bland annat gondoltur och luncharrangemang. Utflykterna bokas och betalas ombord. Ni kommer också att få tid på egen hand i Venedig. Glöm inte att ta med passet och euro!
 
Båttur till Limfjorden, Rovinj och badstopp i Vrsar
Heldag, ca 350 kr
Detta är en lugn och avkopplande tur med båt längs Istriens vackra kust och genom Porečs lilla skärgård. På vår resa söderut till Limskifjorden passerar vi orterna Funtana och Vrsar. Lagom till lunch kommer vi fram till den mysiga staden Rovinj och vi serveras mat ombord på båten då vin/apelsinsaft ingår. Det blir sedan tid på egen hand innan vi åker till Vrsar där det blir ett badstopp. Vi njuter av den vackra skärgården på återresan till Poreč. Glöm inte solkräm och badkläder!
 
Semestertips
Badskor

Bra att veta

Barnrabatt/pris
Pinia
För att erhålla rabatten krävs 2 fullt betalande per rum, max 1 barn per rum.
Barn upp till 13 år har 40% rabatt i extrabädd.
 
Hotel Albatros Plava Laguna
För att erhålla rabatten krävs 2 fullt betalande per rum, max 1 barn per rum.
Barn upp till 13 år har 50% rabatt i extrabädd.
 

Extra plats i bussen
Köp till en extra plats i bussen för endast 1250kr T/R!

Anslutningshotell
Vi kan erbjuda förmånlig övernattning i Malmö/Hyllie. Vi har samarbete Malmö Arena Hotel. Helgpris/sommarpris (26 juni-19 aug) 690 kr i enkelrum och 450 kr/pers i dubbelrum. Vardagspris 900 kr i enkelrum och 550 kr/pers i dubbelrum. Priser per natt och person inkl frukostbuffe. Kontakta oss för bokning. Med reservation för prisändringar.

Valuta under resan
Svenska kronor
Euro
Kuna
 

Pass
Vi uppmanar alla våra resenärer att alltid ha giltigt pass med sig vid samtliga resor utanför Sveriges gränser.

Försäkring 
Glöm inte att ta med ert EU-kort (det europeiska sjukförsäkringskortet) från Försäkringskassan. Det ger dig rätt till nödvändig sjukvård i andra EU/EES-länder.

Tidtabell C

Tidtabell C

Avreseort
      
Kristianstad, Järnvägsstationen  06:00
      
Önnestad, Din-X   06:10
     
Vinslöv, fd Uno X  06:20
       
Hässleholm, Grönängsplan/Circle K 06:30
       
Tyringe, Ivars Kiosk  06:40
       
Perstorp, Hotellet  06:55
      
Klippan, Torget/Gästis  07:10
      
Kvidinge, fd banken  07:20
       
Åstorp, Lidl Parkering  07:30
       
Ängelholm, Shell/Godbiten  07:50
        
Helsingborg, Hamntorget  08:15
       
Glumslöv, Milstolpen  08:30
        
Landskrona, Biltema 08:50
       
Löddeköpinge, Center Syd/Shell  09:10
       
Lund, Shell, västra  infarten vid hotell Ibis  09:30
       
Malmö,Hyllie/Arena Bussparkering mot vattentornet 10:00

Halmstad, Eurostop/Circle K (avgift 300kr)  07:10

Mellbystrand, 3 Laxar (avgift 270 kr)  07:30
 

Anslutningshotell

Anslutningshotell
Vi kan erbjuda förmånlig övernattning i Malmö/Hyllie. Vi har samarbete med Malmö Arena Hotel. Helgpris/sommarpris (1 juni - 19 aug) 690 kr i enkelrum och 450 kr/pers i dubbelrum. Vardagspris 900 kr i enkelrum och 550 kr/pers i dubbelrum. Priser per natt och person inkl frukostbuffe. Kontakta oss för bokning. Med reservation för prisändringar.

Karta

Poreč, 10 dagar

På förfrågan

Porec är en fin liten stad som sticker ut och överblickar småöarna omkring. Gamla stan har venetianska hus och en skön atmosfären. Liksom mysiga restauranger och Istriens hetaste nöjesliv.Läs mer

Poreč, 17 dagar

På förfrågan

Porec ligger på halvöns västkust och är Istriens främsta turistort. I den gamla stadskärnan strosar du på blankslitna vita stengator mellan krogar, glasscaféer och barer med livemusik.Läs mer

Endast bussresa

På förfrågan

Endast bussresa 3000kr T/R och om man önskar boka en enkelresa så kostar det 2000 kr (ring vid bokning). Barn upp till 15 år får 25 % rabatt Exempel: Översta kolumen är för 10 dagar och därefter 17 dagar. Detta är likadant för alla avgångar, ni ser ä...Läs mer