Madaresa

Status:
På förfrågan

Idag åker vi till östra Skåne, närmare sagt Kristianstad kommun. Vi börjar dagen med ett besök på Humletorken i Näsum där de brygger sin egna öl. Först njuter vi av en förmiddagsfika innan vi får en rundtur över ”Humlebygget”, där har de även försäljning av näsumölet, nektar, äppelmust, råmjölk och keramik.

Vi åker sedan lite västerut till Vånga 77.1 som ligger precis intill Ivösjön.  Där tillverkar de sina egna produkter av de bästa råvarorna från odlingarna runt om i bygden. Vi kommer få en presentation om deras verksamhet och produkter innan vi sätter oss ner för att äta en mumsig lokalproducerad lunch. De har även försäljning av sina egna produkter, tid för att handla kommer att finnas.

Därefter åker vi till Trolle Ljungby slott & Gård - ett nytänkande gods med gamla anor Godset har anor från 1300-talet och innehas sedan 1804 av släkten Wachtmeister. Här besöker vi Charlies Brygghus för en ”lättprovning”, vi kommer få se bryggeriet och testa på deras lättöl. Sen gör vi även ett stopp på godsets Viltbod, i deras sortiment finner du bl.a. fasan, rapphöns, gås, vildsvin och hjort.

Dagens sista besök blir på Minas Chokladstudio, här bjuds de på en smarrig eftermiddagsfika samtidigt som man får en visning i själva studion. Åter i Helsingborg ca kl. 18.30.

Denna resa har redan avgått, men titta gärna in på vår hemsida efter nyår då vi släpper resorna för 2020!

Tidtabell 4

(- 40 minuter från orginala tidtabellen)

Avreseort       

Hässleholm, Grönängsplan/Circle K     08.20

Tyringe, Ivars Kiosk     08.10

Perstorp, Hotellet   08.00

Klippan, Torget/Gästis  07.45 
       
Kvidinge, fd banken  07.40 
        
Åstorp, Lidl Parkering  07.30 
         
Helsingborg, Hamntorget  07.10

Ängelholm, Shell/Godbiten  06.40

Karta