Skip to main content

Mayrhofen - Österrike skidresa, 10 dagar

Mayrhofen ligger mitt i Zillertal i Tyrolen och är ett av Österrikes största och bästa skidområden.

Vi åker på en 10 dagars direktresa till Österrike och Mayrhofen. Upplev Österrike när det är som bäst.

Mayrhofen har ett komplett  skidsystem med liftar som är på gångavstånd från våra hotell.

Här finns även ett rikt utbud av nöjesliv med bra restauranger. Afterski är ett måste, du rycks med av musiken och kan slå klackarna i taket.

Följ med på vintersemester och upplev härliga Mayrhofen med oss!

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten - Mayrhofen ca 120 mil
Avresa från respektive hemort runt lunchtid. Färden går via Öresundsbron och med färjan Gedser-Rostock. Här hinner ni äta middag och shoppa innan ni lutar er tillbaka i busstolen. Vi kommer att stanna för bensträckare och nattstopp. Ombord på bussen finns det dryck och korv för den som önskar. Under natten tar våra chaufförer den snabbaste vägen söderut medan ni sover lugnt i bussen.

Dag 2 Mayrhofen
På morgonen når vi vårt slutmål Mayrhofen. Mayrhofen är Österrike när det är som bäst, byn som ligger mitt i Zillertal är så välkomnade och hemtrevlig som bara Österrikiska orter kan vara. Mayrhofen är en förhållandevis stor by. I centrum finns allt du kan önska av butiker, kaféer och nöjen. Vid ankomsten (incheckning sker ca 14.00) kan vi lägga in vårt bagage för att senare ge oss ut i backarna.

Dag 3 - 8 Mayrhofen                                         
Mayrhofen ligger framför våra fötter och det är bara att sätta på skidorna. Ni har ett fantastiskt skidområde runt er. Liftkorten omfattar hela Zillertal och ger dig mer än 400 km pist att njuta av. Följaktligen spelar det ingen roll vilken kategori du tillhör, här finns allt från det lätta backarna till hisnande svarta pister och pucklar. Mayrhofens eget system på Penken och Ahorn nås med moderna kabiner. Ca 17 km bort finns glaciären i Hinterux, underbar åkning ända upp till drygt 3000 meter över havet. Hintertux anses allmänt som en av Alpernas bästa glaciär - det är också en av de största med ca 85 km pist.

Dag 9 Mayrhofen                                               
Efter en härlig skidvecka startar vi vår hemresa på eftermiddagen (Utcheckning sker efter frukost). Vi packar bussen och tar farväl av Mayrhofen för denna gång. Vi lutar oss tillbaka i sätena och kör norrut mot Sverige.

Dag 10 Mayrhofen - Hemorten ca 120 mil
Tidig morgon är vi framme vid färjeläget i Puttgarden och vi får tillfälle att fräscha upp oss och äta frukost ombord på färjan. Färden går vidare genom Danmark och över Öresundsbron till respektive hemort.
Åter hemma i Malmö ca 09.00

Tidtabell

Ring till kontoret för mer information!

Övrigt

Barnrabatt/pris
Barnrabatt 30 % upp till 12 år
Barn i föräldrars säng 0-2 år: 500 kr 
 
Valuta under resan
Svenska kronor
Euro
 
 
Skidhyra
Skisport Hanzmann
Hanzman erbjuder er fin service och bra priser. Deras 2 butiker är belägna på Tuxerstrasse och Ahornstrasse.

Liftkortspriser
Zillertaler Superskipass
 
Liftkortspriserna är EJ uppdaterade för säsongen 2018!!
 

Hotel Rauchenwalderhof

Mellanklasshotell beläget med gångavstånd till centrum och liftarna Peken och Ahorn. Hotellet har hiss, frukostmatsal (dock ej restaurang), bar, pjäx/skidrum och WIFI (mot avgift) Alla rum har dusch/wc, telefon, hårfön och balkong. (max 4 bäddsrum) Rauchenwalderhof har även ett fåtal lägenheter. Antal rum: 25 Antal våningar: 3 Tillgång till hiss: Ja Telefon till hotellet: +43 5285 62358...