Skip to main content

Per Olssons resor!

Välkommen till Per Olssons resor!

Här under denna sida kan ni läsa om Pers resor som han har anordnat med hjälp av oss. Varje resa har sin flik där ni kan läsa reseprogrammet, vad som ingår i resans pris och vart ni kan stiga på bussen. Om ni har några frågor får ni mer än gärna höra av er.

Per kommer från Vankiva som ligger utanför Hässleholm, han har lång erfarenhet av att köra buss och började jobba i bussbranschen redan under 70-talet. De sista 25 åren har Per jobbat för familjeföretaget Cederholms Buss i Vinslöv och mestadels kört beställningstrafik in - och utrikes. Då detta företag har sålts har Per valt att jobba hos oss, vilket vi är väldigt glada för. Bredvid sitt arbete som yrkeschaufför driver han även ett lantbruk med inriktning på köttproduktion tillsammans med sin fru Anette, Per har även två vuxna söner.


 

 

Sök resa

Information

- Speciella anslutningsplatser samt tider, ring för mer information på 0435-10001 eller maila till info@resteamet.se

- ResTeamet Klippan AB är den tekniska reserarrangören enligt resegarantilagen.

Hamburg julmarknad, 3 dagar

Hamburg julmarknad, 3 dagar
Bokning sker endast via 0435-10001
 

Aktuella datum: 9-11 december 2019

Dag 1             Hemorten – Hamburg ca 35 mil

Vi startar från Vinslöv torget 06.30 och Hässleholm 06.45. Från Hässleholm och tar vi oss på kända vägar söderut genom Skåne och Danmark. Vi gör ett fikastopp innan vi når färjan som tar oss från Rödby- Puttgarden. Vi når vårt slutmål Hamburg och vårt centrala hotell IntercityHotel Hamburg under eftermiddagen. På kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 2             Hamburg

Efter en stärkande frukostbuffé på hotellet, så möter vi upp vår lokalguide Gunilla som kommer ta med oss på en 2 timmar lång stadsrundtur både till fots och buss! Efter rundturen är det dags att ta sig an julmarknaden som finns en kort promenad från hotellet. Här kan vi tillbringa eftermiddagen på egen hand med julmarknad, glühwein, shopping, god mat och dryck. På kvällen äter vi gemensam middag på en lokal restaurang.

Dag 3             Hamburg-Hemorten ca 35 mil

Vi äter frukost i lugn och ro på hotellet, därefter är det dags att packa bussen och påbörja hemresan. Innan vi lämnar Tyskland kommer vi att göra ett stopp för gränshandel. Därefter tar vi färjan över till Danmark, för att så småningom nå Skåne under kvällen.

Pris per person: 3295kr 

Anslutningsorter:
Vinslöv, Torget kl. 06:15
Hässleholm, Österås parkering kl. 06:30

Vad som ingår i resans pris:
Bussresa, bro- och färjeavgifter, lokalguide 2 timmar, vägskatter, del i dubbelrum med frukostbuffe och 2st middagar

Hotell Intercityhotel Hamburg Hauptbahnhof ****
på detta 4-stjärniga hotell finns moderna rum, en elegant restaurang och en takterass med panoramautsikt över staden. Alla rum på InterCity har satellit-tv med gratis SKY-kanaler, luftkonditionering och ljudisolerade fönster. Dessutom ingår det ett reskort för fria resor med kollektivtrafik.

 

 

Var god dröj - Fredriksdalsteatern

Var god dröj - Fredriksdalsteatern
Aktuella datum: 24 juli 2019
 
Det är lördag på ett gammalt sjukhus i Helsingborgs-trakten. Karin Bellman (Eva Rydberg) är lite vimsig och glömsk och har blivit inlagd. Efter en incident har hon skadat armen och nyss flyttats från avdelningen Fröding till Ferlin. Karins undergivne make, Gerd Bellman (Allan Svensson) är som vanligt hennes trogna följeslagare. Stavningen av hans förnamn är tysk och han presenterar sig som teologie doktor, I hastigheten och helgstressen på sjukhuset tros han vara läkare. Doktor som doktor. Hans profession är dock präst.
 
Pris per person:  530 kr 
 
I priset ingår
Bussresa, föreställningsbiljetter
 
Anslutningsorter
16.30 Vinslöv, Torget
16.45 Hässleholm, Österås parkering
17.00 Tyringe
 
Föreställningen börjar kl. 19.00
Vi har platser på rad 2 samt rad 3

Dalarna, 5 dagar

Dalarna, 5 dagar

Välkommen till sommarens resa till Dalarna!

Bokning sker endast via 0435-10001

Aktuella datum: 29/6 - 3/7 2019 

Första dagen tar vi oss genom det svenska landskapet tills vi når Hotell Lerdalshöjden i Rättvik där vi kommer att tillbringa fyra nätter. Hotellet är vackert beläget på sluttningen ovan Siljan. Under vistelsen med halvpension+ och många besök kommer vi bl.a. att besöka Våmhus Hembygdsgård där de mycket speciella och världskända hårkullorna visar sina alster. Dalahästarna i Nusnäs, Jobs Handtryck i Västanvik, Munthes Hildasholm i Leksand, Leksands knäckebröd, Falun med sitt unika Världsarv.  Carl Larsson gården i Sundborn, ett kärt besök. Där det ovan dörren till hemmet står War välkommen kära du, till Carl Larsson och hans fru! ”.  Mora med Gustav Vasa statyn och Vasaloppet, Orsa som blivit känt för hela svenska befolkningen genom Orsa spelmän, Leksand som har den största majstångsresningen i Sverige, Rättvik med sina berömda kyrkbåtar, Tällberg med de många klassiska hotellen och fina hemslöjdsbutiker. Fantastiska platser att besöka runt Siljan. Vi kommer att flytta oss ut en liten bit från Siljans stränder och vatten till den berömda Siljansringen, den kant som bildades efter det att en meteorit slog ner för miljontals år sedan.  Utmed denna kant hittar vi bl.a. platserna Furudal och Skuttungbyn, i den sistnämnde byn spelade Ingmar Bergman in några av sina filmer. Naturen häromkring skiljer sig en hel del från naturen intill Siljan. Vilt och vackert. Hemresedagen kommer att gå mot Norden äldsta kända kurort Medevi Brunn, lunch och tid att ströva runt i den unika miljön innan vi fortsätter vår resa hemåt.

Pris per person:  5995 kr  

Enkelrumstillägg: 1000 kr 

I resan ingår:
Busstransport, reseledare, 4 nätter med del i dubbelrum med halvpension+, 4 luncher, 2 fm kaffe, 1 em kaffe.                       
Entréer: Våmhus hembygdsgård med guidning, Nusnäs Dalahäst tillverkning med guidning, Falu Koppargruva med guidning ovan jord, Carl Larsson gården med guidning, Jobs Handtryck med guidning, Leksands knäckebröd, butiksbesök samt Munthes Hildasholm med guidning.

Anslutningsorter:
Sösdala Tureholmskyrkan 07:30
Vinslöv torget 07:45
Hässleholm Österås parkering 08:00
Vankiva gamla macken 08:15

Hotell
Best Western Hotel Lerdalshöjden

Hotell Lerdalshöjden ligger i underbara Rättvik, med en makalöst vacker utsikt över Siljan. Du har dessutom nära till allt du vill se och uppleva i Dalarna. Hos oss får du en garanterat händelserik och avkopplande semester! 

Lerdalshöjden har hög kapacitet – hela 92 rum med totalt 179 bäddar. Många av rummen har den fantastiskt vackra utsikten över Siljan.
Dusch, telefon och TV finns i alla rum och hela hotellet har fritt WIFI. Förutom restaurang och bar finns även sällskapsrum, bastu, bubbelpool och gym. Allt samlat i samma byggnad och med fri tillgång till dig som gäst.

 

Holland med Blomstertåget, 6 dagar

Holland med Blomstertåget, 6 dagar
Bokning sker endast via 0435-10001
 
Denna resa är i dagsläget (sept-18) fulltecknad. ResTeamet kommer även ha en resa till Holland 17-22 april med liknande upplägg som Per Olssons resa. 
 

Aktuella datum: 11 – 16 april 2019

Dag 1             Hemorten – Bremen, 55 mil

Vi kör upplastning genom Skåne enligt vår tidtabell. Färden fortsätter mot Rödby där vi tar färjan till Puttgarden, färjan tar ca 45 minuter. Väl på tysk mark är vi snart ute på Autobahn. Milen försvinner snabbt och vi passerar Lübeck och Hamburg på vår väg till dagens etappmål som är vårt övernattningshotell som ligger i Bremen. Vi kommer att bo på Tryp Hotel Bremen Airport och vi äter en gemensam middag på kvällen.

Dag 2             Bremen – Utrecht, 35 mil

Idag efter frukost fortsätter vi färden mot Holland. Vi passerar snabbt Oldenburg innan vi kör över gränsen till Holland. Vi kommer att åka över Nordsjövallen, en 30 km lång fördämning som avgränsar Nordsjön mot insjön Ijsselmeer, den insjö som uppstod när havsviken separerades från Nordsjön. På vägen till vårt hotell gör vi en avstickare till fiskeläget Volendam. Här besöker vi Alid Hoeve där de har ost - och träskotillverkning. Här finns det möjlighet att provsmaka och handla. Framåt sen eftermiddagen checkar vi in på vårt hotell, vi kommer att bo på fina Mitland Hotel i Utrecht. På kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 3             Utrecht

Efter frukost åker vi ut till Noordwijk ute vid kusten för att beskåda startplatsen för blomsterkarnevalen, en magnifik uppvisning med kortegevagnar som dekorerats med tiotusentals tulpaner och andra vårblommor. Därefter åker vi till kanalernas stad Amsterdam där vi kommer att åka en trevlig kanaltur. Kanalturer är det bästa sättet att uppleva staden då det faktiskt finns fler kanaler än i Venedig. Vi kommer också att få lite egen tid till att äta lunch och gå runt och titta på Amsterdams fantastiska arkitektur, pittoreska kvarter och mängder med broar. På kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 4             Utrecht

Idag åker vi och besöker vi den berömda blomsterparken Keukenhof. Parken etablerades 1949 och är känd för sina vackra tulpaner, det odlas ca 7 miljoner lökar varje år. Sen på eftermiddagen åker vi till staden Delft för att besöka deras kända porslinsfabrik där Delft Blu kommer ifrån. På kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 5             Utrecht – Bad Oldesloe, 50 mil

Efter frukost är det dags att vända hem mot Sverige igen. Innan vi lämnar Holland åker vi till blomsterauktionen i Aalsmeer. Här hanteras varje vardag miljontals snittblommor, som sedan transporteras vidare ut i Europa. Här ges det möjlighet till lunch innan vi åker vidare till dagens etappmål. Här äter vi en gemensam middag.

Dag 6             Bad Oldesloe – Hemorten, 38 mil

Idag tar vi lite sovmorgon och efter frukost så åker vi upp mot Puttgarden och vår färja som ska ta oss till Danmark. Innan vi kör på färjan så kommer vi att göra ett kort stopp för inhandling. Beräknad hemkomst kl. 17:00

Pris per person: 7295 kr 

Enkelrumstillägg: 1700 kr 

Anslutningsorter:
Vinslöv, Torget kl. 06:30
Hässleholm, Österås parkering kl. 06:45

Vad som ingår i resans pris:
Bussresa inkl. vägskatt och bro- och färjeavgifter, reseledare, del i dubbelrum inkl. frukost och middag på Tryp Hotel Bremen Airport ***, Mitland Hotel Utrecht **** samt Tryp Hotel Bad Oldesloe ***, entré till Keukenhof, kanaltur i Amsterdam, besök på blomsteraktionen, besök på en ost- och skotillverkare, Blomstertåget och entré med guidning på porslinstillverkning i Delft.

Hotell
Mitland Hotel ****
Detta hotell ligger vid havet, med utsikt över den gamla De Bilt-fästningen. Här har du gratis tillgång till spafaciliteterna, gymmet och poolen. Alla de moderna rummen har luftkonditionering samt eget badrum med separat dusch och badkar. Majoriteten av rummen har även balkong. Hotellet erbjuder även gratis WiFi och cykeluthyrning.
 

Skagen med Jesperhus, 4 dagar

Skagen med Jesperhus, 4 dagar

Bokning sker endast via 0435-10001

Aktuella datum: 26 - 29 augusti 2019

Dag 1             Hemorten – Hirtshals

Avresa från respektive hemort mot färjan mellan Göteborg – Fredrikshamn. Under överfarten (ca 3 timmar) hinner vi att äta och handla i lugn och ro. Frukostbuffé ingår på färjan. Vi är framme ca kl 13.00 i Fredrikshavn och kommer genast att styra mot Hirtshals. Där väntar ett besök på Hirtshals museum, världens enda ”bjeskmuseum”, där du kan få blandat din egen kryddsnaps. Köp hem en flaska Bröndums snaps, eller annat okryddat brännvin på högst 40 volymprocent. Efter en trevlig eftermiddag åker vi till Hirtshals och vårt boende som är fyrstjärniga Montra Skaga Hotel. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet

Dag 2           Hirtshals/Skagen 

På morgonen börjar vi med ett besök och uppvisning på Örnreservatet. Vi får se himmelns kungar i deras tuffa och majestätiska uppvisning av deras jaktmetoder och känner vingslagen när de sveper förbi och lär oss om deras levnadssätt och historia. Härifrån åker vi vidare till Skagen där vi besöker Skagens Konstmuseum som är hemmet för de vackra oljemålningarna i mjuka pastellfärger. Skagen på Jyllands nordspets blev från 1870-talet och framåt en samlingspunkt för konstnärer från Skandinavien. Det intensiva ljuset på den smala landtungan av kalksand mellan Skagerak och Kattegatt, lika väl som det särpräglade hos befolkningen och miljön i det lilla fiskeläget, lockade dit landskaps- och figurmålare. Naturligtvis blir det även ett besök på Grenen som ligger ute på Jyllands nordspets. Vi tar det traktordrivna tåget till udden, där de båda haven Skagerak och Kattegatt möts i ett härligt vågspel. På väg tillbaka till hotellet gör vi även ett kort stopp vid den tilsandede kirke. Efter flera århundraden av våldsamma stormar och virvlande sand är det nu bara det vita tornet till denna kyrka som syns i sanddynerna. På kvällen äter vi middag tillsammans på hotellet.
 

Dag 3             Hirtshals/Jesperhus/Ålborg

Efter frukost åker vi mot ön Mors och Nyköbing där vi besöker Jesperhus. Jesperhus är en åtta hektar stor park med tusentals blommor, buskar, kaktusar och suckulenter. Här kan du också hitta inspiration till din egen trädgård eller njuta av det vackra färgspelet, ljudet av porlande vatten och doften av rosor. Vi äter tillsammans av lunchbuffén inne på Jesperhus och vi får också kaffe med kringla innan vi lämnar den stora trädgården. På väg tillbaka till Hirtshals gör vi ett besök i Danmarks fjärde största stad, Ålborg. Vi är tillbaka på hotellet under sen eftermiddag.
 

Dag 4             Hirtshals - Hemorten

Efter en god natts sömn och frukost på hotellet lämnar vi Hirtshals bakom oss och styr tillbaka mot Sverige över bälten. På vår väg gör vi ett stopp i Odense som ligger i hjärtat av Danmark och är kanske mest känt som H.C. Andersens födelsestad. Här finns tid att på egen hand äta lunch innan färden fortsätter mot Sverige. Vi är tillbaka i Malmö ca klockan 20.00.

Pris per person: 4900 kr

Enkelrumstillägg: 650 kr

I priset ingår:
Bussresa, färjeavgifter, vägskatter, reseledare, utflykter enligt program samt halvpension (1 frukost på färjan, 3 frukostar, 2 middagar, 1 lunch)

Anslutningsorter:
Sösdala, Idrottsplats
Hässleholm, Österås parkering
Vinslöv, Torget

Hotell
Mitt i både hård och generös natur och staden Hirtshals ligger hotellet, där du fortfarande kan stå och se bortom allt. Boendet ligger 9 minuters promenad från stranden. Skaga Hotel har ett bekvämt läge 100 meter från Nordsøen Oceanarium.

Skördefest på Öland med hyttsill, 3 dagar

Skördefest på Öland med hyttsill, 3 dagar

Bokning sker endast via 0435-10001

Aktuella datum: 27-29 september 2019

Dag 1             Hemorten – Kalmar

På morgonen lämnar vi våra respektive hemorter och sätter kurs mot Kalmar. På vår väg till Kalmar stannar vi för att äta lunch i den otroligt vackra skärgårdsstaden Karlskrona. Vi anländer under eftermiddagen till vårt hotell. På kvällen tar bussen oss till den populära Hyttsillen. Här får Ni förutom Hyttsillen även musikunderhållning och chans att prova på glasblåsning och glasgravyr. Hyttsillskvällarna har sitt ursprung från tiden då glashyttan också var en samlingspunkt. Här träffades arbetskamraterna efter jobbet, jägare från skogarna runt omkring och även luffarna förstås. Nu är det vi som är inbjudna att ta plats vid långborden.

Dag 2             Öland

Efter en härlig frukost samlar vi oss och åker den korta sträckan till Öland. Varje höst, i slutet av september, bjuder Ölands Skördefest på drygt 900 aktiviteter över hela ön. ”Sveriges skafferi” slår upp dörrarna på vid gavel och lockar till njutning av odlingsårets resultat. Affärer, gårdsbutiker, restauranger, krogar och caféer säljer och serverar nyskördade och förädlade läckerheter.

Dag 3             Kalmar - hemorten

Efter frukost fortsätter dagen med ett besök på Hönsalottas luffarmuseum i Boda. Här blir vi mottagna av Snacke-Per, som berättar historier om den fattigaste perioden i FattigSverige. Det blir också bus och jäkelskap och så äter vi luffarbuffé och dricker lingondricka. Från Boda styr bussen hemåt och vi stannar för en kort bensträckare och bussfika längs vägen. Vi räknar med att vara tillbaka i Hässleholm cirka 17.30.

Pris per person: 3195 kr

Enkelrumstillägg: 550 kr

I priset ingår
Bussresa, 2 övernattningar i del av dubbelrum med frukost, lunch dag 1, hyttsill dag 1 (trubadur och glasblåsning), utflykt till Ölands skördefest dag 2, besök på luffarmuseet dag 3 med entré och luffarbuffé med lingondricka samt busskaffe med liten kaka.

Anslutningsorter:
Sösdala, Idrottsplats 
Hässleholm, Österås parkering 
Vinslöv, Torget 

Hotell
Clarion Collection Hotel Packhuset, ett charmigt Kalmarhotell med oslagbart läge på kajen. Njut av vackra rum och en fantastisk utsikt över Kalmarsund. Runt hörnet har du Kvarnholmens livliga utbud av restauranger, kaféer och butiker.