Skip to main content

Poreč, 10 dagar

Status:
På förfrågan

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 - 2 Hemorten – Poreč ca 160 mil
Från våra anslutningsorter sätter vi kursen mot Malmö varifrån vi åker över till Danmark. Från Gedser tar vi sedan färjan till Rostock och resan fortsätter genom Tyskland och Österrike på snabba motorvägar. Under natten tar våra chaufförer den snabbaste vägen söderut medan vi sover lugnt i bussen. Frukoststoppet blir sedan det sista stoppet innan Poreč, dit vi ankommer under förmiddagen. Här checkar vi in på valt logi, som ligger ca 15 minuters promenad ifrån Porečs gamla medeltida stadskärna.
 
Dag 2 - 8 Poreč
Nu har ni åtta härliga dagar framför er! Bland de svindlande gränderna och de kullerstensbelagda gatorna finns många vackra byggnader och små charmiga torg. Här hittar ni trevliga serveringar där man kan beställa en italiensk glass eller en kopp rykande stark espresso. Porečs största sevärdhet är Euphrasiusbasilikan från 500-talet. Man badar från sten- och klippstränder eller badplattformar i det rena och klara Adriatiska havet. På hotell Pical och Pinia finns två pooler varav den ena är en barnpool och det finns ett flertal restauranger och barer inom hotellområdet. Varje dag kan man delta i hotell Pinias aktivitetsprogram med gymnastik, lekar eller spel på schemat, eller vara med i miniklubben. På hotell Pinia är det musik och underhållning flera kvällar fram till midnatt.
 
Dag 9-10 Poreč –  Hemorten ca 160 mil
Vid lunchtid är det tid för avgång mot Sverige. Vi njuter av det vackra slovenska och österrikiska landskapet medan våra chaufförer lotsar oss säkert norröver mot färjan till Danmark innan vi beräknas vara tillbaka i Malmö ca klockan 17.00.

Utflykter och arrangemang

Orienteringstur i Poreč
Kort förmiddag, självkostnadspris
Följ med på en kort åktur med turisttåget från hotell Pical/Pinia till ”ändstationen” i utkanten av gamla stan. Härifrån fortsätter vi till fots så att du lär känna Porečs gamla stadskärna. Vi passerar även Euphrasiusbasilikan som är med på UNESCOs världsarvslista.Vi fortsätter vår promenad på Poreĉs gator och skiljs sedan åt vid hamnen.
 
Katamarantur till Venedig "på egen hand"
Heldag, ca 750 kr
Följ med till den romantiska staden Venedig, broarnas och kanalernas stad. Restiden ligger på ca 3 timmar per väg med katamaran. Ombord på båten finns det guider som presenterar dagens utflykter, bland annat gondoltur och luncharrangemang. Utflykterna bokas och betalas ombord. Ni kommer också att få tid på egen hand i Venedig. Glöm inte att ta med passet och euro!
 
Båttur till Limfjorden, Rovinj och badstopp i Vrsar
Heldag, ca 300 kr
Detta är en lugn och avkopplande tur med båt längs Istriens vackra kust och genom Porečs lilla skärgård. På vår resa söderut till Limskifjorden passerar vi orterna Funtana och Vrsar. Lagom till lunch kommer vi fram till den mysiga staden Rovinj och vi serveras mat ombord på båten då vin/apelsinsaft ingår. Det blir sedan tid på egen hand innan vi åker till Vrsar där det blir ett badstopp. Vi njuter av den vackra skärgården på återresan till Poreč. Glöm inte solkräm och badkläder!
 
Semestertips
Badskor

Tidtabell C

Tidtabell C

Avreseort 
       
Kristianstad, Järnvägsstationen  06:00
       
Önnestad, Din-X   06:10
      
Vinslöv, fd Uno X  06:20
        
Hässleholm, Grönängsplan/Circle K 06:30 
        
Tyringe, Ivars Kiosk  06:40
        
Perstorp, Hotellet  06:55 
       
Klippan, Torget/Gästis  07:10 
       
Kvidinge, fd banken  07:20 
        
Åstorp, Lidl Parkering  07:30 
        
Ängelholm, Shell/Godbiten  07:50
         
Helsingborg, Hamntorget  08:15 
        
Glumslöv, Milstolpen  08:30
         
Landskrona, Biltema 08:50 
        
Löddeköpinge, Center Syd/Shell  09:10 
        
Lund, Shell, västra  infarten vid hotell Ibis  09:30 
        
Malmö,Hyllie/Arena Bussparkering mot vattentornet 10:00

Halmstad, Eurostop/Circle K (avgift 300kr)  07:10

Mellbystrand, 3 Laxar (avgift 270 kr)  07:30

Övrigt

Barnrabatt/pris
Gäller för både Hotell Pical och Pinia
Barn i föräldrars säng 0-5 år betalar 1400 kr oavsett reslängd.
För att erhålla rabatten krävs 2 fullt betalande per rum, max 1 barn per rum.
Barn 6-13 år har 50% rabatt i extrabädd.

För att erhålla rabatten krävs 2 fullt betalande per rum.
För ensamresande vuxen med ett barn erbjuds barn 3-11 år 30% rabatt i "Just for 2-rum" med 1 grandlitsäng (140 cm)
 
Valuta under resan
Svenska kronor
Euro
Kuna

Prislista

Prislista

Karta

Hotell

Valamar Rubin Hotel

Valamar Rubin Hotel

Med antydningar som romantiskt inredda gästrum och en strand-salong med himmelssäng är Hotell Valamar Rubin den perfekta platsen för en romantisk semester. Känslan förstärks av doftande medelhavsgröns...
Pical Hotel

Pical Hotel

Trevligt mellanklasshotell ca 150 meter från klapperstenstrand/cementbadbrygga. Alla rum med dusch/wc, telefon, tv och balkong mot grönområdet. På hotellet finns bar, restaurang, lekplats, utomhuspool...

Resekalender

15/2Endast bussresa, 10 dagarfrån 2 600:-
15/2Hotel Rauchenwalderhof, Österrike 10 dagarfrån 6 495:-
15/2Hotel Viktoria, Österrike 10 dagarfrån 7 695:-
24/2Arlövsrevyn 2019från 850:-
2/3Arlövsrevyn 2019från 850:-