Skip to main content

Samsø, 3 dagar

Status:
På förfrågan

Under tre dagar besöker vi en av Danmarks lite mer okända öar för oss svenskar, men ändå känd genom TV-serien Politi på Samsö som gick på TV i slutet av 1990-talet. Samsø beskrivs av danskarna själva som ett Danmark i miniatyr.

Ön har ett varierat landskap: kuster med branta klippor, långgrunda stränder, kullar med djupa dalar, glaciär raviner, hedar och inte minst bördig jordbruksmark. 1997 blev Samsø Danmarks första "Hållbara Energi Ön", på bara 10 år blev ön självbesörjande på el, vindkraft är en viktig del. På Samsø odlas mycket grönsaker och potatis de är till stor del självbesörjande även på detta område.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten – Århus ca 40 mil
Från våra respektive anslutningsorter sätter vi kurs mot Danmark via Öresundsbron. Vi åker genom Danmark, över Stora Bältsbron och passerar blanda annat Odense staden vi förknippar med HC Andersen. Vi kommer över till den danska halvön Jylland och framåt eftermiddagen är vi framme i Århus och vårt trevliga Hotel Radisson Blu Scandinavia. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet. 
 
Dag 2 Samsø
Efter en god frukost åker vi till hamnorten Hov söder om Århus, här tar vi färjan över till Sælvig på Samsö. På färjan finns möjlighet till en kopp kaffe. Det första vi möter på Samsø är lugnet, hjälpsamma öbor, en fantastisk natur. Vi kommer besöka Samsø Smykker, Evelyn tillverkar fantastiska smycken av material från öns natur, till exempel bärnsten och snäckskal. Vi kommer sedan åka norrut till Nordby där vi kommer äta dagens gemensamma lunch. Efter lunchen åker vi mätta och belåtna en kort sträcka till Samsø Labyrinten, detta är världens största labyrint. 1982 började man odla julgranar, 15 år senare gick kontraktet ut. Det stod kvar många granar och man visste inte vad man skulle göra med det 6 hektar stora området, idéen om labyrinten föddes. Mellan granarna skapades labyrinten som öppnades 6 maj 2000. Här kommer vi gå en underhållande tipspromenad. Innan det är dags att ta färjan tillbaka till Hou kommer vi få njuta av den vackra naturen. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.
 
Dag 3 Århus - Hemorten ca 40 mil.
Efter en välsmakande frukost är det åter dags för hemfärd. Färden hemåt går ungefär längst samma vägar som under hitresan. På hemvägen gör vi ett stopp för lunch och bensträckare. Åter i Malmö ca 18.00.

Tidtabell A

Tidtabell A

Avreseort 
       
Kristianstad, Järnvägsstationen  04:00
       
Önnestad, Din-X   04:10  
      
Vinslöv, fd Uno X  04:20
        
Hässleholm, Grönängsplan/Circle K 04:30 
        
Tyringe, Ivars Kiosk  04:40
        
Perstorp, Hotellet  04:55 
       
Klippan, Torget/Gästis  05.10 
       
Kvidinge, fd banken  05.20 
        
Åstorp, Lidl Parkering  05:30 
        
Ängelholm, Shell/Godbiten  05:50
         
Helsingborg, Hamntorget  06:15 
        
Glumslöv, Milstolpen  06:30
         
Landskrona, Biltema 06:50 
        
Löddeköpinge, Center Syd/Shell  07:10 
        
Lund, Shell, västra  infarten vid hotell Ibis  07:30 
        
Malmö,Hyllie/Arena Bussparkering mot vattentornet 08:00

Övrigt

Alla utflykter och arrangemang på Samsø ingår i resans pris.
 
Barnrabatt/pris
Barnrabatt 0-12 år - 30%
För att erhålla rabatten krävs 2 fullt betalande per rum.

Valuta under resan
Svenska kronor
Danska kronor

Karta

Hotell

Radisson Blu Hotel, Aarhus

Radisson Blu Hotel, Aarhus

Radisson Blu Scandinavia Hotel ligger i hjärtat av Århus och är en del av Skandinavisk Kongrescenter Århus. Hotellet har ett eget Fitness World-gym och moderna rum med gratis Wi-Fi. Radisson Blu Aarhu...

Resekalender

25/10Ullaredfrån 200:-
31/10Ullaredfrån 200:-
1/11Heiligenhafen via färjanfrån 400:-
13/11Ullaredfrån 200:-
15/11Bordershopen i Puttgarden via bronfrån 400:-