Skip to main content

Skagen med Jespershus, 3 dagar

Status:
På förfrågan

Följ med på en upplevelserik lillsemester till Skagen vars omgivningar är bedövande vackra. De långa vita sandstränderna, havet och det speciella ljuset lockade konstnärer till området redan i slutet av 1800-talet. Skagen är också ett semesterområde omgivet av 60 km vita sandstränder, sanddyner, vidsträckta hedområden och en helt unik natur.

På den allra yttersta spetsen, Grenen, möts de två haven Kattegatt och Skagerak. I Skagen har du alla möjligheter för en perfekt semester. Här finns konst och kultur, museer och sevärdheter, fantastiska naturupplevelser, bra shoppingmöjligheter, kulinariska upplevelser utöver det vanliga och massor av aktiviteter.

Denna resa har redan avgått, men titta gärna in på vår hemsida efter nyår då vi släpper resorna för 2020!

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten – Hirtshals ca 40 mil
Från våra hemorter åker vi tidig morgon mot Göteborg, där vi tar färjan över till Fredrikshamn. Under överfarten äter vi gemensamt brunch och det kommer också att bli god tid för att titta lite i butikerna ombord. Vi landstiger i Danmark och på knappt en timme tar vi oss från Fredrikshamn färjeläge till Hirtshals och möts av öppna vidder och ett hänförande ljus. Hirtshals är en livlig handelsstad med kulinariska höjdpunkter och aktiviteter. Du kan bland annat besöka  Nordsöen Oceanarium med Europas största saltvattensakvarium - Oceanariet (entrén ingår inte i resans pris). Här får man inte missa de charmiga klumpfiskarna Anton och Andrea! Vi checkar vi in på hotellet och äter gemensam middag.
 
Dag 2 Skagen
På morgonen börjar vi med ett besök och uppvisning på Örnreservatet. Vi får se himmelns kungar i deras tuffa och majestätiska uppvisning av deras jaktmetoder och känner vingslagen när de sveper förbi och lär oss om deras levnadssätt och historia. Härifrån åker vi vidare till Skagen där vi besöker Skagens Konstmuseum som är hemmet för de vackra oljemålningarna i mjuka pastellfärger. Skagen på Jyllands nordspets blev från 1870-talet och framåt en samlingspunkt för konstnärer från Skandinavien. Det intensiva ljuset på den smala landtungan av kalksand mellan Skagerak och Kattegatt, lika väl som det särpräglade hos befolkningen och miljön i det lilla fiskeläget, lockade dit landskaps- och figurmålare. Naturligtvis blir det även ett besök på Grenen som ligger ute på Jyllands nordspets. Vi tar det traktordrivna tåget till udden, där de båda haven Skagerak och Kattegatt möts i ett härligt vågspel. På kvällen äter vi middag tillsammans på hotellet.
 
Dag 3 Hirtshals – Hemorten ca 50 mil
Efter frukost åker vi mot ön Mors och Nyköbing där vi besöker Jespershus. Jesperhus är en 8 hektar stor park med tusentals blommor, buskar, kaktusar och suckulenter. Här kan du också hitta inspiration till din egen trädgård eller njuta av det vackra färgspelet, ljudet av porlande vatten och doften av rosor. Vi äter tillsammans av lunchbuffén inne på Jespershus och vi får också kaffe med kringla innan vi lämnar den stora trädgården. Vi lämnar på eftermiddagen Nyköbing bakom oss och styr tillbaka mot Sverige över bälten. På vägen stannar vi för bensträckare och möjlighet för att äta lite, vi är tillbaka i Malmö ca klockan 20.00.
 

Tidtabell D

Tidtabell D 

(-2,45 h från orginal tidtabellen)

Avreseort 

Kristianstad, Järnvägsstationen  03:05

Önnestad, Din-X  03:15

Vinslöv fd Uno X  03:25

Hässleholm, Grönängsplan/Circle K 03:35

Tyringe, Ivars Kiosk  03:45

Perstorp, Hotellet  03:55

Klippan, Torget/Gästis  04:10  
       
Kvidinge, fd banken  04:15
        
Åstorp, Lidl Parkering  04:25
        
Ängelholm, Shell/Godbiten  05:15
         
Helsingborg, Hamntorget  04:45 
        
Glumslöv, Milstolpen  04:30
         
Landskrona, Biltema 04:15 
        
Löddeköpinge, Center Syd/Shell  03:55 
        
Lund, Shell, västra  infarten vid hotell Ibis  03:35 
        
Malmö, Hyllie/Arena Bussparkering mot vattentornet 03:00

Bra att veta

Alla utflykter och arrangemang ingår i priset!
 
Barnrabatt/pris
Ingen barnrabatt på denna resa.
 
Valuta under resan
Svenska kronor
Danska kronor

Karta

Resekalender

12/12Bordershopen i Puttgarden via färjanfrån 425:-
13/12Rostock Radisson, 3 dagarfrån 2 895:-
13/12Lübeck, 3 dagar från 3 395:-
13/12Stade, 3 dagarfrån 2 395:-
13/12Stralsund, 3 dagarfrån 2 395:-