Skip to main content

Slottstur i Skåne

Pris från:
795:-
Dagar:1
Boka tidigt rabatt Österrike per vuxen: 400:-
  • Bussresa, guide, förmiddagskaffe och entré på statarmuseet, lunch inkl. bordsvatten och kaffe/te, eftermiddagskaffe på Sjöbo Kaffestuga samt lokalguide på Krageholm.
Boka resa
Under denna dagstur får du se några av Skånes många slott. Vi börjar dock dagen med de som arbetade för slotten, statarna och sedan får ni inte missa möjligheten att bli slottsherre eller -fru på Svaneholm.
 
Vi åker från våra respektive hemorter på morgonen och sätter kurs söderut. Dagen börjar med ett besök på statarmuseet söder om Bara, först blir det förmiddagskaffe och sen får vi en guidad visning. Efter detta besök klättrar vi på samhällsstegen. Precis efter statarmuseet stannar vi till utanför Torups slott, innan vi åker vidare till Svaneholm där vi äter lunch. Mätta och belåtna åker vi vidare till Krageholm och på vägen passerar vi även Marvinsholm.
 
Väl framme på Krageholm tar Fritz Piper emot oss och visar oss runt på slottet. Via de tre andra Sjöslotten (Bellinga Slott går inte att se från vägen) Snogeholm och Sövdeborgs slott, åker vi till eftermiddagskaffet hos Sjöbo kaffestuga. På vägen hem tar vi några omvägar förbi ett par slott. Vi är åter hemma cirka klockan 19.00.

Sök resa

Tidtabell 1

Tidtabell 1

Avreseort 
              
Klippan, Torget/Gästis  06:25
       
Kvidinge, fd banken  06:30 
        
Åstorp, Lidl Parkering  06:40 
        
Ängelholm, Shell/Godbiten  07:00
         
Helsingborg, Hamntorget  07:25

Helsingborg, Tretorns Parkering  07:35

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
22/9Buss 1795:-Boka

Resekalender

23/8Endast Bussresa, Costa Brava 10 dagarfrån 3 000:-