Pris från:
675:-
Dagar:1
  • Bussresa, guide, förmiddagskaffe, lunch inklusive måltidsdryck, kaffe med slottets bakverk, eftermiddagskaffe samt lokalguide på statarmuseet och Krageholm
Boka resa
Under denna dagstur får du se några av Skånes många slott. Vi börjar dock dagen med de som arbetade för slotten, statarna och sedan får ni inte missa möjligheten att bli slottsherre eller -fru på Svaneholm.
 
Vi åker från våra respektive hemorter på morgonen och sätter kurs söderut. Dagen börjar med ett besök på statarmuseet söder om Bara, först blir det förmiddagskaffe och sen får vi en guidad visning. Efter detta besök klättrar vi på samhällsstegen. Precis efter statarmuseet stannar vi till utanför Torups slott, innan vi åker vidare till Svaneholm där vi äter lunch.
 
Om man så önskar går det fortfarande att för den ringa summan av 30 svenska kronor bli delägare i slottet och således också bli slottsherre eller -fru! Mätta och belåtna åker vi vidare till Krageholm och på vägen passerar vi även Marvinsholm.
 
Väl framme på Krageholm tar Fritz Piper emot oss och visar oss runt på slottet. Via de tre andra Sjöslotten (Bellinga Slott går inte att se från vägen) Snogeholm och Sövdeborgs slott, åker vi till eftermiddagskaffet hos Sjöbo kaffestuga. På vägen hem tar vi några omvägar förbi ett par slott. Vi är åter hemma cirka klockan 19.00.