Skip to main content

Spanien, Roses - 10, 17, 24 dagar

Upptäck Kataloniens perfekta harmoni mellan turkosblå vatten, gröna skogar och karga berg i vackra Costa Brava!

Satsa på en resa till Costa Brava, en av Medelhavets pärlor. Här kombineras en andlöst vacker kust med medeltida byar och rymliga naturparker. Kilometerlång sandstrand med barnvänligt bad, god mat, hjärtliga människor och härliga kvällar har lockat oss att komma hit år efter år. Vi bor i den trevliga semesterorten Santa Margarita, cirka 15-20 minuters promenad från Roses.

Hotellen och lägenheterna ligger mellan 20-200 m från den finkorniga och långgrunda stranden. Roses är en småstad, som har lockat semesterfirare till sig under 45 år. ResTeamet har varit här med bussar sedan 1995.  Här finns ett bra utbud av restauranger, barer och caféer, som håller öppet dag som kväll. Roses och Santa Margarita erbjuder allt för att man skall kunna få en fantastisk semester.

Våra sol- och badresor 2019 har redan avgått, men titta gärna in på vår hemsida efter nyår då vi släpper resorna för 2020!

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1-2 Hemorten - Costa Brava ca 200 mil
Efter tidig uppsamling går resan ut via Öresundsbron och vidare genom Danmark till Rödby. Här väntar färjan som seglar till Puttgarden i Tyskland. Snart är vi ute på autobahn, som tar oss ner mot de sydvästra delarna av Tyskland. Under natten passerar vi gränsen till Frankrike. I södra Frankrike blir det frukost och nu har vi bara ett par timmar kvar till den spanska gränsen och vårt semestermål Roses, som vi når vid lunchtid. Sedan är semestern ett faktum.


Dag 2 - 8/15/22 Costa Brava
Semesterdagarna spenderas efter egen önskan. Sola, bada, shoppa och följ med på våra utflykter!


Dag 9-10/16-17/23-24 Costa Brava - Hemresa ca 200 mil
Efter lunch börjar vi vår hemfärd. Färden går längs samma vägar som under resan ner. Vi gör middagsstopp i Frankrike. På morgonen har vi nått Tyskland där vi stannar för frukost, och via Puttgarden når vi Danmark för att senare ta oss hem till Sverige via Öresundsbron. Ankomst Malmö ca kl 19.00.

Utflykter och arrangemang

Pau
halvdag, ca 35€
Följ med på en mysig halvdagsutflykt till Kataloniens landsbygd! Vi fikar hos svensken Nisse som startat ett bed and breakfast i byn Pau, smakar olja, salt, grönsaker och charkuterier hos Per á quedar bé innan dagen avslutas på vinkooperativet där vi har vinprovning och möjlighet till shopping.

Barcelona
Lång heldag, ca 60€
En härlig utflykt till Kataloniens huvudstad. Vad som ingår i denna utflykt varierar beroende på säsong. Hör med din reseledare för aktuellt arrangemang. Gemensamt är att vi har ca tre timmar till att flanera på egen hand i Barcelona. En promenad på den berömda Ramblan med sitt härliga folkliv rekommenderas.  

Båtutflykt till Estartit, endast juli och augusti
Halvdag, ca 25€
Vi åker längs med kusten och passerar bland annat Empuriabrava och l’Escala om vädret tillåter. På vägen åker vi inom ett par vikar och runt den lilla skärgården Iles Medes som ligger precis utanför l’Estratit, här kan vi njuta av fåglar och vackra fiskar som simmar kring båten. I l’Estratit får vi cirka 1 timma och 15 minuter att strosa på egen hand genom den mysiga och vackra byn. Missa inte de mysiga caféerna längs med strandpromenaden och byns lilla gågata. Det går också utmärkt att bada under stoppet.

Båtutflykt till Cadaques, endast juni och september
Halvdag, ca 15
Vi åker med båt till den mysiga grannbyn Cadaques. Här ges fri tid till att strosa runt bland de snövita husen och smala gränderna. Missa inte ett besök i stadens gamla kyrka och ät gärna en god boccadillo och drick en kopp kaffe på någon av stans caféer.

Minigolf
Kort eftermiddagsarrangemang, ca 10 € 
En eftermiddag under veckan spelar vi ett parti av ResTeamet-mästerskapen i minigolf på Mini Greens mellan Santa Margarita och Roses. Banan bjuder på en underbar miljö med rik växtlighet och välskötta golfbanor. Inkl 1 dryck.
 
Marknad
Gratis eller självkostnadspris för bussen
På söndagsförmiddagen är det marknad inne i den gamla fiskebyn Roses. Vi promenerar tillsammans från hotell Marian. Möjlighet finns att åka med den lokala bussen på egen hand in till Roses.

Övriga utflykter
Under veckan kan Ni också med hjälp av reseledaren boka in Panoramic Barcelona. Detta är en kortare dagstur till Barcelona, utan besök på Camp Nou och fontänerna, istället får man längre tid på egen hand i stadens hjärta. 

Roses Express
Självkostnadspris
Om intresset finns kan vi under veckan ta en tur tillsammans med Roses Express.

Vi samarbetar med Viñolas i Roses och alla deras resor är bokningsbara genom Er reseledare på plats.
Bussutflykterna körs huvudsakligen med spansk buss och engelsktalande guide. 
Med reservation för ändringar i utflyktsprogrammet.

Semestertips!
Ciutadella på vägen till Roses.

Go-cart, minigolf, dykarskolor.

Badlandet Aquabrava.

Hyr bil och åk längs den vackra Costa Brava kusten.

Figueres med Salvador Dali- och leksaksmuseum.

Empuriabrava med sina kanaler.

Tidtabell A

Tidtabell A

Avreseort 
       
Kristianstad, Järnvägsstationen  04:00
       
Önnestad, Din-X   04:10  
      
Vinslöv, fd Uno X  04:20
        
Hässleholm, Grönängsplan/Circle K 04:30 
        
Tyringe, Ivars Kiosk  04:40
        
Perstorp, Hotellet  04:55 
       
Klippan, Torget/Gästis  05.10 
       
Kvidinge, fd banken  05.20 
        
Åstorp, Lidl Parkering  05:30 
        
Ängelholm, Shell/Godbiten  05:50
         
Helsingborg, Hamntorget  06:15 
        
Glumslöv, Milstolpen  06:30
         
Landskrona, Biltema 06:50 
        
Löddeköpinge, Center Syd/Shell  07:10 
        
Lund, Shell, västra  infarten vid hotell Ibis  07:30 
        
Malmö, Hyllie/Arena Bussparkering mot vattentornet 08:00

Halmstad, Eurostop/Circle K (avgift 300kr)   05:00

Mellbystrand, 3 Laxar (avgift 270 kr)   05:20

Bra att veta

Barnrabatt/pris

Hotel Marbella
Barn 0-15 år har 40% rabatt i extrabädd.
För att erhålla rabatten krävs 2 fullt betalande per rum.

Hotel Marian Platja
Barn 0-14 år har 40% rabatt i extrabädd.
För att erhålla rabatten krävs 2 fullt betalande per rum.

Nautilus Hotel Roses
Barn 0-15 år har 50% rabatt i extrabädd.
För att erhålla rabatten krävs 2 fullt betalande per rum.

Prestige hotel Sant Marc och Prestige Victoria Hotel & Spa Elit
Barn, 0-15 år har 50% rabatt
För att erhålla rabatten krävs 2 fullt betalande per rum.

Apartments Estudis Els Molins
Barn 0-12 år har 1000 kr i rabatt i extrabädd.
För att erhålla rabatten krävs 2 fullt betalande per rum.

Endast bussresa
endast bussresa 3000kr T/R, 2000kr enkelresa. Barn 0-12 år får 25% rabatt på endast bussresa.

Extra plats i bussen
Köp till en extra plats i bussen för endast 1250kr T/R!

Anslutningshotell
Vi kan erbjuda förmånlig övernattning i Malmö/Hyllie. Vi har samarbete Malmö Arena Hotel. Helgpris/sommarpris (26 juni-19 aug) 690 kr i enkelrum och 450 kr/pers i dubbelrum. Vardagspris 900 kr i enkelrum och 550 kr/pers i dubbelrum. Priser per natt och person inkl frukostbuffe. Kontakta oss för bokning. Med reservation för prisändringar.

Valuta under resan
Svenska kronor
Euro

Pass
Vi uppmanar alla våra resenärer att alltid ha giltigt pass med sig vid samtliga resor utanför Sveriges gränser.

Försäkring
Glöm inte att ta med ert EU-kort (det europeiska sjukförsäkringskortet) från Försäkringskassan. Det ger dig rätt till nödvändig sjukvård i andra EU/EES-länder.

Gör det något bekvämare för dig i bussen, köp till en extraplats i bussen för 1000 kronor per person tur och retur!

Anslutningshotell

Anslutningshotell
Vi kan erbjuda förmånlig övernattning i Malmö/Hyllie. Vi har samarbete med Malmö Arena Hotel. Helgpris/sommarpris (1 juni - 19 aug) 690 kr i enkelrum och 450 kr/pers i dubbelrum. Vardagspris 900 kr i enkelrum och 550 kr/pers i dubbelrum. Priser per natt och person inkl frukostbuffe. Kontakta oss för bokning. Med reservation för prisändringar.

Karta

Costa Brava, Roses 10 dagar

På förfrågan

Costa Brava ligger norr om Barcelona i Spaniens nordöstra hörn med Pyrenéerna i bakgrunden. Kusten är 214 km lång och sträcker sig från Blanes i söder till Portbou på den franska gränsen i norr. Våra sol- och badresor 2019 har redan avgått, men titt...Läs mer

Costa Brava, Roses 17 dagar

På förfrågan

Du som vill resa till en mysig medelhavsstad med härliga stränder och en oslagbar atmosfär har kommit helt rätt. Roses, med tillhörande Santa Margarita, är en av de verkliga pärlorna på Costa Brava, och ligger inte långt från Barcelona. Här hittar du...Läs mer

Costa Brava, Roses 24 dagar

På förfrågan

På "den vilda kusten" är landskapet dramatiskt med hisnande vackra klippor och små badvikar. Badorterna ligger som ett pärlband längs kusten, från franska gränsen i norr till Barcelona i söder. För att göra din semester ännu mer uppfyllelserik rekomm...Läs mer

Endast bussresa

På förfrågan

Endast bussresa 3000kr T/R och om man önskar boka en enkelresa så kostar det 2000 kr (ring vid bokning). Barn upp till 15 år får 25 % rabatt Exempel: Översta kolumen är för 10 dagar, därefter 17 dagar och sista kolumen är för 24 dagar. Detta är lika...Läs mer