Skip to main content

Sparrisresa med korsvirkesidyll i Celle, 4 dagar

Status:
På förfrågan

Just nu är det endast förfrågningar på denna resan, men tveka inte och fråga om ni vill följa med! Ring oss på 0435-10001!

Följ med oss till Lüneburgerheide och avnjut det tyska guldet, den vita sparrisen. Sparrisen har en gammal historia i landet. Varje vår är sparrisen huvudrätten på många tallrikar.

Vi bor i den gamla korsvirkesidyllen Celle och besöker även en orkidéodlare under denna resa. 

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten - Celle ca 45 mil
Vår färd går över Öresundsbron vidare genom Danmark till Rödby. Här fortsätter vi vår resa till Tyskland med färja. Från Puttgarden fortsätter vi på Autobahn ner till vackra Celle dit vi ankommer sen eftermiddag. Vi bor centralt på InterCity i Celle. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.
 
Dag 2 Korsvirkeidyll och orkidéer
Efter frukost på hotellet tar vår reseledare med oss ut på en stadspromenad i Celle. Bland stadens många sevärdheter finns slottet med Tysklands äldsta slottsteater, Hoppnerhaus, kyrkan och att inte förglömma de fina korsvirkeshusen. På eftermiddagen åker vi till Orchideen-Wichmanns i utkanten av Celle. Här har de stor erfarenhet av orkidéer sedan 1897. Här finns även möjlighet att köpa med sig hem. Middagen intar vi på en av stadens restauranger.
 
Dag 3 Celle i sparrisens tecken
Idag går dagen i sparrisens tecken. Denna liljeväxt som har en lång historia, allt sedan antikens greker och romarna använde sparrisen som medicinalväxt. På 1500-talet blev den åter populär igen, då som en dyrbar delikatess. I Niedersachsen idag skördar man ca 20% av landets totala odlingar av sparris. Vi besöker Waldgaststätte Eckernworth beläget utanför Walsrode. Vårt besök börjar med sparris lunch, efter denna delikata måltid åker vi med vår buss och deras lokala guide i det vackra landskapet på Lüneburger Heide. Ett landskap med en lång historia både från tidiga bosättningar till saltsjudarna i Lüneburg och dagens odlade marker till turism. Turen avslutas med kaffe och tårta. Middag på egen hand i Celle.
 
Dag 4 Celle - Hemorten ca 45 mil
Efter frukost beger vi oss norrut igen. Innan vi rullar på färjan gör vi ett lunchstopp. Färden hem går via Puttgarden-Rödby och Öresundsbron. Beräknad ankomst i Malmö ca 18.00.

Tidtabell A

Tidtabell A

Avreseort 
       
Kristianstad, Järnvägsstationen  04:00
       
Önnestad, Din-X   04:10  
      
Vinslöv, fd Uno X  04:20
        
Hässleholm, Grönängsplan/Circle K 04:30 
        
Tyringe, Ivars Kiosk  04:40
        
Perstorp, Hotellet  04:55 
       
Klippan, Torget/Gästis  05.10 
       
Kvidinge, fd banken  05.20 
        
Åstorp, Lidl Parkering  05:30 
        
Ängelholm, Shell/Godbiten  05:50
         
Helsingborg, Hamntorget  06:15 
        
Glumslöv, Milstolpen  06:30
         
Landskrona, Biltema 06:50 
        
Löddeköpinge, Center Syd/Shell  07:10 
        
Lund, Shell, västra  infarten vid hotell Ibis  07:30 
        
Malmö,Hyllie/Arena Bussparkering mot vattentornet 08:00

Övrigt

Barnrabatt/pris
Ingen barnrabatt på denna resa.
 
Valuta under resan
Svenska kronor
Euro

Utflykter och arrangemang

Gränshandel
1 timme. Första eller sista dagen stannar vi vid någon av gränsbutikerna för inhandling av alkoholhaltiga eller alkolholfria drycker

Karta

Hotell

Intercity Hotel Celle

Intercity Hotel Celle

Ett smakfullt mellanklasshotell, som ligger mitt i Celles affärscentrum. Alla rum med dusch/wc, tv, minibar och telefon. Hotellet har även bar och fritt WiFi på hotellet. Antal rum: 121 Antal våningar...

Resekalender

25/10Ullaredfrån 200:-
31/10Ullaredfrån 200:-
1/11Heiligenhafen via färjanfrån 400:-
13/11Ullaredfrån 200:-
15/11Bordershopen i Puttgarden via bronfrån 400:-