Skip to main content

Spreewald, 4 dagar

Just nu är det endast förfrågningar på denna resan, men tveka inte och fråga om ni vill följa med! Ring oss på 0435-10001!

Spreewald är för oss svenskar ett ännu ganska okänt område i gränstrakterna mellan Tyskland och Polen. Här kan du åka med flatbottnade båtar på kanaler genom vildvuxen skog.

Det är ett magiskt område och tystnaden sänker sig runt om oss när vi sätter oss i båtarna. Tack vare de många vattenvägarna har befolkningen levt av och på vattnet och det har gjort att en särpräglad kultur vuxit fram, blandad med de sorbiska traditionerna.

Spreewald är precis lika fint på våren som det är på hösten. På våren tar de nyutslagna lövträden emot oss med sin skira grönska och på hösten står skogen i brandfärgad prakt.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten - Cottbus ca 60 mil
Vi lämnar Skåne bakom oss via Öresundsbron. Danmark passeras raskt och färjan från Gedser tar oss till Rostock. Under kvällen checkar vi in på Radisson Blu Hotel Cottbuss som kommer att erbjuda er några bekväma övernattningar. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.
   
Dag 2-3 Cottbus/Utflykter enligt program
Ni har nu två hela dagar på er att följa med på de utflykter Ni önskar från utflyktsprogrammet och utforska Spreewaldområdet samt Dresden.
 
Dag 4 Cottbus - Hemorten ca 60 mil
Efter frukosten lastar vi bussen och börjar färden hemåt. Vi gör uppehåll för lunch innan vi fortsätter till färjeläget i Rostock. Hemresan går nu via Rostock-Gedser och Öresundsbron. Beräknad ankomst till Malmö är ca 19.30.

Tidtabell A

Tidtabell A

Avreseort 
       
Kristianstad, Järnvägsstationen  04:00
       
Önnestad, Din-X   04:10  
      
Vinslöv, fd Uno X  04:20
        
Hässleholm, Grönängsplan/Circle K 04:30 
        
Tyringe, Ivars Kiosk  04:40
        
Perstorp, Hotellet  04:55 
       
Klippan, Torget/Gästis  05.10 
       
Kvidinge, fd banken  05.20 
        
Åstorp, Lidl Parkering  05:30 
        
Ängelholm, Shell/Godbiten  05:50
         
Helsingborg, Hamntorget  06:15 
        
Glumslöv, Milstolpen  06:30
         
Landskrona, Biltema 06:50 
        
Löddeköpinge, Center Syd/Shell  07:10 
        
Lund, Shell, västra  infarten vid hotell Ibis  07:30 
        
Malmö,Hyllie/Arena Bussparkering mot vattentornet 08:00

Övrigt

Barnrabatt/pris
Barn 0-12 år erhåller 30% rabatt
För att erhålla rabatten krävs 2 fullt betalande per rum
 
Valuta under resan
Svenska kronor
Euro

Utflykter och arrangemang

Spreewald
Heldag, ingår i resans pris!
Efter frukost kör vi till Lübbenau i hjärtat av det UNESCO-klassade Spreewald, där vi tillbringar några timmar på vattnet. Detta skogsområde genomkorsas av hundratals små floder och kanaler och här lever en av Europas minoritetsfolkgrupper, de västslaviska sorberna. Här stiger vi ombord på en flatbottnad båt, av lokalbefolkningen kallad kahn, och i stilla mak glider vi fram på vattnet. Den vackra naturen, det stora antalet sjöfåglar och de små serveringarna som kantar vattenvägarna bidrar till en oförglömlig upplevelse. Tillbaka i Lübbenau tillbringar var och en en stund på egen hand i den rofyllda miljön.
Inklusive lunch och båttur.

Dresden
3/4-dag, ingår i resans pris!
Idag gör vi ett besök i den fantastiska nygamla staden Dresden som låg i ruiner 1945. Mycket tid och pengar har lagts ner för att återuppbygga staden. Runt Brühlsche Terasse och teaterplatz kommer vi att få se imponerande byggnadsverk, bland annat Frauenkirche och Semperoperan.
 
Gränshandel
Ca 1 timme. Första eller sista dagen stannar vi vid någon av gränsbutikerna för inhandling av alkoholhaltiga eller alkolholfria drycker.

Karta