Gotland

Innehållsförteckning
Tidtabell
Dagsprogram


Välkomna att följa med på en resa till fantastiska Gotland.
Det är något alldeles speciellt med Gotland. Kanske är det ljuset, stränderna och den ständiga närvaron till havet. Att ön är en av Sveriges soligaste platser – även i november – gör sitt till. 
Gotland är magiskt tack vare sin spännande historia. Hit har människor valt att resa sedan stenåldern. Redan när man närmar sig Gotland blir man varse den unika miljön. Dramatiska klippor och milslånga stränder möter havet som vissa dagar är stormande och andra dagar spegelblankt.

I resans pris ingår: Bussresa, del i dubbelrum med helpension, färjetransport, lokalguide, guidning enligt program och inträde till Bergmancenter.

Entré till Lummelunda grottorna ingår ej!

 

Denna destination har för tillfället inga avresor


06.20 Landskrona, Biltema
06.50 Helsingborg, Hamntorget
07.15 Ängelholm, Shell/Gobiten
07.35 Åstorp, Lidl
07.45 Kvidinge, Fd banken (Västra Storg 8)
07.55 Klippan, Torget/Gästis
08.10 Perstorp, Hotellet
08.20 Tyringe, Ivars Kiosk
08.30 Hässleholm, Grönängsplan/Circle K

 

 

 

Dag 1 Hemorten-Visby ca 45 mil
Vi lämnar respektive avreseort och beger oss mot Oskarshamn. Vi äter en gemensam lunch innan vi anländer till Oskarshamn där vi tar färjan över till Visby. När vi har anlänt till till Gotland och Visby så checkar vi in på centrala Hotell Scandic Visby och på kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 2 Gotland
Efter frukost möter vår lokalguide upp oss och vi börjar med att besöka Fårö. Norr om Gotland, knappt tio minuter med bilfärja, ligger Sveriges åttonde största ö och vi börjar med att besöka mytomspunna Fårö, norr om Gotland. Vi besöker engelska kyrkogården och passerar ett av Bergmans hus, kyrkan, graven och båda raukfälten. Lunchen intar vi på Fårögården. Vi besöker även Bergmancenter. På vägen tillbaka åker vi inom Slite och tittar på det omdiskuterade kalkbrottet med en av Europas största cementfabriker. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 3 Gotland
Efter frukost möter vår lokalguide upp oss och vi åker denna dag söderut. Vi besöker Ekstakusten som är ett 4 kilometer långt naturreservat som sträcker sig från Tomsarve kvarn och Skansudd till Hammarudd som är Gotlands västligaste udde. Genom hela reservatet går en kustväg med vacker utsikt över Lilla och Stora Karlsö, strandvallar av grus och sten, färgglada strandväxter och tallar som pinats av salta vindar. Kustvägen fortsätter norr om reservatet, förbi stranden vid Vavle, Djupvik fiskeläge och bort till Sandhamns strand. Turen fortsätter till Vamlingbo prästgård och vi åker kustvägen till Hoburgen. Vi passerar även förbi Grå Gåsen och här stannar vi till en kort stund utanför och guiden berättar lite. Lunchen intar vi på Kattlundsgården. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 4 Visby-Hemorten ca 45 mil
Efter frukost åker de som vill med ut till Lummelundagrottorna som är en grotta och ett naturreservat norr om Visby på Gotland. Det 16 hektar stora reservatet är mest känt för själva grottan, som även kallas Rövarkulan, en underjordisk lång och smal flodbädd i kalkberget belägen vid Lummelunds bruk ungefär 13 kilometer norr om Visby (entré ingår ej i resans pris). Vi får sedan tid på egen hand i Visby innan vi ska åka färjan tillbaka till Oskarshamn. På färjan finns det tillfälle att äta något gott. På vägen hem stannar vi till för en kort bensträckare. Åter hemma sen kväll.   

 

 

Nyhetsbrev

Katalogbeställning

Beställ

Kontakta oss

Formulär

Kontakta oss