Gotland

Innehållsförteckning
Dagsprogram
Tidtabell


Välkomna att följa med på en resa till fantastiska Gotland.
Det är något alldeles speciellt med Gotland. Kanske är det ljuset, stränderna och den ständiga närvaron till havet. Att ön är en av Sveriges soligaste platser – även i november – gör sitt till. 
Gotland är magiskt tack vare sin spännande historia. Hit har människor valt att resa sedan stenåldern. Redan när man närmar sig Gotland blir man varse den unika miljön. Dramatiska klippor och milslånga stränder möter havet som vissa dagar är stormande och andra dagar spegelblankt.

I resans pris ingår: Bussresa, del i dubbelrum med frukost, halvpension, färjetransport, lokalguide, guidning enligt program och inträde till Bergmancenter.

Entré till Lummelunda grottorna ingår ej!

 

Fel enkelrumstillägg i katalogen, tillägget är 1950:- 

Denna destination har för tillfället inga avresor


 

Dag 1 Hemorten-Visby ca 45 mil
Vi lämnar respektive avreseort och beger oss raka spåret mot Oskarshamn. Vi stannar en kort stund för en liten paus under vägen innan vi anländer till färjeläget. På färjan finns möjlighet att äta lunch ombord. När vi har anlänt till Visby möter vår lokalguide upp oss och tar oss på en guidad stadspromenad i Visby. Efter stadsrundturen checkar vi in på Scandic Visby och på kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

 Dag 2 Gotland
Efter frukost möter vår lokalguide upp oss och vi börjar med att besöka Fårö. Norr om Gotland, knappt tio minuter med bilfärja, ligger Sveriges åttonde största ö, mytomspunna Fårö. Vi besöker engelska kyrkogården och passerar ett av Bergmans hus, kyrkan, graven och båda raukfälten. Lunchen intar vi på Fårögården. Vi besöker även Bergmancenter. På vägen tillbaka åker vi inom Slite och tittar på det omdiskuterade brottet som är en av Europas största cementfabriker. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

 Dag 3 Gotland
Efter frukost möter vår lokalguide upp oss och vi åker denna dag söderut. Vi besöker Eksta kusten som är ett 4 kilometer långt naturreservat som sträcker sig från Tomsarve kvarn och Skansudd till och med Hammarudd som är Gotlands västligaste udde. Genom hela reservatet går en kustväg med vacker utsikt över Lilla och Stora Karlsö, strandvallar av grus och sten, färgglada strandväxter och tallar som pinats av salta vindar. Kuststräckan sträcker sig även utanför reservatet, förbi stranden vid Vavle, Djupvik fiskeläge och bort till Sandhamns strand. Turen fortsätter till Vamlingbo prästgård och vi åker kustvägen till Hoburgen. Vi passerar även förbi Grå Gåsen och här stannar vi till en kort stund utanför och guiden berättar lite. Lunchen intar vi på Kattlundsgården. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

 Dag 4 Visby-Hemorten ca 45 mil
Efter frukost åker de som vill med ut till Lummelundagrottorna som är en grotta och ett naturreservat norr om Visby på Gotland. Det 16 hektar stora reservatet är mest känt för själva grottan, som även kallas Rövarkulan, en underjordisk lång och smal flodbädd i kalkberget beläget vid Lummelunds bruk ungefär 13 kilometer norr om Visby. Vi får sedan tid på egen hand i Visby innan vi ska åka färjan tillbaka till Oskarshamn. På färjan finns det tillfälle att äta något gott. På vägen hem stannar vi till för en kort bensträckare. Åter hemma sen kväll.   

 

 

 

04.25 Helsingborg, Hamntorget
04.50 Ängelholm, Shell/Gobiten
05.10 Åstorp, Lidl
05.20 Kvidinge, Fd banken (Västra Storg 8)
05.25 Klippan, Torget/Gästis
05.40 Perstorp, Hotellet
05.50 Tyringe, Ivars Kiosk
06.00 Hässleholm, Grönängsplan/Circle K

Nyhetsbrev

Katalogbeställning

Beställ

Kontakta oss

Formulär

Kontakta oss