Mayrhofen, Österrike 10 dagar

Innehållsförteckning
Dagsprogram
Utflykter och arrangemang
Bra att veta


Mayrhofen ligger mitt i Zillertal i Tyrolen och är ett av Österrikes största och bästa skidområden. Vi åker på en 10 dagars direktresa till Österrike och Mayrhofen. Upplev Österrike när det är som bäst. Mayrhofen har ett komplett skidsystem med liftar som är på gångavstånd från våra hotell. Här finns även ett rikt utbud av nöjesliv med bra restauranger.

Afterski är ett måste, du rycks med av musiken och kan slå klackarna i taket. Följ med på vintersemester och upplev härliga Mayrhofen med oss!

Ingår i resans pris: Bussresa, bro- och färjeavgifter, ortstaxa och övernattning i del i dubbelrum med frukostpension på hotell Rauchenwalderhof och halvpension på hotell Viktoria.

 

 

Pris från: 4000:-


 

Dag 1 Hemorten - Mayrhofen ca 120 mil
Avresa från respektive hemort runt lunchtid. Färden går via Öresundsbron och med färjan Gedser-Rostock. Här hinner ni äta middag och shoppa innan ni lutar er tillbaka i busstolen. Vi kommer att stanna för bensträckare och nattstopp. Ombord på bussen finns det dryck och korv för den som önskar. Under natten tar våra chaufförer den snabbaste vägen söderut medan ni sover lugnt i bussen.

Dag 2 Mayrhofen
På morgonen når vi vårt slutmål Mayrhofen. Mayrhofen är Österrike när det är som bäst, byn som ligger mitt i Zillertal är så välkomnade och hemtrevlig som bara Österrikiska orter kan vara. Mayrhofen är en förhållandevis stor by. I centrum finns allt du kan önska av butiker, kaféer och nöjen. Vid ankomsten (incheckning sker ca 14.00) kan vi lägga in vårt bagage för att senare ge oss ut i backarna.

Dag 3 - 8 Mayrhofen
Mayrhofen ligger framför våra fötter och det är bara att sätta på skidorna. Ni har ett fantastiskt skidområde runt er. Liftkorten omfattar hela Zillertal och ger dig mer än 400 km pist att njuta av. Följaktligen spelar det ingen roll vilken kategori du tillhör, här finns allt från de lätta backarna till hisnande svarta pister och pucklar. Mayrhofens eget system på Penken och Ahorn nås med moderna kabiner. Ca 17 km bort finns glaciären i Hintetrux, underbar åkning ända upp till drygt 3000 meter över havet. Hintertux anses allmänt som en av Alpernas bästa glaciär - det är också en av de största med ca 85 km pist.

Dag 9 Mayrhofen
Efter en härlig skidvecka startar vi vår hemresa på eftermiddagen (utcheckning sker efter frukost). Vi packar bussen och tar farväl av Mayhofen för denna gång. Vi lutar oss tillbaka i sätena och kör norrut mot Sverige.   

Dag 10 Mayrhofen - Hemorten ca 120 mil
Tidig morgon är vi framme vid färjeläget i Puttgarden och vi får tillfälle att fräscha upp oss samt äta frukost ombord på färjan. Färden går vidare genom Danmark och över Öresundsbron till respektive hemort. Åter hemma i Malmö ca 09.00     

 

 

Liftkort
Liftkort köper vi enkelt hos Mayrhofner Bergbahnen. Klicka här för att läsa mer på deras hemsida.

Skidhyra
Skisport Hanzmann erbjuder er mycket fin service och bra priser. Deras 2 butiker är belägna på Tuxerstrasse och Ahornstrasse. Klicka här för att läsa mer på deras hemsida. 

 

 

Valuta under resan
Svenska kronor
Euro

Pass
Vi uppmanar alla våra resenärer att alltid ha giltigt pass med sig vid samtliga resor utanför Sveriges gränser. Observera att det är alltid resenärens eget ansvar att ta reda på vilka inreseregler som gäller för det land du skall besöka!

Försäkring
Glöm inte att ta med ert EU-kort (det europeiska sjukförsäkringskortet) från Försäkringskassan. Det ger dig rätt till nödvändig sjukvård i andra EU/EES-länder.
Klicka här för att komma till Försäkringskassan där du beställer ditt blå kort.

Avgångar och priser

Destination Dagar Avresedatum Hotell Pris Platser
Mayrhofen, Österrike 10 dagar102025-02-14Hotel Rauchenwalderhof9850:->8BOKA
Mayrhofen, Österrike 10 dagar102025-02-14Hotel Viktoria11550:-0Inga platser kvar
Mayrhofen, Österrike 10 dagar102025-02-14Inget Hotell4000:-0Inga platser kvar

Nyhetsbrev

Katalogbeställning

Beställ

Kontakta oss

Formulär

Kontakta oss