Mayrhofen, Österrike 10 dagar

Innehållsförteckning
Dagsprogram
Utflykter och arrangemang
Bra att veta


Pris från: 3000:-


Dag 1 Hemorten - Mayrhofen ca 120 mil
Avresa från respektive hemort runt lunchtid. Färden går via Öresundsbron och med färjan Gedser-Rostock. Här hinner ni äta middag och shoppa innan ni lutar er tillbaka i busstolen. Vi kommer att stanna för bensträckare och nattstopp. Ombord på bussen finns det dryck och korv för den som önskar. Under natten tar våra chaufförer den snabbaste vägen söderut medan ni sover lugnt i bussen.

Dag 2 Mayrhofen
På morgonen når vi vårt slutmål Mayrhofen. Mayrhofen är Österrike när det är som bäst, byn som ligger mitt i Zillertal är så välkomnade och hemtrevlig som bara Österrikiska orter kan vara. Mayrhofen är en förhållandevis stor by. I centrum finns allt du kan önska av butiker, kaféer och nöjen. Vid ankomsten (incheckning sker ca 14.00) kan vi lägga in vårt bagage för att senare ge oss ut i backarna.

Dag 3 - 8 Mayrhofen
Mayrhofen ligger framför våra fötter och det är bara att sätta på skidorna. Ni har ett fantastiskt skidområde runt er. Liftkorten omfattar hela Zillertal och ger dig mer än 400 km pist att njuta av. Följaktligen spelar det ingen roll vilken kategori du tillhör, här finns allt från de lätta backarna till hisnande svarta pister och pucklar. Mayrhofens eget system på Penken och Ahorn nås med moderna kabiner. Ca 17 km bort finns glaciären i Hintetrux, underbar åkning ända upp till drygt 3000 meter över havet. Hintertux anses allmänt som en av Alpernas bästa glaciär - det är också en av de största med ca 85 km pist.

Dag 9 Mayrhofen
Efter en härlig skidvecka startar vi vår hemresa på eftermiddagen (utcheckning sker efter frukost). Vi packar bussen och tar farväl av Mayhofen för denna gång. Vi lutar oss tillbaka i sätena och kör norrut mot Sverige.   

Dag 10 Mayrhofen - Hemorten ca 120 mil
Tidig morgon är vi framme vid förjeläget i Puttgarden och vi får tillfälle att fräscha upp oss samt äta frukost ombord på färjan. Färden går vidare genom Danmark och över Öresundsbron till respektive hemort. Åter hemma i Malmö ca 09.00     

 

Liftkort
Liftkort köper vi enkelt hos Mayrhofner Bergbahnen. Klicka här för att läsa mer på deras hemsida.

Skidhyra
Skisport Hanzmann erbjuder er mycket fin service och bra priser. Deras 2 butiker är belägna på Tuxerstrasse och Ahornstrasse. Klicka här för att läsa mer på deras hemsida. 

 

Valuta under resan
Svenska kronor
Euro

Vaccinationsintyg/Pass
Vi kräver att ni har vaccinationsintyg för Covid-19 med er på resan. Vi uppmanar alla våra resenärer att alltid ha giltigt pass med sig vid samtliga resor utanför Sveriges gränser.

Observera att det är alltid resenärens eget ansvar att ta reda på vilka inreseregler som gäller för det land du skall besöka!

Försäkring
Glöm inte att ta med ert EU-kort (det europeiska sjukförsäkringskortet) från Försäkringskassan. Det ger dig rätt till nödvändig sjukvård i andra EU/EES-länder.
Klicka här för att komma till Försäkringskassan där du beställer ditt blå kort.

Avgångar och priser

Destination Dagar Avresedatum Hotell Pris Platser
Mayrhofen, Österrike 10 dagar102022-02-18Hotel Rauchenwalderhof7450:->8BOKA
Mayrhofen, Österrike 10 dagar102022-02-18Inget Hotell3000:->8BOKA
Mayrhofen, Österrike 10 dagar102022-02-18Hotel Viktoria8750:-1BOKA

Nyhetsbrev

Katalogbeställning

Beställ

Kontakta oss

Formulär

Kontakta oss