Påskresa Stralsund med Rügen och Greifswald

Innehållsförteckning
Tidtabell
Dagsprogram


Följ med på vår påskresa till Stralsund där vi även besöker Rügen och får tillfälle att besöka hansa- och universitetsstaden Greifswald som är känd för sina karakteristiska gavelhus vid torget.

Ingår i resans pris: Bussresa, bro- och färjeavgifter, vägskatter, ortstaxa, övernattning i del i dubbelrum med frukost, en middag i Stralsund och alla utflykter enligt program.

Denna destination har för tillfället inga avresor


04:00 Kristianstad, Järnvägsstationen
04:10 Önnestad, Din X macken
04:20 Vinslöv, Väg 21 Samåkningsplatsen (fd Uno X)
04:30 Hässleholm, Grönängsplan/Circle K
04:40 Tyringe, Ivars Kiosk
04:55 Perstorp, Hotellet
05:10 Klippan, Torget/Gästis
05:20 Kvidinge, Fd banken (Västra Storg 8)
05:30 Åstorp, Lidl
05:50 Ängelholm, Shell/Godbiten
06:15 Helsingborg, Hamntorget
06:30 Glumslöv, Milstolpen
06:50 Landskrona, Biltema
07:10 Löddeköpinge, Center syd/Shell macken
07:30 Lund, Shell västra infarten, vid Hotell Ibis
08:00 Malmö, Hyllie/Arenan bussparkeringen Arenagatan

Dag 1: Hemorten – Stralsund ca 30 mil

Vi rullar från våra anslutningsorter till Malmö för att ta Öresundsbron över till Danmark och sedan vidare till Tyskland med färjan. Vi lämnar de som valt att spendera sin vistelse i Rostock och sedan åker vi vidare mot Stralsund. Ankomst till Stralsund under eftermiddagen.

Dag 2: Stralsund/Rügen

Efter en välsmakande frukost kan de som vill följa med reseledaren till på en stadsrundtur i Stralsund. Under förmiddagen åker vi till Rügen. Vita kalkklippor, slott, bokskogar samt unika badorter med välbevarade hus från början av 1900-talet är godbitarna från ferieparadiset Rügen. Vi besöker Binz och Puttbus samt åker förbi Hitlers ”skrytbygge, Prora, som skulle biivit ett badhotell för 20 000 badgäster. Dessutom åker vi med ångtåget Rasender Roland genom det omväxlande och vackra landskapet.

Dag 3: Utflykt till Greifswald

Idag åker vi till hansa- och universitetsstaden Greifswald som är känd för sina karakteristiska gavelhus vid torget, liksom stadens tre gotiska kyrktorn och sitt universitet. Greifswalds påsk- och blomstermarknad har en gammal tradition och här finns utställare av hantverk, blommor och annat gott. Ungefär 30 hantverkare säljer allt från keramik och flätverk till ullprodukter och påskägg. Här finns en mängd historiska byggnader och en medeltidshamn som absolut är värt ett besök. Eftermiddagen spenderas på egen hand i Stralsund.

Dag 4: Stralsund – Hemorten ca 30 mil

Efter frukost påbörjar vi vår hemresa och via färjan från Tyskland når vi Danmark och sätter kursen mot Öresundsbron. Ankomst Malmö ca 18.00.

 

Nyhetsbrev

Katalogbeställning

Beställ

Kontakta oss

Formulär

Kontakta oss