Trandans vid Hornborgarsjön

Innehållsförteckning
Tidtabell
Dagsprogram


Följ med oss på en resa genom södra Sverige. På vår resa får vi uppleva djur och matkultur som landskapet vi reser genom kan vara stolta över. Vi ser tranorna dansa sin alldeles egna dans, äter ost, dricker cider och tittar på betydligt större djur på Wrågården. Natten spenderar vi i Skara.

I resans pris ingår: Bussresa, reseledare, samtliga utflykter enligt program, förmiddagskaffe och eftermiddagskaffe under båda dagarna, middag på hotellet, lunch båda dagarna samt del i dubbelrum med frukost.

Denna destination har för tillfället inga avresor


 

05:45 Malmö, Hyllie/Arenan bussparkeringen Arenagatan
06:20
 Lund, Shell västra infarten, vid Hotell Ibis
06:40 
Löddeköpinge, Center syd/Shell macken
07:00
Landskrona, Biltema
07:15
Glumslöv, Milstolpen
05:50 Kristianstad, Järnvägsstationen
06:00 Önnestad, Din X macken
06:10 Vinslöv, Väg 21 Samåkningsplatsen (fd Uno X)
06:20 Hässleholm, Grönängsplan/Circle K
06:30 Tyringe, Ivars Kiosk
06:40 Perstorp, Hotellet
06:55 Klippan, Torget/Gästis
07:00 Kvidinge, Fd banken (Västra Storg 8)
07:10
 Åstorp, Lidl
07:30 Helsingborg, Hamntorget

08:00 Ängelholm, Shell/Gobiten

 

Dag 1 Hemorten – Herrljunga Falköping – Skara ca 40 mil
Från våra respektive avreseorter sätter vi kurs mot vårt första stopp där vi dricker vårt förmiddagskaffe. När vi dämpat kaffesuget fortsätter vi mot Herrljunga och Herrljunga Cider. Vi besöker fabriken, deras butik samt får höra berättelsen om Herrljunga Cider. Vi fortsätter mot Herrljunga Hotell där vi intar lunch. Efter lunch och lite paus åker vi till Falbygdens Osteria och går på ”Ostskola” där vi testar och lär oss lite om ost. Vi intar även här vårt eftermiddagskaffe. Efter kaffet beger vi oss mot Skara och hotellet där vi sedan intar gemensam middag.

 

Dag 2 Skara – Trandansen – Wrågården – Hemorten ca 36 mil
Vi börjar med frukost innan vi beger oss mot Hornborgasjön och Trandansen, där vi förhoppningsvis får se tranorna äta och dansa på fälten. Här finns utmärkta utsiktspunkter, informationsbyggnad med tranutställning, turistinformation och souvenirförsäljning. I bussen finns värmande busskaffe med litet tilltugg. Efter besöket hos tranorna åker vi till Gudhems Kloster för en snabbvisit innan vi åker till Wrågården. Här börjar vi med en god lunch och avslutar med älg- och bisonsafari. Färden hem går via Jönköping och E4:an. På vägen stannar vi för kaffe och bensträckare. Vi är åter i våra respektive hemorter under kvällen, ankomst till Helsingborg ca 19.30.

Nyhetsbrev

Katalogbeställning

Beställ

Kontakta oss

Formulär

Kontakta oss