Tulpanfestival på Gavnö slott

Innehållsförteckning
Tidtabell


 

Följ med oss på en härlig dagsresa till tulpanfestivalen på Gavnö Slott! Festivalen är landets äldsta och största med tusentals tulpaner fördelade på 150 sorter. Man kan tydligt se att den stora blomsterparken Keukenhof i Holland är som förebild. En resa full med inspiration och idéer!

Vi börjar med ett stopp i Naestved där tid ges på egen hand. Här kan vi bland annat se Danmarks äldsta rådhus, som staden stoltserar med. Vi intar en smarrig lunch tillsammans på en trevlig dansk kro och vad passar inte bättre än Dansk Fläskesteg med tillbehör.

Därefter kör vi den korta sträckan till Gavnö slott där vi har tid på egen hand att strosa runt bland alla dessa vackra tulpaner i den fina slottsparken som även kallas för ”lilla Holland” vid tulpanfestivalen.

Slottet ligger på en liten ö och har anor som sträcker sig tillbaka till 1400-talet. Från början var det ett kloster, Sankt Peders kloster, och år 1403 flyttade dominikanernunnnor från Gladsax i Skåne dit och Gavnö gjordes till en aristokratisk klosterstiftelse som drogs in efter reformationen. Det nuvarande utseendet fick slottet efter ombyggnad på 1750-talet.

 Efter vårt besök på Gavnö intar vi en bussfika med danskt wienerbröd. Åter i Malmö ca 18.00.

Ingår i resans pris: Bussresa, broavgifter, lunch, inträde till Gavnö slott samt busskaffe.

 

 

Denna destination har för tillfället inga avresor


 

06:25 Klippan, Torget/Gästis
06:30 Kvidinge, fd banken (Västra Storg 8)
06:40 Åstorp, Lidl
07:00 Ängelholm, Shell/Godbiten
07:25 Helsingborg, Hamntorget
07:55 Landskrona, Biltema
08:20 Lund E6, Flädieavfarten Circle K
08:50 Malmö, Lockarp Shell/Mc Donalds

Nyhetsbrev

Katalogbeställning

Beställ

Kontakta oss

Formulär

Kontakta oss