Ny uppdatering om Coronaviruset (COVID-19)

2020-07-15

Här kan du läsa mer om ResTeamets information om Coronaviruset (COVID-19)

Med anledning av Coronaviruset (COVID-19) får vi många frågor från våra resenärer. Vi tar alltid våra resenärers säkerhet på största allvar och följer noga rekommendationer från myndigheter.

Vad gör vi på ResTeamet för att ta vårt ansvar?

Vi på ResTeamet har ställt in alla våra utlandsresor fram till den 29 juli. Vi har även ställt in alla våra resor till Spanien för hela säsongen. Alla berörda resenärer kommer att bli meddelade och få full återbetalning.

Rörande den avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder som beslutades den 14 mars 2020, och som sedermera har förlängts, beslutar UD följande:

  1. Efter den 15 juli 2020 hävs avrådan från icke nödvändiga resor till Andorra, Polen och Tyskland (UD har i tidigare beslut hävt avrådan från icke nödvändiga resor till: Belgien, Frankrike, Grekland, Island, Italien, Kroatien, Monaco, Luxemburg, Portugal, San Marino, Schweiz (se punkt 2), Spanien, Ungern och Vatikanstaten. Med undantag av Schweiz gäller den hävda avrådan alltjämt för dessa länder.)
  2. Avrådan från icke nödvändiga resor till Schweiz införs från och med den 15 juli, och gäller till och med den 29 juli 2020.
  3. För övriga länder inom EU, EES (Europiska ekonomiska samarbetsområdet) och Schengenområdet* samt Storbritannien förlängs avrådan från icke nödvändiga resor till och med den 29 juli 2020.

(UD har tidigare fattat beslut om avrådan från icke nödvändiga resor till övriga länder utanför EU, EES, Schengen och Storbritannien, till och med den 31 augusti 2020. Detta beslut gäller alltjämt.)

* Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Irland, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Malta, Nederländerna, Norge, Rumänien, Schweiz, Slovakien, Tjeckien och Österrike.

 

Kommer min resa att bli av?
Utrikesdepartementet har som ansvar att bestämma var det är säkert att resa. Om UD avråder från en särskild region dit vi har resor kommer vi att ställa in den planerade resan och återbetala resans kostnad. Vi kontaktar dig om en resa blir inställd. 

Vad gör jag om jag inte vill resa?
När du bokar en resa med ResTeamet är du skyddad av paketreselagen. Det innebär att om myndigheterna avråder från resor till ett land eller en region vid tidpunkten för avresa kommer vi att ställa in din resa och du får tillbaka pengarna för resan. Om du vill avboka en resa som inte omfattas är det våra ordinarie avbokningsregler som gäller. Läs mer om våra resevillkor här: https://www.resteamet.se/sida/Almanna-sarskilda-Resevillkor

Här kan du läsa mer om Coronaviruset (COVID-19)

Folkhälsomyndighetens hemsida:
https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/

WHO:s hemsida:
https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019

Reserekommendationer från UD:
https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/reserekommendationer-fran-ud/

Resa till Tyskland:
https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/tyskland/

Resa till Danmark:
https://politi.dk/coronavirus-i-danmark/rejser/er-mit-land-aabent-eller-i-karantaene

Folkhälsomyndigheten tillhandahåller också flera goda råd för dig som planerar att resa. Bland annat är god handhygien en viktig faktor för att minska smittspridning. Var mycket noggrann med handhygienen, tvätta händerna ofta med tvål och vatten och använd handsprit. Undvik att röra ögon, näsa och mun. Hosta och nys i armvecket och var observant på eventuell feberkänning och andningsbesvär.

Vi rekommenderar alltid att du som resenär inför en resa ser över din hemförsäkring, eventuell reseförsäkring och dess villkor som gäller om en olycka eller sjukdom skulle uppstå.

Hur kontaktar jag ResTeamet?
Telefon: 0435-10001
Email: Info@resteamet.se


Den här informationssidan kommer att uppdateras löpande.

Senast uppdaterad 15 juli 2020

 

Nyhetsbrev

Katalogbeställning

Beställ

Kontakta oss

Formulär

Kontakta oss