Dalarna

Innehållsförteckning
Tidtabell
Dagsprogram


Följ med på denna innehållsrika resa till ett av Svergies genuinaste landskap, följ med oss och besök Carl Larssons gård. En tur runt Siljan som bjuder på vackra vyer och vi gör flera intressanta besök som Dalahäst tillverkningen i Nusnäs, Falu Koppargruva, Våmhus Hembygdsgård m.m 

 

I resans pris ingår: Bussresa, reseledare, fyra nätter med del i dubbelrum med helpension, två förmiddagskaffe, en eftermiddagskaffe och utflykter enligt program.

Denna destination har för tillfället inga avresor


 

05:10 Malmö, Hyllie/Arenan bussparkeringen Arenagatan
05:35
 Lund, Shell västra infarten, vid Hotell Ibis
06:00
Löddeköpinge, Center syd/Shell macken
06:25 
Landskrona, Biltema
06:45 
Glumslöv, Milstolpen
07:00 Helsingborg, Hamntorget
07:20 
 Åstorp, Lidl
07:30 Kvidinge, Fd banken (Västra Storg 8)
07:35 Klippan, Torget/Gästis
08:00 Ängelholm, Shell/Godbiten
08:30 Örkelljunga, Skåneporten/Circle K
07:00 
Kristianstad, Järnvägsstationen
07:10 Önnestad, Din X macken
07:20 Vinslöv, Väg 21 Samåkningsplatsen (fd Uno X)
07:35 Hässleholm, Grönängsplan/Circle K
07:50 Tyringe, Ivars Kiosk
08:00 Perstorp, Hotellet

 

Dag 1 Hemorten – Rättvik ca 65 mil
Avresa från hemorten under morgonen. Vi åker norrut mot Rättvik och under dagen gör vi uppehåll för gemensam lättlunch. Under kvällen kommer vi fram till Hotell Lerdalshöjden i Rättvik med fantastisk utsikt. Vi checkar in och samlas sedan för gemensam middag. 

Dag 2 Våmhus – Orsa – Nusnäs 
Denna dag ska vi bland annat besöka Våmhus Hembygdsgård där det mycket speciella och världskända hårkullorna visar sina alster. Efter detta beger vi oss för lunch i Grönklitt, mätta och belåtna besöker vi Dalahäst tillverkningen i Nusnäs. Vi tar även en tur förbi Rättvikskyrka och på kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 3 Falun – Sundborn 
Efter frukosten beger vi oss till Falu Koppargruva för en guidning ovan jord. Efter detta får ni tid på egen hand att shoppa och ser er omkring på gruvområdet. Sedan beger vi oss in i Falun för lite stadsvandring och lunch på egen hand. Mätta och belåtna beger vi oss mot Carl Larsson gården här får vi en guidad visning och får höra mer om Carl Larsson. Sedan beger vi oss mot hotellet för en god middag på hotellet.

Dag 4 Siljan – Leksand
Frukost på hotellet. Under dagen besöker vi Siljanäs och kommer att få besöka fantastiska platser som Furudal och Skuttungbyn. Efter detta beger vi oss vidare på vår resa för att besöka Leksands knäckebrödsbutik och får lite lunch i magen. Därefter får ni tid i Tällberg för att strosa runt lite. Sen beger vi oss mot hotellet och gör oss redo för middag.

Dag 5 Rättvik – Hemorten ca 65 mil
Efter frukosten är det dags att bege sig hemåt. På vägen hem stannar vi för lunch och eftermiddagsfika. Åter i Helsingborg ca 19.30

Nyhetsbrev

Katalogbeställning

Beställ

Kontakta oss

Formulär

Kontakta oss