Dessau med Wittenberg

Innehållsförteckning
Tidtabell
Bra att veta
Dagsprogram


Följ med oss till Dessau där vi kommer att besöka bl a Bauhaus-museumet och rundmålningen i Wittenberg. Vi kommer även få chansen att se Ferropolis "staden av järn" här utvann man kol som försörjde hela Östtyskland.

 

I resans pris ingår: Bussresa, bro och färjeavgifter, vägskatter, reseledare, övernattning i del i dubbelrum, alla utflykter och halvpension.

Denna destination har för tillfället inga avresor


 

04:00 Kristianstad, Järnvägsstationen
04:10 Önnestad, Din X macken
04:20 Vinslöv, Väg 21 Samåkningsplatsen (fd Uno X)
04:30 Hässleholm, Grönängsplan/Circle K
04:40 Tyringe, Ivars Kiosk
04:55 Perstorp, Hotellet
05:10 Klippan, Torget/Gästis
05:20 Kvidinge, Fd banken (Västra Storg 8)
05:30 Åstorp, Lidl
05:50 Ängelholm, Shell/Godbiten
06:15 Helsingborg, Hamntorget
06:30 Glumslöv, Milstolpen
06:50 Landskrona, Biltema
07:10 Löddeköpinge, Center syd/Shell macken
07:30 Lund, Shell västra infarten, vid Hotell Ibis
08:00 Malmö, Hyllie/Arenan bussparkeringen Arenagatan

 

Valuta under resan
Svenska kronor
Euro

Pass
Vi uppmanar alla våra resenärer att alltid ha giltigt pass med sig vid samtliga resor utanför Sveriges gränser.

Försäkring
Glöm inte att ta med ert EU-kort (det europeiska sjukförsäkringskortet) från Försäkringskassan. Det ger dig rätt till nödvändig sjukvård i andra EU/EES-länder.

Gränshandel
Ca 1 timme. Första eller sista dagen stannar vi vid någon av gränsbutikerna för inhandling av alkoholhaltiga eller alkolholfria drycker.

 

Dag 1 Hemorten-Dessau ca 65 mil
Vi startar tidig morgon med uppsamling i Skåne innan vi åker över Öresundsbron och vidare genom Danmark. Under överfarten får vi möjlighet att äta lunch och sedan fortsätter vi mot Dessau. På kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 2 Wittenberg
Vi börjar morgonen med en mättande frukost. Sedan tar vi bussen mot Wittenberg för att få en stadsrundtur. Wittenberg är staden som är mest känt för att reformationen ansågs starta här, i samband med att Martin Luther spikade upp sina 95 tester på porten till slottskyrkan. På stadsrundturen besöker vi även den kända rundmålningen. Gemensam middag på kvällen.

Dag 3 Gräfenhainichen
Efter en härlig frukost är det dags att bege sig mot Führung i Ferropolis ” staden av järn”. Här åker vi förbi museet som är bestående av gamla stora industriella maskiner. Här utvann man kol som försörjde hela Östtyskland med energi. Därefter åker vi till Gräfenhainichen där lunch intas på egen hand. Men det finns mycket mer att se då er reseledare tar er på en promenad förbi Paul-Gerhardt Haus och utställningen i Paul-Gerhardt-Kapelle där vi sedan blir upphämtade av bussen. Gemensam middag på kvällen.

Dag 4 Dessau
Efter frukost sätter vi kurs mot Besichtigung Bauhaus und Meisterhäuser. Bauhaus ideér var att sammanfoga konst, skulptur, arkitektur och design. För att minska klyftan mellan finkultur och konsthantverkskunskaperna. Efter besöket så ska vi äta vår gemensamma lunch på Lunch im Bauhaus-Restaurant Kornhaus am Elbebogen. Mätta och belåtna beger vi oss till Oranienbaum för att få se en falkshow. Gemensam middag på kvällen.

Dag 5 Dessau-Hemorten ca 65 mil
Efter en välsmakande frukost beger vi oss mot färjeläget i Rostock. Innan vi tar färjan hemåt stannar vi till för lite gränshandel.  Hemresan går via Rostock-Gedser och Öresundsbron. Beräknad ankomst i Malmö 18.00.

 

 

Nyhetsbrev

Katalogbeställning

Beställ

Kontakta oss

Formulär

Kontakta oss