Höga Kusten med Ulvön

Innehållsförteckning
Tidtabell
Dagsprogram


Följ med på denna innehållsrika och naturvackra resa genom några av Sveriges vackraste landskap!

Höga Kusten ingår sedan år 2000 på UNESCOS världsarvslista. Vi kommer att besöka Lunde - centrum för Ådalshändelserna, Ulvön, visningsträdgården Fraxinus och Norrfällvikens gamla fiskesamhälle. Välkommen till Höga Kusten!

Ingår i resans pris: Bussresa, reseledare, övernattning i del i dubbelrum med halvpension och samtliga entréer.

 

Denna destination har för tillfället inga avresor


 

05:10 Malmö, Hyllie/Arenan bussparkeringen Arenagatan
05:35
 Lund, Shell västra infarten, vid Hotell Ibis
06:00
Löddeköpinge, Center syd/Shell macken
06:25 
Landskrona, Biltema
06:45 
Glumslöv, Milstolpen
07:00 Helsingborg, Hamntorget
07:20 
 Åstorp, Lidl
07:30 Kvidinge, Fd banken (Västra Storg 8)
07:35 Klippan, Torget/Gästis
08:00 Ängelholm, Shell/Godbiten
08:30 Örkelljunga, Skåneporten/Circle K
07:00 
Kristianstad, Järnvägsstationen
07:10 Önnestad, Din X macken
07:20 Vinslöv, Väg 21 Samåkningsplatsen (fd Uno X)
07:35 Hässleholm, Grönängsplan/Circle K
07:50 Tyringe, Ivars Kiosk
08:00 Perstorp, Hotellet

 

 

 

Dag 1 Hemorten – Uppsala ca 55 mil
Vi startar tidig morgon med uppsamling i Skåne innan vi börjar vår resa mot Höga Kusten. Vi checkar in på Scandic Uplandia, gemensam middag på kvällen.

Dag 2 Härnösand
Frukost på hotellet. Vi gör en rundtur i Uppsala och stannar sedan för lunch till självkostnadspris. Resan fortsätter sedan längs Bottenvikens västra sida för att under eftermiddagen nå Härnösand och vårt Hotell Stadt där vi ska bo tre nätter. Vi äter gemensam middag på kvällen.

Dag 3 Ulvön
Frukost på hotellet. Vi passerar Högakustenbron och beger oss mot Ulvön. Vi besöker öns största sevärdheter samt äter gemensam lunch på ön. På eftermiddagen lämnar vi ön och besöker besökscentret Naturum Höga Kusten. När vi känner oss nöjda, är det dags att åka tillbaka till Härnösand och inta en god middag på hotellet.

Dag 4 Höga Kusten
Frukost på hotellet. Under dagen besöker vi Lunde - som är platsen för ”skotten i Ådalen”. Vi åker sedan till Sveriges äldsta tunnbrödsbageri, Norrfällvikens gamla fiskesamhälle samt Barsta där ett av de äldsta kvarvarande kapellen från Gävlefiskarnas tid finns. Efter tunnbrödsbageriet besöker vi restaurangen Mannaminne där vi börjar med en gemensam lunch. Därefter blir det rundvisning på Mannaminne. På vägen tillbaka till vårt hotell passerar vi Högakustenbron. Gemensam middag på hotellet.

Dag 5 Eskilstuna
Frukost på hotellet. På vägen mot Eskilstuna gör vi under eftermiddagen ett stopp i Gävle för lite tid på egen hand .Väl framme i Eskilstuna checkar vi in på vårt trevliga övernattningshotell Clarion Collection Bolinder Munktell. Gemensam middag på hotellet.

Dag 6 Eskilstuna – Hemorten ca 45 mil
Efter frukost gör vi ett besök på Munktellmuseet som är beläget i Munktellstaden. Det drivs av Volvo Construction Equipment. 2008 utsågs det till världens bästa museum inom sin bransch. Därefter är det dags att vända hemåt söderut och vi räknar med att vara tillbaka med att vara tillbaka i Helsingborg ca 20.00.

 

Nyhetsbrev

Katalogbeställning

Beställ

Kontakta oss

Formulär

Kontakta oss