Julmarknadsresa till Stade med Per Olsson

Innehållsförteckning
Dagsprogram
Tidtabell


Denna destination har för tillfället inga avresor


Dag 1 Hemorten – Stade ca 50 mil
Vi lämnar respektive hemorter bakom oss via Öresundsbron. Danmark passeras raskt och färjan från Rödby tar oss till Puttgarden. Under eftermiddagen checkar vi in på centrala hotell Hotel Stade Herzog Widukind, mitt i den historiska stadskärnan. På kvällen äter vi gemensam middag på en lokal restaurang.

Dag 2 Stade
Efter en stadig och god frukost får vi en guidad stadsvandring med vår reseledare. Efter stadsvandringen kan vi med lätthet ta oss fram i staden och upptäcka alla de fina miljöerna. Mellan de båda torgen, Pferdemarkt och Fischmarkt slingrar sig gatorna med sina vackra korsvirkeshus. I dessa finns idag affärer och mysiga mat- och kaffeställen. Bland alla minnen sedan svensktiden kan vi nämna tyghuset, den gamla lagerbyggnaden, som nu inrymmer ett intressant museum, och rådhuset. På kvällen äter vi gemensam middag på en lokal restaurang.

Dag 3 Stade Hemorten ca 50 mil
Vi äter frukost i lugn och ro på hotellet, därefter är det dags att packa bussen och påbörja hemresan. Innan vi lämnar Tyskland kommer vi att göra ett stopp för gränshandel. Därefter tar vi färjan över till Danmark, för att så småningom nå Skåne under kvällen.

 

06.00 Vankiva, Vankiva 2582 (hemma hos Per, möjlighet att parkera bilen)
06.10 Hässleholm, Österås parkering
06.25 Vinslöv, Torget

 

Nyhetsbrev

Katalogbeställning

Beställ

Kontakta oss

Formulär

Kontakta oss