Madaresa

Innehållsförteckning
Tidtabell


Idag åker vi norrut till vårt grannlän Halland. Vi börjar dagen med ett besök på Öströö fårfarm som ligger beläget vid det vackra naturområdet Åkulla bokskogar i Hallands inland, mitt i den triangel som Varberg, Falkenberg och Ullared bildar. Först njuter vi av en förmiddagsfika innan vi åker på lammsafari där vi ger oss ut över Öströös vackra vidder för att se spralliga lamm och lurviga kossor. En kul och annorlunda upplevelse för stora och små, gamla och unga. De har även försäljning av egenproducerade produkter.

Efter en trevlig visning i gemytlig miljö rullar vi vidare till Kvibille. Mitt i Halland, mellan Halmstad och Falkenberg, där slättland möter skog, ligger Kvibille Gästgivargård och vi intar en smarrig lunch. Gästgiveriet har anor sedan tidigt 1600-tal - Drottning Kristinas tid.

Mätta och belåtna fortsätter färden norrut mot Slöinge Kafferosteri där doften av kaffe får oss att bli fikasugna. Vi börjar med en presentation och en guidad visning i kafferosteriet innan vi sätter oss och intar en ljuvlig fika.

På vägen hem stannar vi till utanför Ängelholm och får en guidad visning på hur man tillverkar chips på Bjäre Chips. Med fokus på svenska, rena råvaror är Bjäre Chips en av Sveriges mest lokalproducerade chips. Råvaran till chipsen, potatisen växer utanför dörren och rapsen kommer från svenska böljande fält. Beräknad hemkomst i Helsingborg ca 18.30.

Observera att det förekommer trappor på Bjäre Chips!

 

Denna destination har för tillfället inga avresor


07:00 Klippan, torget/gästis
07:05 Kvidinge, fd banken (Västra Storg 8)
07:15 Åstorp, Lidl
07:35 Helsingborg, hamntorget
08:00 Ängelholm, Shell/Godbiten

Nyhetsbrev

Katalogbeställning

Beställ

Kontakta oss

Formulär

Kontakta oss