Prag, den gyllene staden

Innehållsförteckning
Bra att veta


Prag - den vackra huvudstaden, en av Europas fagraste huvudstäder!
 
Hela Prags centrum är fylld av sevärdheter i stort och smått vad gäller kultur, historia och arkitektur. De absolut främsta landmärkena i staden är den vackra Karlsbron och Klocktornet. Karlsbron är verkligen levande och en samlingspunkt i staden. Klocktornet är från 1500-talet och finns på torget i Gamla Stan, uret visar tiden samt solens och månens vandringar på himlavalvet. Ett annat måste vid ett besök i Prag är Pragborgen. Borgen består av borgar, museer, trädgårdar och en vacker katedral.

Två mycket intressanta områden att strosa i är den gamla delen av staden som är byggd under 1200-talet och de judiska kvarteren. Gamla staden är ett gytter av små gränder, prång och gatorna är kullerstensbelagda. I de judiska kvarteren göms en intressant men också skrämmande historia om judarnas öde i staden.

Ingår i resans pris: Bussresa, bro- och färjeavgifter, vägskatter, reseledare, stadspromenad och övernattning i del i dubbelrum med frukostpension.

Denna destination har för tillfället inga avresor


Barnrabatt/pris
Barn upp till 12 år har 30% rabatt i extrabädd med 2 fullt betalande.

Valuta under resan
Svenska kronor
Tjeckiska kronor
Euro

Pass
Vi uppmanar alla våra resenärer att alltid ha giltigt pass med sig vid samtliga resor utanför Sveriges gränser.

Försäkring
Glöm inte att ta med ert EU-kort (det europeiska sjukförsäkringskortet) från Försäkringskassan. Det ger dig rätt till nödvändig sjukvård i andra EU/EES-länder.

Nyhetsbrev

Katalogbeställning

Beställ

Kontakta oss

Formulär

Kontakta oss