Prag, den gyllene staden

Innehållsförteckning
Dagsprogram
Utflykter och arrangemang
Bra att veta
Tidtabell


 

Prag - den vackra huvudstaden, en av Europas fagraste huvudstäder!
 
Hela Prags centrum är fylld av sevärdheter i stort och smått vad gäller kultur, historia och arkitektur. De absolut främsta landmärkena i staden är den vackra Karlsbron och Klocktornet. Karlsbron är verkligen levande och en samlingspunkt i staden. Klocktornet är från 1500-talet och finns på torget i Gamla Stan, uret visar tiden samt solens och månens vandringar på himlavalvet. Ett annat måste vid ett besök i Prag är Pragborgen. Borgen består av borgar, museer, trädgårdar och en vacker katedral.

Två mycket intressanta områden att strosa i är den gamla delen av staden som är byggd under 1200-talet och de judiska kvarteren. Gamla staden är ett gytter av små gränder, prång och gatorna är kullerstensbelagda. I de judiska kvarteren göms en intressant men också skrämmande historia om judarnas öde i staden.

Ingår i resans pris: Bussresa, bro- och färjeavgifter, vägskatter, reseledare, stadspromenad och övernattning i del i dubbelrum med frukost.

Denna destination har för tillfället inga avresor


Dag 1 Hemorten – Prag 80 mil
Vi startar tidigt morgon med uppsamling i Skåne innan vi åker över Öresundsbron och vidare genom Danmark. Under överfarten till Tyskland får vi möjlighet att äta lunch och sedan fortsätter vi förbi Berlin söderut mot Dresden. Framåt kvällen görs uppehåll för middag i Tyskland och därefter har vi bara ett par timmars färd kvar. Mot kvällen checkar in på vårt centrala hotell Ambiance Hotel som ligger i Prag 2.

Dag 2 - 3 Prag
Vi börjar morgonen med en mättande frukost på hotellet, innan vi ger er oss ut för att utforska en av Europas mest älskade städer! Följ med reseledaren på en stadsrundtur till fots, då orienterar vi oss runt i staden samtidigt som vi får beskåda några av Prags sevärdheter. Sedan har vi två hela dagar för att upptäcka Prag!

Dag 4 Prag – Hemorten 80 mil
Förälskade i Prag är det med vemod vi lämnar staden. Vi packar in oss i bussen efter frukost och börjar färden hemåt. Vi kommer att stanna för lunchuppehåll. Väl i Rostock tar vi färjan över till Gedser, ombord får vi möjlighet att äta gott innan vi framåt kvällen når Sverige. Beräknad hemkomst i Malmö ca 20.00

Stadspromenad
Ingår i resans pris. Vår reseledare tar med oss på en givande stadspromenad, då orientera vi oss runt i staden samtidigt som vi får beskåda några av Prags sevärdheter.


Kvällsarrangemang, middag med ölprovning. Ca 30€ per person
Trerättersmiddag inkl. ölprovning

Barnrabatt/pris
Barn upp till 12 år har 30% rabatt i extrabädd med 2 fullt betalande.

Valuta under resan
Svenska kronor
Tjeckiska kronor
Euro

Pass
Vi uppmanar alla våra resenärer att alltid ha giltigt pass med sig vid samtliga resor utanför Sveriges gränser.

Försäkring
Glöm inte att ta med ert EU-kort (det europeiska sjukförsäkringskortet) från Försäkringskassan. Det ger dig rätt till nödvändig sjukvård i andra EU/EES-länder.

04:00 Kristianstad, Järnvägsstationen
04:10 Önnestad, Din X macken
04:20 Vinslöv, Väg 21 Samåkningsplatsen (fd Uno X)
04:30 Hässleholm, Grönängsplan/Circle K
04:40 Tyringe, Ivars Kiosk
04:55 Perstorp, Hotellet
05:10 Klippan, Torget/Gästis
05:20 Kvidinge, Fd banken (Västra Storg 8)
05:30 Åstorp, Lidl
05:50 Ängelholm, Shell/Godbiten
06:15 Helsingborg, Hamntorget
06:30 Glumslöv, Milstolpen
06:50 Landskrona, Biltema
07:10 Löddeköpinge, Center syd/Shell macken
07:30 Lund, Shell västra infarten, vid Hotell Ibis
08:00 Malmö, Hyllie/Arenan bussparkeringen Arenagatan

Nyhetsbrev

Katalogbeställning

Beställ

Kontakta oss

Formulär

Kontakta oss