Sydjylland med Römö och Sylt

Innehållsförteckning
Dagsprogram
Bra att veta
Tidtabell


Välkomna med till en mycket intressant del av Danmark med storslagen natur!

Under vår resa besöker vi bl.a. Römö med en av Europas bredaste sandstränder samt den tyska ön Sylt som förr var tilläggsplats för fattiga sillfiskare och som idag är ett exklusivt turistparadis. 

Denna destination har för tillfället inga avresor


Dag 1 Hemorten – Haderslev ca 30 mil
Via våra anslutningsorter åker vi Öresundsbron över till Danmark. Vi fortsätter över Själland och via den fantastiska Stora Bältbron når vi Fyn och Odense. Här kommer vi få tid att utforska staden på egen hand, kanske lockar ett besök på H.C. Andersen Museum? Det finns även möjlighet att äta lunch i Odense. Färden går vidare mot Jylland och vårt hotell Norden i Haderslev. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 2 Römö/Sylt
I dag har vi en spännande dag framför oss! Vi tar oss från fastlandet via den ca 10 km långa fördämningen ut till ön Römö. Römö är en härlig ö, som till stora delar är täckt med sanddyner och har en av Europas bredaste stränder. Från Havneby tar vi färjan över till den långsmala tyska ön Sylt. Denna kända ö i Nordsjön har ca 20 000 invånare och tillhör de Nordfrisiska öarna. Dess västra kust är en enda strand, nästan 40 km lång, som täcks med fin vit sand. Att åka till Sylt på sommaren anses vara en riktigt lyxig variant av semester. Vi gör en tur längs den 3,5 mil långa huvudvägen på Sylt. På vår rundtur ser vi bl.a. den gamla eleganta badorten Kampen och den moderna huvudorten Westerland. Här stannar vi för egna strövtåg och shopping. Efter en härlig dag på Römö och Sylt åker vi biltåget över vägbanken Hindenburgdamm till det tyska fastlandet. Härifrån åker vi sedan tillbaka till Haderslev. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 3 Haderslev – Hemorten ca 45 mil
Efter frukost börjar vi vår hemfärd via Tyskland. Vi passerar förbi Kiel och gör ett stopp för gränshandel och lunch innan vi åker hem via färjan Puttgarden-Rödby och Öresundsbron. Åter i Malmö cirka 18.30. 

 

Barnrabatt/pris
Barn upp till 12 år har 30% rabatt i extrabädd med 2 fullt betalande.

Valuta under resan
Svenska kronor
Danska kronor
Euro

Pass
Vi uppmanar alla våra resenärer att alltid ha giltigt pass med sig vid samtliga resor utanför Sveriges gränser.

Försäkring
Glöm inte att ta med ert EU-kort (det europeiska sjukförsäkringskortet) från Försäkringskassan. Det ger dig rätt till nödvändig sjukvård i andra EU/EES-länder.

04:00 Kristianstad, Järnvägsstationen
04:10 Önnestad, Din X macken
04:20 Vinslöv, Väg 21 Samåkningsplatsen (fd Uno X)
04:30 Hässleholm, Grönängsplan/Circle K
04:40 Tyringe, Ivars Kiosk
04:55 Perstorp, Hotellet
05:10 Klippan, Torget/Gästis
05:20 Kvidinge, Fd banken (Västra Storg 8)
05:30 Åstorp, Lidl
05:50 Ängelholm, Shell/Godbiten
06:15 Helsingborg, hamntorget
06:30 Glumslöv, Milstolpen
06:50 Landskrona, Biltema
07:10 Löddeköpinge, Center syd/Shell macken
07:30 Lund, Shell västra infarten, vid hotell Ibis
08:00 Malmö, Hyllie/Arenan bussparkeringen Arenagatan

Nyhetsbrev

Katalogbeställning

Beställ

Kontakta oss

Formulär

Kontakta oss