Småland och Visingsö med Per Olsson

Innehållsförteckning
Tidtabell
Dagsprogram


Följ med oss och Per Olsson på en resa till bl.a mysiga Eksjö och Vätterns största ö - Visingsö!

Vi kommer besöka Huseby Slott, få en guidad tur i Eksjö, besöka Filmbyn i Mariannelund samt ta färjan över till Visingsö för att åka remmalag.

 

I resans pris ingår: Bussresa, reseledare, samtliga besöksmål enligt program, del i dubbelrum med helpension, två förmiddagskaffe och två eftermiddagskaffe. 

Pris från: 5150:-


 

06:15 Helsingborg, Hamntorget
06:45 Höganäs, City Gross
07:15 Ängelholm, Shell/Godbiten
07:35 Åstorp, Lidl
07:45 Kvidinge, Fd banken (Västra Storg 8)
07:55 Klippan, Torget/Gästis
08:10 Perstorp, Hotellet
08:20 Tyringe, Ivars Kiosk
08:30 Hässleholm, Grönängsplan/Cirkel K

 

Dag 1 Hemorten-Eksjö ca 25 mil
Vi åker från våra hemorter upp mot Eksjö. På vägen upp stannar vi för förmiddagskaffe på BoEvas Trädgård. Därefter besöker vi Huseby, där vi får en guidad visning av slottet samt intar vår lunch. Vi får vårt eftermiddagskaffe vid Ekenässjön innan vi checkar in på hotellet. En del av rummen är bokade på Eksjö Stadshotell och en del är bokade på Vaxblekaregården. Frukosten serveras på Eksjö Stadshotell. Vi äter en gemensam middag på kvällen på hotellet. 

Dag 2 Eksjö
Mätta och belåtna efter en härlig hotellfrukost tar vi en gemensam promenad till Eksjö Museum. Vi kommer att få en guidad stadsvandring och besöka museet i två grupper. Därefter åker vi till Filmbyn i Mariannelund. Här besöker vi barnfilmernas magiska värld och får en guidad tur i utställningen och äter lunch, även här delade i två grupper som turas om. När vi kommer tillbaka till Eksjö finns det lite tid för egna strövtåg innan vi äter gemensam middag på hotellet på kvällen. 

Dag 3 Visingsö-Hemorten ca 25 mil
Efter att vi ätit frukost på hotellet checkar vi ut. Vi beger oss mot Gränna för förmiddagskaffe. Därefter parkerar vi bussen i hamnen och tar färjan över till Visingsö. Här får vi åka remmalag, en hästskjuts, i ca 1 timme. Turen inkluderar ett stopp vid Kumlabykyrkan. Vi får lunchen på Solbacken innan vi tar färjan tillbaka till Gränna. Vi börjar bege oss hemåt och stannar för eftermiddagskaffe på vägen ner. Hemkomst till Helsingborg ca 20.00. 

 

Avgångar och priser

Destination Dagar Avresedatum Hotell Pris Platser
Småland och Visingsö med Per Olsson32024-07-12Eksjö Stadshotell5150:->8BOKA

Nyhetsbrev

Katalogbeställning

Beställ

Kontakta oss

Formulär

Kontakta oss