Spreewald med Dresden

Innehållsförteckning
Dagsprogram
Tidtabell
Bra att veta


 

Spreewald är för oss svenskar ett ännu ganska okänt område i gränstrakterna mellan Tyskland och Polen. Här kan du åka med flatbottnade båtar på kanaler genom vildvuxen skog.

Det är ett magiskt område och tystnaden sänker sig runt om oss när vi sätter oss i båtarna. Tack vare de många vattenvägarna har befolkningen levt av och på vattnet, det har gjort att en särpräglad kultur vuxit fram, blandad med de sorbiska traditionerna.

Spreewald är precis lika fint på våren som det är på hösten. På våren tar de nyutslagna lövträden emot oss med sin skira grönska och på hösten står skogen i brandfärgad prakt.

Vi besöker även den fantastiska nygamla staden Dresden som låg i ruiner 1945. Mycket tid och pengar har lagts ner för att återuppbygga staden. Runt Brühlsche Terasse och Teaterplatz kommer vi få se imponerande byggnadsverk, bland annat Frauenkirche och Semperoperan.

Ingår i priset: Bussresa, bro- och färjeavgifter, vägskatter, reseledare samt övernattning i del i dubbelrum med frukost, två middagar, en lunch och alla utflykter enligt program.

Denna destination har för tillfället inga avresor


Dag 1  Hemorten – Cottbus ca 60 mil
Vi lämnar Skåne bakom oss via Öresundsbron. Danmark passeras raskt och färjan från Gedser tar oss till Rostock. Under kvällen checkar vi in på Radisson Blu Hotel Cottbus som kommer att erbjuda er några bekväma övernattningar. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 2   Spreewald
Efter frukost kör vi till Lübbenau i hjärtat av det UNESCO-klassade Spreewald, där vi tillbringar några timmar på vattnet. Detta skogsområde genomkorsas av hundratals små floder och kanaler, här lever en av Europas minoritetsfolkgrupper, de västslaviska sorberna. Vi stiger ombord på en flatbottnad båt, av lokalbefolkningen kallad kahn, och i stilla mak glider vi fram på vattnet. Den vackra naturen, det stora antalet sjöfåglar och de små serveringarna som kantar vattenvägarna bidrar till en oförglömlig upplevelse. Tillbaka i Lübbenau har vi tid att besöka staden på egen hand innan det är dags att åka tillbaka till Cottbus. 

Dag 3  Dresden
Idag gör vi ett besök i den fantastiska nygamla staden Dresden som låg i ruiner 1945. Mycket tid och pengar har lagts ner för att återuppbygga staden. Runt Brühlsche Terasse och teaterplatz kommer vi att få se imponerande byggnadsverk, bland annat Frauenkirche och Semperoperan. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet. 

Dag 4  Cottbus - Hemorten ca 60 mil
Efter frukosten lastar vi bussen och börjar färden hemåt. Vi gör uppehåll för lunch innan vi fortsätter till färjeläget i Rostock. Hemresan går nu via Rostock-Gedser och Öresundsbron. Beräknad ankomst till Malmö är ca 19.30.

Gränshandel
Ca 1 timme. Första eller sista dagen stannar vi vid någon av gränsbutikerna för inhandling av alkoholhaltiga eller alkoholfria drycker.

 

04:00 Kristianstad, Järnvägsstationen
04:10 Önnestad, Din X macken
04:20 Vinslöv, Väg 21 Samåkningsplatsen (fd Uno X)
04:30 Hässleholm, Grönängsplan/Circle K
04:40 Tyringe, Ivars Kiosk
04:55 Perstorp, Hotellet
05:10 Klippan, Torget/Gästis
05:20 Kvidinge, Fd banken (Västra Storg 8)
05:30 Åstorp, Lidl
05:50 Ängelholm, Shell/Godbiten
06:15 Helsingborg, Hamntorget
06:30 Glumslöv, Milstolpen
06:50 Landskrona, Biltema
07:10 Löddeköpinge, Center syd/Shell macken
07:30 Lund, Shell västra infarten, vid Hotell Ibis
08:00 Malmö, Hyllie/Arenan bussparkeringen Arenagatan

Barnrabatt/pris
Barn upp till 12 år har 30% rabatt i extrabädd med 2 fullt betalande.

Valuta under resan
Svenska kronor
Euro

Pass
Vi uppmanar alla våra resenärer att alltid ha giltigt pass med sig vid samtliga resor utanför Sveriges gränser.

Försäkring
Glöm inte att ta med ert EU-kort (det europeiska sjukförsäkringskortet) från Försäkringskassan. Det ger dig rätt till nödvändig sjukvård i andra EU/EES-länder.

Nyhetsbrev

Katalogbeställning

Beställ

Kontakta oss

Formulär

Kontakta oss