Stade

Innehållsförteckning
Dagsprogram


Följ med till mycket intressanta gamla svenskstaden Stade, där vi hittar massor av minnen från Sveriges storhetstid. Gamla stan är en idyllisk korsvirkespärla med fina butiker. Stadskärnan är omgiven av vallgraven vars vatten står i förbindelse med floden Elbe. Under adventstiden arrangeras en mycket trevlig julmarknad på torgen Pferdemarkt och Fischmarkt.

Ingår i resan: Bussresa, bro- och färjeavgifter, vägskatter, reseledare, stadspromenad i Stade, övernattning i del i dubbelrum med frukost. 

Resan kan komma att samköras med Hamburg eller Lübeck.

Pris från: 2895:-


 

Dag 1 Hemorten – Stade ca 50 mil
Vi lämnar respektive hemorter bakom oss via Öresundsbron. Danmark passeras raskt och färjan från Rödby tar oss till Puttgarden. Under eftermiddagen checkar vi in på centrala hotell Hotel Stade Herzog Widukind, mitt i den historiska stadskärnan. 

Dag 2 Stade
Efter en stadig och god frukost får vi en guidad stadsvandring med vår reseledare. Efter stadsvandringen kan vi med lätthet ta oss fram i staden och upptäcka alla de fina miljöerna. Mellan de båda torgen, Pferdemarkt och Fischmarkt slingrar sig gatorna med sina vackra korsvirkeshus. I dessa finns idag affärer och mysiga mat- och kaffeställen. Bland alla minnen sedan svensktiden kan vi nämna tyghuset, den gamla lagerbyggnaden, som nu inrymmer ett intressant museum, och rådhuset. 

Dag 3 Stade Hemorten ca 50 mil
Vi äter frukost i lugn och ro på hotellet, därefter är det dags att packa bussen och påbörja hemresan. Innan vi lämnar Tyskland kommer vi att göra ett stopp för gränshandel. Därefter tar vi färjan över till Danmark, för att så småningom nå Skåne under kvällen. Ankomst Malmö ca 18.00.

 

Avgångar och priser

Destination Dagar Avresedatum Hotell Pris Platser
Stade32022-11-28H+ Hotel Stade Herzog Widukind2895:->8BOKA
Stade32022-12-05H+ Hotel Stade Herzog Widukind2895:->8BOKA
Stade32022-12-09H+ Hotel Stade Herzog Widukind2895:->8BOKA

Nyhetsbrev

Katalogbeställning

Beställ

Kontakta oss

Formulär

Kontakta oss