Västergötland med Gårdarna runt sjön

Innehållsförteckning
Dagsprogram
Tidtabell


 

Följ med på en intressant resa till Västergötland! Vi kommer besöka några av gårdarna runt Åsunden, kända från Birgit Sparres romansvit Gårdarna runt sjön

Resan erbjuder även fler spännande besöksmål så som Läckö slott och Ryttmästarbostället vid Simsjön! 

Ingår i resans pris: Bussresa, reseledare, övernattning del i dubbelrum med frukost, tre luncher, två middagar, en förmiddagsfika, en bussfika och alla utflykter enligt program.

Denna resa samkörs med Per Olssons resor. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denna destination har för tillfället inga avresor


Dag 1 Hemorten – Skövde ca 25 mil
Vi lämnar respektive hemorter bakom oss och beger oss norrut. Dagens första stopp är på Motell Lagan där vi stannar för förmiddagsfika. Stärkta av fikat fortsätter vi mot Ulricehamn, här möter vi vår lokalguide som kan allt om Gårdarna runt sjön. Sjön är Åsunden och det är här som Birgit Sparres romansvit Gårdarna runt sjön utspelar sig. Under turen runt Åsunden äter vi bland annat lunch och besöker Torpa Stenhus och Källebacka säteri. Efter en mycket intressant rundtur åker vi vidare till vårt hotell, First Hotel Billingehus. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 2 Läckö slott
Efter en stadig frukost på hotellet beger vi oss iväg för att uppleva mer av Västergötland. Färden går över det blommande berget Kinnekulle, förbi Årnäs som är känt bland annat för sitt gamla glasbruk, Husaby vidare till Läckö slott. På en klippa invid Vänern reser sig Läckö Slott, lockande med barockprakt, sinnlig trädgård, glänsande skatter och anrika medeltidsvalv. Vi börjar besöket med en guidad visning innan vi intar lunch på slottet. På eftermiddagen gör vi ett besök i Lidköping samt ett kortare besök i Skara domkyrka och Varnhems klosterkyrka. Vi promenerar under klosterkyrkans månghundraåriga valv, där munkarnas mässor och sånger en gång manade till stillhet och besinning inför de livsavgörande frågorna och där hela det medeltida rummet avspeglar Guds härlighet och talar om vägen till himlen. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 3 Skövde – Hemorten ca 25 mil
Efter en god frukost beger vi oss hemåt. Under dagen kommer vi besöka Ryttmästarbostället. Vi får möta kavallerimajoren Bernhard Englund som berättar inlevelsefullt om våra gamla knektar och deras befäl. Även den måttligt historieintresserade rycks med och får höra om hur Sverige byggdes upp och blev en stormakt i Europa, på bara en mansålder. Här intar vi också dagens lunch. Efter ett intressant besök på Ryttmästarbostället åker vi åter söderut, med ett kort shoppingstopp på Falbygdens ost. Under hemfärden kommer vi också göra ett stopp för bussfika. Beräknad hemkomst Helsingborg ca 19.00.

05:10 Malmö, Hyllie/Arenan bussparkeringen Arenagatan
05:35
 Lund, Shell västra infarten, vid Hotell Ibis
06:00
Löddeköpinge, Center syd/Shell macken
06:25 
Landskrona, Biltema
06:45 
Glumslöv, Milstolpen
07:00 Helsingborg, Hamntorget
07:20 
 Åstorp, Lidl
07:30 Kvidinge, Fd banken (Västra Storg 8)
07:35 Klippan, Torget/Gästis
08:00 Ängelholm, Shell/Godbiten
08:30 Örkelljunga, Skåneporten/Circle K
07:00 
Kristianstad, Järnvägsstationen
07:10 Önnestad, Din X macken
07:20 Vinslöv, Väg 21 Samåkningsplatsen (fd Uno X)
07:35 Hässleholm, Grönängsplan/Circle K
07:50 Tyringe, Ivars Kiosk
08:00 Perstorp, Hotellet      

     

 

 

 

 

 

 Nyhetsbrev

Katalogbeställning

Beställ

Kontakta oss

Formulär

Kontakta oss