Västergötland med Gårdarna runt sjön

Innehållsförteckning
Dagsprogram


Följ med på en intressant resa till Västergötland! Vi kommer besöka några av gårdarna runt Åsunden, kända från Birgit Sparres romansvit Gårdarna runt sjön. 

Resan erbjuder även fler spännande besöksmål så som Läckö slott och Ryttmästarbostället vid Simsjön! 

Denna resa samkörs med Per Olssons resor. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pris från: 3395:-


Dag 1 Hemorten – Skövde ca 25 mil
Vi lämnar respektive hemorter bakom oss och beger oss norrut. Dagens första stopp är på Motell Lagan där vi stannar för förmiddagsfika. Stärkta av fikat fortsätter vi mot Ulricehamn, här möter vi vår lokalguide som kan allt om Gårdarna runt sjön. Sjön är Åsunden och det är här som Birgit Sparres romansvit Gårdarna runt sjön utspelar sig. Under rundan runt Åsunden äter vi bland annat lunch och besöker Torpa Stenhus och Källebacka säteri. Efter en mycket intressant rundtur åker vi vidare till vårt hotell, First Hotel Billingehus. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 2 Läckö slott
Efter en stadig frukost på hotellet beger vi oss iväg för att uppleva mer av Västergötland. Färden går över det blommande berget Kinnekulle, förbi Årnäs som är känt bland annat för sitt gamla glasbruk, Husaby vidare till Läckö slott. På en klippa invid Vänern reser sig Läckö Slott, lockande med barockprakt, sinnlig trädgård, glänsande skatter och anrika medeltidsvalv. Vi börjar besöket med en guidad visning innan vi intar lunch på slottet. På eftermiddagen gör vi ett besök i Lidköping samt ett kortare besök i Skara domkyrka och Varnhems klosterkyrka. Vi promenerar under klosterkyrkans månghundraåriga valv, där munkarnas mässor och sånger en gång manade till stillhet och besinning inför de livsavgörande frågorna och där hela det medeltida rummet avspeglar Guds härlighet och talar om vägen till himlen. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 3 Skövde – Hemorten ca 25 mil
Efter en god frukost beger vi oss åter hemåt. Under dagen kommer vi besöka Ryttmästarbostället. Vi får möta kavallerimajoren Bernhard Englund som berättar inlevelsefullt om våra gamla knektar och deras befäl. Även den måttligt historieintresserade rycks med och får höra om hur Sverige byggdes upp och blev en stormakt i Europa, på bara en mansålder. Här intar vi också dagens lunch. Efter ett intressant besök på Ryttmästarbostället åker vi åter söderut, med ett kort shoppingstopp på Falbygdens ost. Under hemfärden kommer vi också göra ett stopp för bussfika.

Beräknad hemkomst Markaryd ca 18.00.

Avgångar och priser

Destination Dagar Avresedatum Hotell Pris Platser
Västergötland med Gårdarna runt sjön32020-05-25First Hotel Billingehus3395:->8BOKA

Nyhetsbrev

Katalogbeställning

Beställ

Kontakta oss

Formulär