Holland med Floriaden och blomstertåget

Innehållsförteckning
Tidtabell
Dagsprogram
Bra att veta


 

Följ med på en färgsprakande upplevelse när blomsterfälten står i full blom. Tulpaner, hyacinter och narcisser i en symfoni av färger och dofter.

Det blir många spännande upplevelser under resans gång! Under vår resa besöker vi Amsterdam med en härlig kanaltur, blomsterauktionen i Aalsmeer, Keukenhof och blomstertåget. Dessutom besöker vi en tulpanodlare och den väldiga blomsterutställningen Floriaden som hålls vart tionde år och 2022 är det dags igen. Floriaden är öppen i 6 månader. Det kommer byggas upp ett spektakulärt växthuskomplex där frukt, blommor, växter och grönsaker trängs i fantastiska kompositioner.

Ännu en dag att minnas!

Ingår i resans pris: Bussresa, bro- och färjeavgifter, vägskatter, ortstaxa, övernattning i del i dubbelrum med frukost, sex middagar och alla utflykter enligt program.

 

 

Denna destination har för tillfället inga avresor


04:00 Kristianstad, Järnvägsstationen
04:10 Önnestad, Din X macken
04:20 Vinslöv, Väg 21 Samåkningsplatsen (fd Uno X)
04:30 Hässleholm, Grönängsplan/Circle K
04:40 Tyringe, Ivars Kiosk
04:55 Perstorp, Hotellet
05:10 Klippan, Torget/Gästis
05:20 Kvidinge, Fd banken (Västra Storg 8)
05:30 Åstorp, Lidl
05:50 Ängelholm, Shell/Godbiten
06:15 Helsingborg, Hamntorget
06:30 Glumslöv, Milstolpen
06:50 Landskrona, Biltema
07:10 Löddeköpinge, Center syd/Shell macken
07:30 Lund, Shell västra infarten, vid Hotell Ibis
08:00 Malmö, Hyllie/Arenan bussparkeringen Arenagatan

Dag 1 Hemorten-Bremen ca 55 mil

Vi kör upplastning genom Skåne enligt vår tidtabell. Färden fortsätter mot Rödby där vi tar färjan till Puttgarden. Sedan passerar vi Lübeck och Hamburg på vår väg till dagens etappmål som är vårt övernattningshotell i Bremen. På eftermiddagen checkar vi in på Best Western Zur Post. Vi äter en gemensam middag på kvällen.

Dag 2 Bremen-Mijdrecht ca 37 mil

Efter en stärkande frukost fortsätter vi färden mot Holland. Vi passerar snabbt Oldenburg innan vi kör över gränsen till Holland. Vi åker över den intressanta Nordsjövallen, en 30 km lång fördämning som angränsar Nordsjön mot insjön Ijsselmeer, den insjö som uppstod när havsviken separerades från Nordsjön. Vi hinner även med ett besök hos en ost- och träskotillverkare. Här får vi se hur man tillverkar träskon - Klompen ur ett enda trästrycke enligt gammal tradition. Självklart får vi provsmaka osten och kanske också handla med oss något. Framåt eftermiddagen checkar vi in på vårt hotell Mijdrecht Marickenland. På kvällen äter vi en gemensam middag på en lokal restaurang.

Dag 3 Aalsmeer - Amsterdam

Vi börjar med ett spännande besök på världens största blomsterauktion i Aalsmeer. Här sker försäljningen i ett rasande tempo och långa tåg med blommor och växter byter ägare och är på väg ut i Europa på bara några minuter. Vi fortsätter till en tulpanodlare där vi lär oss allt om tulpanodling under en guidad visning. Här passar det även bra att dricka förmiddagskaffe med dopp bland de vackra blommorna. Vi fortsätter till Amsterdam där vi börjar med en trevlig kanaltur. Kanalturer är det bästa sättet att uppleva staden då de faktiskt finns fler kanaler än i Venedig. Vi kommer också att få lite egen tid till att äta lunch och gå runt och titta på Amsterdams fantastiska arkitektur, pittoreska kvarter och mängder med broar. Kanske besöker Du blomstermarknaden inne i centrum eller slår dig ner på en trevlig servering och njuter av folklivet. På kvällen äter vi gemensam middag på vårt trevliga hotell.

Dag 4 Keukenhof och Blomstertåget

Idag beger vi oss till den fantastiska blomsterparken Keukenhof - resans absoluta höjdpunkt!
Keukenhof - en magnifik trädgård fylld med slingrande stigar, porlande bäckar, fridfulla dammar och ett hav av blommor! Parken har flera olika trädgårdar och fyra stora paviljonger med olika teman. Keukenhof är verkligen en oförglömlig upplevelse för alla åldrar. Vi besöker även det årliga blomstertåget som passerar vid Keukenhof. Denna karneval är en magnifik uppvisning med kortegevagnar som dekorerats med tiotusentals tulpaner och andra vårblommor. En fantastisk dag i blommans tecken! På kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 5 Floriaden

Idag skall vi besöka den enorma trädgårdsutställningen Floriaden Expo som lockar människor från hela världen. Den hålls vart tionde år och 2022 presenteras den för 7:e gången! Floriaden är öppen under 6 månader och den här gången i Almere. Kom med och njut av alla dofter, växter och grönsaker som trängs i fantastiska kompositioner. Ännu en dag att minnas! På kvällen äter vi middag på hotellet.

Dag 6 Bad Oldesloe

Efter frukost är det dags att vända hem mot Sverige igen.Vi kommer på vägen till dagens etappmål att besöka Giethoorn. Denna by är en genuin holländsk liten by med kanaler och vackra hus med halmtak. Här ges det möjlighet till lunch och en oförglömlig kanalfärd innan vi fortsätter mot Bad Oldesloe, dagens etappmål. Här checkar vi in på vårt bekväma hotell och äter en god gemensam middag.

Dag 7 Bad Oldesloe - Hemorten ca 34 mil.

Efter frukost beger vi oss in på denna resans sista etapp. Vi stannar till för lite gränsshopping innan vi tar färjan till Danmark. Nöjda och glada tar vi under kvällen farväl av våra trevliga reskamrater!

Beräknad hemkomst i Malmö ca 18.00

 

Barnrabatt/pris
Barn upp till 12 år har 30% rabatt i extrabädd med 2 fullt betalande.

Valuta under resan
Svenska kronor
Euro

Pass
Vi uppmanar alla våra resenärer att alltid ha giltigt pass med sig vid samtliga resor utanför Sveriges gränser.

Försäkring
Glöm inte att ta med ert EU-kort (det europeiska sjukförsäkringskortet) från Försäkringskassan. Det ger dig rätt till nödvändig sjukvård i andra EU/EES-länder.

Nyhetsbrev

Katalogbeställning

Beställ

Kontakta oss

Formulär

Kontakta oss