Ölands Skördefest med Luffarmuseum

Innehållsförteckning
Tidtabell
Dagsprogram


Följ med oss till Ölands Skördefest som hålls varje år vecka 39. Ölands Skördefest bjuder på drygt 900 aktiviteter över hela ön. "Sveriges skafferi" slår upp dörrarna på vid gavel och lockar till njutning av odlingsårets resultat. Affärer, gårdsbutiker, restauranger, krogar och caféer säljer och serverar nyskördade och förädlade läckerheter. På vägen hem gör vi ett besök på Hönsalottas luffarmuseum i Boda.

Ingår i resans pris: Bussresa, reseledare, en förmiddagskaffe, del i dubbelrum med frukost, halvpension, guidning och inträde enligt program

Denna destination har för tillfället inga avresor


05:00 Malmö, Hyllie/Arenan bussparkeringen Arenagatan
05:30
 Lund, Shell västra infarten vid Good Morning hotel
05:50 
Löddeköpinge, Center syd/Shell macken
06:10 
Landskrona, Biltema
06:25 
Glumslöv, Milstolpen
06:40 Helsingborg, Hamntorget
07:10 Ängelholm, Shell/Gobiten
07:30 Åstorp, Lidl
07:40 Kvidinge, Fd banken (Västra Storg 8)
07:50 Klippan, Torget/Gästis
08:00 Perstorp, Hotellet
08:10 Tyringe, Ivars Kiosk
08:20 Hässleholm, Grönängsplan/Circle K

08:30 Vinslöv, Väg 21 Samåkningsplatsen (fd Uno X)
08:
40 Önnestad, Din X macken
08:50 Kristianstad, Järnvägsstationen

 

Dag 1 Hemorten – Kalmar ca 30 mil
Vi lämnar respektive hemorter bakom oss för att sedan bege oss österut mot Öland. Vi kommer att stanna till för förmiddagskaffe. Därefter kör vi vidare mot Öland och Borgholm där vi får tid på egen hand. Lunchen intas på egen hand. Vi samlas sedan för att åka till Borgholms slottruin där vi får en guidad visning. Efter visningen åker vi ner till Ölands örtagård där får vi en kort presentation av företaget och sedan egen inhandling. Här erbjuds en blandning av kryddor och väldoftande oljor. Vi checkar sedan in på vårt hotell Skansen Öland där vi äter en gemensam middag.

Dag 2 Öland
Efter en härlig frukost samlar vi oss och beger oss runt Öland för att besöka skördefesten som hålls på olika ställen runt om Öland. Vi passar även på att göra en rundtur i detta vackra speciella landskap. Lunchen intas på egen hand under dagen. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 3 Kalmar – Hemorten ca 30 mil
Efter frukost fortsätter dagen med ett besök på Hönsalottas luffarmuseum i Boda. Här blir vi mottagna av Snacke-Per, som berättar historier om den fattigaste perioden i FattigSverige.
Det blir även bus och jäkelskap och så äter vi luffarbuffé och dricker lingondricka. Vi räknar med att vara tillbaka i Helsingborg ca 20.00.

Nyhetsbrev

Katalogbeställning

Beställ

Kontakta oss

Formulär

Kontakta oss