Rhen-Mosel vinresa, 6 dagar

Innehållsförteckning
Tidtabell
Dagsprogram


 

Moseldalen mellan Koblenz och Trier är ett romantiskt flodlandskap, präglat av och känt för sina vingårdar!

Idylliska vinodlarsamhällen och vinkällare med klingande namn, vinstugor och kulturhistoria finner man både här och där. 
Mosel med sina totalt 54,5 mil är den största bifloden till Rhen. Den kurviga floddalen med sina branta, vinbeväxta överhängen kan liknas vid en amfiteater avgränsad av vinstockarnas revor. 
Men naturen själv var först på plats, långt innan besökare från hela världen kom för att uppleva regionen.


I resans pris ingår: Bussresa, bro- och färjeavgifter, vägskatter, ortstaxa, övernattning i del i dubbelrum, halvpension och alla utflykter enligt program.


Pris från: 8995:-


 

04:40 Tyringe, Ivars kiosk
04:55 Perstorp, Hotellet
05:10 Klippan, Torget/Gästis
05:20 Kvidinge, Fd banken (Västra Storg 13)
05:30 Åstorp, Lidl
05:50 Ängelholm, Shell/Gobiten
06:10 Hässleholm, Österås Parkerin
06:25 Vinslöv, Torget
06:35 Önnestad, Din-X macken
06:45 Kristianstad, Järnvägsstationen
06:15 Helsingborg, Hamntorget
06:30 Glumslöv, Milstolpen
06:50 Landskrona, Biltema
07:10 Löddeköpinge, Center syd/Shell macken
07:30 Lund, Shell västra infarten vid hotell Ibis
08:00 Malmö, Hyllie/Arenan bussparkeringen

 

 

 

 

Dag 1 Hemorten - Kassel ca 65 mil
Vi startar vår resa från våra hemorter och beger oss mot Tyskland. Vi checkar in på Wyndham Garden Kassel under kvällen och äter en gemensam middag på hotellet.

Dag 2 Kassel - Rüdesheim ca 30 mil
Efter frukost åker vi till den pittoreska vinorten Rüdesheim. Vi åker upp till Niederwalddenkmal en staty av Germanien, härifrån har vi en hänförande utsikt över omgivningarna. Vi checkar sedan in på Hotel Trapp där vi även äter middag. Efter maten hinner vi med en vinprovning i byn!

Dag 3 Rhen
Efter frukost följer vi delar av Rhens dramatiska floddal med vinodlingar, borgar, slott, sägner och flertusen åriga historia. Vi börjar med att ta oss till Lorelei klippan som ligger 132 meter över floden Rhens vatten. En fantastisk utsikt möter oss och vi kommer också att få berättat den gamla sägnen om Lorelei. Från att ha varit högt över floden ska vi ta oss till St Goarhausen för att där kliva på en båt som tar oss tillbaka till Rüdesheim. Att få se alla dessa borgar och vingårdar från båten är storslaget.
Under eftermiddagen ges det även tid att utforska Rüdesheim på egen hand. Gemensam middag på hotellet.

Dag 4 Mosel
Vi börjar dagen med en härlig frukostbuffé. Sedan kommer vi att köra längs med Moseldalens ringlande och mjuka dalgång. På stora skyltar kan vi läsa vilka druvor som odlas och vad vingårdarena heter. Underbara byar och städer passerar vi genom. Lunch på egen hand blir det i den unika medeltida korsvirkes och berömda vinstaden Bernkastel-Kues. Under eftermiddagen tar vi oss till Wintrich, en gammal genuin by där vi kommer att bli visade hur man framställer mousserande vin som är ett fantastiskt hantverk. Provsmakning av flera olika typer av sekt som produceras där och mer vinkunskap får vi också ta del av. Vi kör sedan tillbaka över platån mellan Mosel och Rhen till hotellet och den väntande middagen på hotellet. 

Dag 5 Rüdesheim- Hildesheim ca 40 mil
Idag går resan norrut förbi städer som Fulda och Kassel. Snart är vi framme i den charmiga staden Hildesheim. Vi checkar in på InterCity Hotel Hildesheim. Gemensam middag på kvällen. 

Dag 6 Hildesheim - Hemorten ca 55 mil
Även denna resa kommer till sitt slut. Vi fortsätter norröver och stannar för en trevlig lunch (för de som önskar) och lite shopping i Heiligenhafen. Vi fortsätter upp till färjan som tar oss mellan Tyskland och Danmark. Snart lägger vi även Danmark bakom oss och når svensk mark tidig kväll. 
Ankomst Malmö ca 19.00. 

Avgångar och priser

Destination Dagar Avresedatum Hotell Pris Platser
Rhen-Mosel vinresa, 6 dagar62024-09-24Hotell för Mosel-Rhen8995:->8BOKA

Nyhetsbrev

Katalogbeställning

Beställ

Kontakta oss

Formulär

Kontakta oss