Rhen-Mosel, 6 dagar

Innehållsförteckning
Dagsprogram
Tidtabell


Moseldalen mellan Koblenz och Trier är ett romantiskt flodlandskap, präglat av och känt för sina vingårdar!

Idylliska vinodlarsamhällen och vinkällare med klingande namn, vinstugor och kulturhistoria finner man både här och där. 
Mosel med sina totalt 54,5 mil är den största bifloden till Rhen. Den kurviga floddalen med sina branta, vinbeväxta överhängen kan liknas vid en amfiteater avgränsad av vinstockarnas revor. 
Men naturen själv var först på plats, långt innan besökare från hela världen kom för att uppleva regionen.

Datum: 29/9-4/10 2021
Pris: 7695kr per person i del av dubbelrum
Enkelrumstillägg: 1050kr

I priset ingår: Bussresa, bro- och färjeavgifter, vägskatter, ortstaxa, övernattning i dubbelrum, halvpension och alla utflykter enligt program.

Boka gör ni per telefon 0435-10001

Pris från: 7695:-


Dag 1 Hemorten - Ascheberg
Vi tar plats i bussen och beger oss i riktning Danmark och Tyskland. Under färden njuter vi av det landskap och städer som vi passerar. Reseledaren berättar med om Tyskland och om det härliga program som väntar oss.
Tiden går fort när man har trevligt och framåt kvällen checkar vi in på bekväma Hotel Clemens August. Gemensam middag på kvällen.

Dag 2 Ascheberg - Rüdesheim
Efter en stärkande frukost rullar vi vidare. Snart är vi framme i den pittoreska vinorten Rüdesheim belägen vid Rhens strand. Vi åker upp till Niederwalddenkmal en staty av Germanien, härifrån har vi en hänförande utsikt över omgivningarna. Vi njuter av stämningen på stadens berömda gata Drosselgasse. Här är stämningen hög och gatan kantas av ett stort antal vinbarer och affärer. Vi checkar in på Central Hotel Rüdesheim där vi även äter middag. Efter maten hinner vi med en vinprovning i byn!

Dag 3 Moseldalen
Vi börjar dagen med att glida fram på Rhen. Vi stiger ombord på en av båtarna som tar oss från Rüdesheim till St Goarshausen. Vi fortsätter med bussen mot vackra Mosel och gör ett kort besök i den charmiga orten Cochem. Här ges det tid att på egen hand upptäcka staden och äta lunch. Vidare längs Mosel till den charmiga vinorten Wintrich. Här ska vi hälsa på hos Kessler Sektmanufaktur och få en inblick i såväl tillverkning som allt om bubblorna. Självklart blir det även provsmakning. Framåt eftermiddagen är vi tillbaka på vårt bekväma hotell och en riktig festmåltid väntar.

Dag 4 Franken - Schlüsselfeld
Idag går resan Österut från en flod till en annan. Vi kommer in i området Main-Franken, Tysklands största vindistrikt omkring floden Main. Vi färdas nu genom ett fantastiskt landskap. De vanligaste druvorna i området är Silvaner, Riesling och Müller-Thurgau. Frankens vinbönder har mer än 1200 års erfarenhet av vinproduktion. Typiskt för regionen är också de speciella flaskorna som vinet tappas på, ”Bocksbeutel”, som har en rund, tillplattad form och har funnits i åtminstone 500 år. Idag skyddas den typiska formen av EU.

Vårt första stopp i Franken är i den lilla byn Eschendorf där Weingut Gehring tar emot oss och bjuder på en lättlunch och vin i vinfälten. Vi fortsätter ut på den sk vinön. Här besöker vi två olika vintillverkare och utforskar och provar deras viner. Här kan vi också passa på att fylla på den egna vinkällaren!

Nu är det dags att checka in i lilla byn Schlüsselfeld på vårt familjära Gasthof zum Storch eller likvärdigt. När vi checkat in äter vi en god middag i glada vänners lag.

Dag 5 Schlüsselfeld - Celle
Idag går resan norrut förbi städer som Fulda, Kassel och Hannover. Snart är vi framme i den charmiga korsvirkesstaden Celle. Celle med sina 500 korsvirkeshus kan beskrivas som korsvirkets huvudstad. Det är en fröjd att strosa runt på de trånga och i stort sett bilfria gatorna. Man kan nästan känna sig förflyttad några hundra år tillbaka i tiden. Staden bjuder även på ett vackert slott och bra shopping! Vi checkar in på InterCity Hotel Celle. Gemensam middag på kvällen. 

Dag 6 Celle - Hemorten
Även denna resa kommer till sitt slut. Vi fortsätter norröver och stannar för en trevlig lunch (för de som önskar) och lite shopping i Heiligenhafen.

Vi fortsätter upp till färjan som tar oss mellan Tyskland och Danmark. Snart lägger vi även Danmark bakom oss och når svensk mark tidig kväll. 

 

06.00 Vankiva, Vankiva 2582 (hemma hos Per, möjlighet att parkera bilen)
06.10 Hässleholm, Österås parkering
06.25 Vinslöv, Torget

 

Avgångar och priser

Destination Dagar Avresedatum Hotell Pris Platser
Rhen-Mosel, 6 dagar62021-09-29Hotell för Mosel-Rhen7695:-0Inga platser kvar

Nyhetsbrev

Katalogbeställning

Beställ

Kontakta oss

Formulär

Kontakta oss