Rhen-Mosel vinresa, 6 dagar

Innehållsförteckning
Dagsprogram
Tidtabell


 

Moseldalen mellan Koblenz och Trier är ett romantiskt flodlandskap, präglat av och känt för sina vingårdar!

Idylliska vinodlarsamhällen och vinkällare med klingande namn, vinstugor och kulturhistoria finner man både här och där. 
Mosel med sina totalt 54,5 mil är den största bifloden till Rhen. Den kurviga floddalen med sina branta, vinbeväxta överhängen kan liknas vid en amfiteater avgränsad av vinstockarnas revor. 
Men naturen själv var först på plats, långt innan besökare från hela världen kom för att uppleva regionen.


I resans pris ingår: Bussresa, bro- och färjeavgifter, vägskatter, ortstaxa, övernattning i del i dubbelrum med frukost, fem middagar och alla utflykter enligt program.


Denna destination har för tillfället inga avresor


Dag 1 Hemorten - Kassel ca 65 mil
Vi startar vår resa från våra hemorter och beger oss mot Tyskland. Vi checkar in på Wyndham Garden Kassel under kvällen och äter en gemensam middag på hotellet.

Dag 2 Kassel - Rüdesheim ca 30 mil
Efter frukost åker vi till den pittoreska vinorten Rüdesheim. Vi åker upp till Niederwalddenkmal en staty av Germanien, härifrån har vi en hänförande utsikt över omgivningarna. Vi checkar sedan in på Hotel Trapp där vi även äter middag. Efter maten hinner vi med en vinprovning i byn!

Dag 3 Moseldalen
Vi börjar dagen med att glida fram på Rhen. Vi stiger ombord på en av båtarna som tar oss från Rüdesheim till St Goarshausen. Vi fortsätter med bussen mot vackra Mosel och vidare till den charmiga vinorten Wintrich där vi får en vinprovning. Gemensam middag på hotellet.

Dag 4, Franken – Schlüsselfeld

Idag går resan österut från en flod till en annan. Vi kommer in i området Main-Franken, Tysklands största vindistrikt omkring floden Main. Vi färdas nu genom ett fantastiskt landskap. De vanligaste druvorna i området är Silvaner, Riesling och Müller-Thurgau. Frankens vinbönder har mer än 1200 års erfarenhet av vinproduktion.

Typiskt för regionen är också de speciella flaskorna som vinet tappas på, ”Bocksbeutel”, som har en rund, tillplattad form och har funnits i åtminstone 500 år. Idag skyddas den typiska formen av EU.

Vårt första stopp i Franken är i den lilla byn Eschendorf där Weingut Gehring tar emot oss och bjuder på en lättlunch och vin i vinfälten. Vi fortsätter ut på den så kallade vinön. Här besöker vi två olika vintillverkare och utforskar och provar deras viner. Här kan vi också passa på att fylla på den egna vinkällaren!

Nu är det dags att checka in i lilla byn Schlüsselfeld på vårt familjära Gasthof zum Storch. När vi checkat in äter vi en god middag i glada vänners lag.

 Dag 5 Schlüsselfeld- Hildesheim ca 40 mil

Idag går resan norrut förbi städer som Fulda, Kassel och Hannover. Snart är vi framme i den charmiga korsvirkesstaden Hildesheim. Vi checkar in på InterCity Hotel Hildesheim. Gemensam middag på kvällen. 

Dag 6 Hildesheim - Hemorten ca 55 mil
Även denna resa kommer till sitt slut. Vi fortsätter norröver och stannar för en trevlig lunch (för de som önskar) och lite shopping i Heiligenhafen. Vi fortsätter upp till färjan som tar oss mellan Tyskland och Danmark. Snart lägger vi även Danmark bakom oss och når svensk mark tidig kväll. 

Ankomst Malmö ca 19.00.

04:40 Tyringe, Ivars kiosk
04:55 Perstorp, Hotellet
05:10 Klippan, Torget/Gästis
05:20 Kvidinge, Fd banken (Västra Storg 13)
05:30 Åstorp, Lidl
05:50 Ängelholm, Shell/Gobiten
06:10 Hässleholm, Österås Parkerin
06:25 Vinslöv, Torget
06:35 Önnestad, Din-X macken
06:45 Kristianstad, Järnvägsstationen
06:15 Helsingborg, Hamntorget
06:30 Glumslöv, Milstolpen
06:50 Landskrona, Biltema
07:10 Löddeköpinge, Center syd/Shell macken
07:30 Lund, Shell västra infarten vid hotell Ibis
08:00 Malmö, Hyllie/Arenan bussparkeringen

 

 

Nyhetsbrev

Katalogbeställning

Beställ

Kontakta oss

Formulär

Kontakta oss