Skagen

Innehållsförteckning
Tidtabell
Dagsprogram


Följ med oss på en resa till magiska Skagen, den populära semesterorten i nordligaste Danmark. Denna 600 år gamla fiskeby kallas för Ljusets Land.
Skagen är känt för sitt fina ljus, mysiga stämning, gula hus med röda tak och de milslånga stränderna. Passa på att få stå med en fot i varje hav när vi besöker Grenen - udden där Skagerrak och Kattegatt möts.

 

Ingår i resans pris: Bussresa, bro- och färjeavgifter, vägskatter, reseledare, övernattning i del i dubbelrum, helpension, besök på Grenen konstmuseum, Skagen Konstmuseum, en tur med Sandormen samt besök på Memphis Mansion. 

Pris från: 6395:-


 

 

04:00 Kristianstad, Järnvägsstationen
04:10 Önnestad, Din X macken
04:20 Vinslöv, Väg 21 Samåkningsplatsen (fd Uno X)
04:30 Hässleholm, Grönängsplan/Circle K
04:40 Tyringe, Ivars Kiosk
04:55 Perstorp, Hotellet
05:10 Klippan, Torget/Gästis
05:20 Kvidinge, Fd banken (Västra Storg 8)
05:30 Åstorp, Lidl
05:50 Ängelholm, Shell/Godbiten
06:15 Helsingborg, Hamntorget
06:30 Glumslöv, Milstolpen
06:50 Landskrona, Biltema
07:10 Löddeköpinge, Center syd/Shell macken
07:30 Lund, Shell västra infarten, vid Hotell Ibis
08:00 Malmö, Hyllie/Arenan bussparkeringen Arenagatan

 

 

 

Dag 1 Hemorten-Skagen ca 65 mil 
Vi åker tidig morgon från våra hemorter. Färden fortsätter sedan över både Öresundsbron och Stora Bältbron. Innan vi anländer till Skagen hinner vi stanna till för förmiddagskaffe och lunch. Mätta och belåtna beger vi oss sedan till Grenen konstmuseum där en guide tar emot oss och visar oss runt. Det bjuds även på ett glas vin eller kaffe. Vi checkar sedan in på Color Hotel Skagen där vi ska bo i två nätter. Vi äter gemensam middag på hotellet. 

Dag 2 Skagen 
Efter frukost börjar vi dagen med ett besök på Skagens konstmuseum som är hemmet för de vackra oljemålningarna i mjuka pastellfärger. Skagen på Jyllands nordspets blev från 1870-talet och framåt en samlingspunkt för konstnärer från Skandinavien, där vi får en guidning och därefter får vi tid på egen hand att beskåda alla vackra konstverk.  Vi äter lunch på Skagens Brygghus och ger oss sedan ut på en rundtur runt Skagen. Naturligtvis blir det även ett besök på Grenen som ligger ute på Jyllands nordspets. Vi tar det traktordrivna tåget till udden, där de båda haven Skagerack och Kattegatt möts i ett härligt vågspel. På kvällen äter vi middag tillsammans på hotellet. 

Dag 3 Skagen – Hemorten ca 45 mil 
Efter en tidig frukost åker vi till Elvismuseet i Randers där vi får en rundvisning. Memphis Mansion, som öppnade 2011, är en hyllning till Elvis Presley, kungen av rock'n'roll, och Johnny Cash, The Man In Black. Memphis Mansion rymmer de enda stationära Elvis- och Johnny Cash-museerna utanför USA. Sedan går färden mot Grenå där vi tar färjan över till Sverige, där intar vi även vår gemensamma lunch. Åter i Helsingborg ca 20.00.

 

Avgångar och priser

Destination Dagar Avresedatum Hotell Pris Platser
Skagen32024-08-12Color Hotel Skagen6395:->8BOKA

Nyhetsbrev

Katalogbeställning

Beställ

Kontakta oss

Formulär

Kontakta oss