Coronaviruset (COVID-19)

 

Här kan du läsa mer om ResTeamets information om Coronaviruset (COVID-19)

Med anledning av Coronaviruset (COVID-19) får vi många frågor från våra resenärer. Vi tar alltid våra resenärers säkerhet på största allvar och följer noga rekommendationer från myndigheter.

Vad gör vi på ResTeamet för att ta vårt ansvar?

Vi på ResTeamet följer rekommendationerna och kör med färre antal personer i bussen. Vi ställer även in resor där vi anser att smittorisken är stor eller om ett land ändrar sina inreserestiktioner.

Kommer min resa att bli av?
Utrikesdepartementet har som ansvar att bestämma var det är säkert att resa. Om UD avråder från en särskild region dit vi har resor kommer vi att ställa in den planerade resan och återbetala resans kostnad. Vi kontaktar dig om en resa blir inställd. 

Vad gör jag om jag inte vill resa?
När du bokar en resa med ResTeamet är du skyddad av paketreselagen. Det innebär att om myndigheterna avråder från resor till ett land eller en region vid tidpunkten för avresa kommer vi att ställa in din resa och du får tillbaka pengarna för resan. Om du vill avboka en resa som inte omfattas är det våra ordinarie avbokningsregler som gäller. Läs mer om våra resevillkor här: https://www.resteamet.se/sida/Almanna-sarskilda-Resevillkor

Vaccination/Negativt Covidtest
Vid utlandsresor skall Ni ha med ett vaccinationsintyg. Gå in på www.covidbevis.se och ansök om detta om ni inte redan har gjort det. Enklast är om ni har digitalt Bankid. Har du en digital brevlåda typ Kivra kommer beviset direkt dit efter ansökan. Tänk på att det kan ta lite tid innan vårdgivaren har lagt in det i systemet. För er som inte har digitalt Bankid kan du skicka efter vaccinationsintyget brevledes, observera att detta alternativ tar ett tag innan beviset blir hemskickat till er. För att hämta blanketten som du skall skicka till E-hälsomyndigheten gå in på www.covidbevis.se.

Har ni ingen dator men ändå vill ha en blankett så hör av dig till oss så skickar vi en blankett till er.

Detta skall ni ha med på resan:

  • Pass
  • Vaccinationsintyg digitalt eller i pappersform. (Observera att de små papperskorten ni ev har fått när ni vaccinerade er gäller inte som vaccinationsintyg för resor). Endast vaccinationsintyg utfärdat av E-Hälsomyndigheten är giltigt!
  • Är du inte fullvaccinerad krävs det ett negativt PCR test som är högst 72h gammalt alt antigentest som är högst 48h gammalt inklusive reseintyg eller bevis på tillfrisknande från Covid-19. Efter den 12 augusti 2021 behöver du ett covidbevis med QR-kod, som utfärdats av E-Hälsomyndigheten vid negativt test eller tillfrisknande.
  • Ni skall även ta med munskydd då detta krävs på färjorna samt i butikerna i Tyskland

Det är bra om ni har alla intyg utskrivna på papper ifall telefonen/uppkopplingen strular!

 

Observera att det är alltid resenärens eget ansvar att ta reda på vad som gäller i det land du ska åka till. Gå in på www.swedenabroad.se och håll er uppdaterade.

 

Folkhälsomyndighetens hemsida:
https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/

WHO:s hemsida:
https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019

Reserekommendationer från UD:
https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/reserekommendationer-fran-ud/

Resa till Tyskland:
https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/tyskland/

Resa till Danmark:
https://coronasmitte.dk/

Folkhälsomyndigheten tillhandahåller också flera goda råd för dig som planerar att resa. Bland annat är god handhygien en viktig faktor för att minska smittspridning. Var mycket noggrann med handhygienen, tvätta händerna ofta med tvål och vatten och använd handsprit. Undvik att röra ögon, näsa och mun. Hosta och nys i armvecket och var observant på eventuell feberkänning och andningsbesvär.

Vi rekommenderar alltid att du som resenär inför en resa ser över din hemförsäkring, eventuell reseförsäkring och dess villkor som gäller om en olycka eller sjukdom skulle uppstå.

Hur kontaktar jag ResTeamet?
Telefon: 0435-10001
Email: Info@resteamet.se


Den här informationssidan kommer att uppdateras löpande.

 

 

 

Nyhetsbrev

Katalogbeställning

Beställ

Kontakta oss

Formulär

Kontakta oss