Coronaviruset (COVID-19)

 

Här kan du läsa mer om ResTeamets information om Coronaviruset (COVID-19)

Med anledning av Coronaviruset (COVID-19) får vi många frågor från våra resenärer. Vi tar alltid våra resenärers säkerhet på största allvar och följer noga rekommendationer från myndigheter.

Vad gör vi på ResTeamet för att ta vårt ansvar?

Vi på ResTeamet följer rekommendationerna och kör med färre antal personer i bussen. Vi ställer även in resor där vi anser att smittorisken är stor eller om ett land ändrar sina inreserestiktioner.

Kommer min resa att bli av?
Utrikesdepartementet har som ansvar att bestämma var det är säkert att resa. Om UD avråder från en särskild region dit vi har resor kommer vi att ställa in den planerade resan och återbetala resans kostnad. Vi kontaktar dig om en resa blir inställd. 

Vad gör jag om jag inte vill resa?
När du bokar en resa med ResTeamet är du skyddad av paketreselagen. Det innebär att om myndigheterna avråder från resor till ett land eller en region vid tidpunkten för avresa kommer vi att ställa in din resa och du får tillbaka pengarna för resan. Om du vill avboka en resa som inte omfattas är det våra ordinarie avbokningsregler som gäller. Läs mer om våra resevillkor här: https://www.resteamet.se/sida/Almanna-sarskilda-Resevillkor

Vaccination
Är du färdigvaccinerad med två sprutor måste det ha gått 14 dagar innan man får åka in i Danmark och Tyskland. Tills det gröna beviset är klart går man in på 1177.se och loggar in med bankid. Där går du in på dina journaler/vaccin och skriver ut information om din vaccination, om båda sprutorna. 

Följande information måste finnas i dokumentationen:

Namn
Födelsedatum
Målsjukdom / "vaccination mot"
Vaccinens namn
Vaccinstatus
Ikraftträdandedatum - tidpunkt för första och andra vaccinationen (för vaccinationskurser där andra kontakten krävs)


Intyget skall vara på engelska. Så länge det gröna beviset inte är klart än går man in på 1177 och loggar in med sitt bank id.


För att kunna betraktas som helt vaccinerad ställer Danmark följande krav: 
·         Vaccinet måste godkännas av Europeiska läkemedelsmyndigheten, EMA
·         Det måste vara minst två veckor och högst 180 dagar sedan vaccinationsprocessen slutfördes.
·         AstraZeneca som den första dosen och ett mRNA-vaccin (Moderna eller Pfizer / BioNTech) som den andra dosen, gäller också som en avslutad vaccinationskurs.
·         Du måste vara permanent bosatt i ett gult eller orange EU- eller Schengenland och ha slutfört vaccinationen i ett EU- eller Schengenland.


EMA har hittills godkänt följande vacciner mot COVID-19:
·         Pfizer BioNtech (Comirnaty) (2 doser)
·         Johnson & Johnson - Janssen Pharmaceutical (COVID19 Vaccine Janssen). (OBS! Endast 1 dos krävs för Janssen-vaccinet)
·         Modern (COVID-19 Vaccine Modern) (2 doser)
·         AztraZeneca (Vaxzevria, tidigare COVID-19 Vaccine AstraZeneca) (2 doser)

Vi ansvarar inte för vaccinationsintygens giltighet, det är varje resenärs enskilda ansvar att ta med intyg som är giltilgt i Danmark och Tyskland.


Folkhälsomyndighetens hemsida:
https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/

WHO:s hemsida:
https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019

Reserekommendationer från UD:
https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/reserekommendationer-fran-ud/

Resa till Tyskland:
https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/tyskland/

Resa till Danmark:
https://coronasmitte.dk/

Folkhälsomyndigheten tillhandahåller också flera goda råd för dig som planerar att resa. Bland annat är god handhygien en viktig faktor för att minska smittspridning. Var mycket noggrann med handhygienen, tvätta händerna ofta med tvål och vatten och använd handsprit. Undvik att röra ögon, näsa och mun. Hosta och nys i armvecket och var observant på eventuell feberkänning och andningsbesvär.

Vi rekommenderar alltid att du som resenär inför en resa ser över din hemförsäkring, eventuell reseförsäkring och dess villkor som gäller om en olycka eller sjukdom skulle uppstå.

Hur kontaktar jag ResTeamet?
Telefon: 0435-10001
Email: Info@resteamet.se


Den här informationssidan kommer att uppdateras löpande.

 

 

 

Nyhetsbrev

Katalogbeställning

Beställ

Kontakta oss

Formulär

Kontakta oss