Gruppresor

Vi på ResTeamet har stor erfarenhet av grupp- och konferensresor. Vi har ett brett kontaktnät över Sverige och resten av Europa som borgar för hög kvalitet och stort utbud. Vi gör alla resor så att de passar just Er förening och vi skräddarsyr resan utifrån era önskemål och behov. Nedan finns några förslag.

Hör av er till oss så berättar vi mer.

Välkommen med din förfrågan!
info@resteamet.se 
 0435-10001

Klippan med omnejd

Vi beger oss först till Rosenberg i Åstorp där vi äter lunch. Vi åker sedan vidare till Klippan och besöker Petrikyrkan och Yllefabriken. Därefter intar vi eftermiddagsfika på Klåveröds logi och café i mysig och lugn omgivning.

 

Ven                                                                            Tid: maj-augusti              

Vi börjar dagen med att åka till Landskrona där vi tar färjan över till Ven. När vi har anlänt tar vi traktortåget som ska köra oss runt på ön. Vi besöker Tycho Brahe museet där vi får en guidad visning. Därefter åker vi vidare till Spirit of Ven där vi äter lunch och får en visning i destilleriet. Sista stoppet blir på Konstnärsgården Marienlund. Välkommen till konstnären Céleste. Gammal bondgård som numera inhyser ett större konstgalleri. Här ställer Céleste ut sin konst. Trädgård med skulpturpark, kaffestuga, målerikurser och rum för resande. Där bjuds det även på kaffe och kaka.

 

Söderslätt                                                                        Tid: april-september        

Vårt första stopp blir på Johannamuseet där vi börjar med kaffe och fralla innan vi får en guidad visning av museets fantastiska samling. Sen är det dags för en smaklig lunch på Tegelberg golfklubbsrestaurang. Vi beger oss sen lite västerut mot Trelleborgs hållet, där gör vi ett besök på Hallongården. Först får vi en visning över deras fina odlingsfält innan det blir dags för en härlig sommarfika med hallontema.

 

Ljuva Österlen                                                               Tid: maj-augusti                

Vi åker direkt mot Ingelsta Kalkon där det serveras lunch; Kalkonschnitzel med potatisgratäng, varm sås, varma grönsaker samt smör & bröd. I gårdsbutiken finns ett brett sortiment av både färska råvaror och underbara delikatesser att köpa med sig hem. Ingelsta Kalkon startades av makarna Lena och Leif Jönsson som 1972 köpte gården Brukstorp utanför Smedstorp på Österlen. I början bestod uppfödningen enbart av minikalkoner. Men inriktningen ändrades när idén om att föda upp större kalkoner blev verklighet. Mätta och belåtna åker vi vidare till Kiviks musteri för ett besök i butiken. Gå på upptäcktsfärd bland hyllorna och fyll på ditt eget förråd av must, cider, dryck, kräm, soppa, sylter, marmelader och andra delikatesser. Efter shoppingturen är det dags att åka vidare mot Skånes äldsta kaffestuga, Kaffestugan Alunbruket. Korsvirkeslängan byggdes som arbetarbostad i början av 1700-talet och ligger vackert belägen omgiven av Verkeåns naturreservat. Här avnjuter vi eftermiddagsfika innan det är dags att åter åka hemåt.

 

Svarta bergen med Ivö                                                 Tid: april-oktober

Vi åker mot Ivö och Ivögården där vi äter en god lunch. Vi hinner också med en liten rundtur på ön innan vi mätta och belåtna tar vi oss vidare till Hägghult och Svarta Bergen, där vi får höra berättelser om det Svarta guldet. År 1899 startade man provbrytning i Hägghult och verksamheten fick fort industriell omfattning. Bristen på arbete och möjligheter till försörjning hade starkt bidragit till emigrationsvågen till Amerika. Denna drabbade också Örkenedsbygden, men tack vare bland annat stenindustrin kunde utvandringen bromsas upp. I Hägghult har brytningen pågått under hela 1900-talet med undantag för världskrigen. Enorma mängder råvara har vinschats upp av de totalt 16 kranar som fanns runt fyndigheten. I dag omnämns stenbrottet som världens största dagbrott för svart diabas, med den imponerande längden 900 meter, bredd 50 meter och djup 75 meter. Även kvalitén på diabasen tillhör världens främsta, vilket gjort den eftersökt för många användningsområden. Än idag bryts diabas i Hägghult. Vi avslutar med eftermiddagskaffe innan vi tar oss tillbaka västerut.

 

Ivön                                                                            Tid: mars-augusti

Första uppehåll blir på Flädergården i Sjunkaröd, som ligger strax utanför Vinslöv där kaffe och goda frallor väntar. Här kommer vi att få lite information om gårdens odling av fläder och pelargoner samt tillfälle till inköp. På väg till Ivön stannar vi för lunch. Vidare färd mot Ivön där vi tar vajerfärjan över till ön. Här kommer vi bland annat att besöka Ivöklack och öns lilla kyrka. Efter denna naturupplevelse kommer vi att på hemvägen stanna till för eftermiddagskaffe hos BoEvas trädgårdscafé.

 

Nyhetsbrev

Katalogbeställning

Beställ

Kontakta oss

Formulär

Kontakta oss