Gruppresor

Vi på ResTeamet har stor erfarenhet av grupp- och konferensresor. Vi har ett brett kontaktnät över Sverige och resten av Europa som borgar för hög kvalitet och stort utbud. Vi gör alla resor så att de passar just Er förening och vi skräddarsyr resan utifrån era önskemål och behov. 

Hör av er till oss så berättar vi mer.

Välkommen med din förfrågan!
info@resteamet.se 
 0435-10001

 

Nedan ges några förslag:

Visingsö med omnejd 2 dagar
Följ med på en underbar resa till Visingsö med omnejd. Vi börjar med en trevlig förmiddagsfika på Gräddhyllans lantcafé i Markaryd. Därefter åker vi vidare till Apladalens naturpark där vi får en guidad visning. I prästgården finns ett museum med bland annat bevarade interiörer från ett prästhem på 1800-talet. Efter besöket intar vi lunch på en restaurang i närområdet. Färden fortsätter sedan mot Jönköping där vi besöker det gamla Tändsticksmuseet. I museet berättas levande tändstickshistoria. Vi möter både människor och maskiner som byggde upp tändsticks­industrin och utvecklade den till ett världsföretag. En spännande visning väntar med deras duktiga guider. På kvällen väntar en gemensam middag på hotellet. Dagen därpå beger vi oss mot Gränna där vi ska ta färjan över till Visningsö. Här får vi en rundtur där vi bland annat ser Visingsborgs slottsruin, Kumlaby kyrka, Mullbärsträden, Näs, Ekskogen och mycket mer. Ön kallas ibland för Kungarnas- och Grevarnas ö och varför det är så kommer er guide att berätta allt om under dagen på ön. Vi äter lunch på ön och får dessutom en guidad visning på Nostalgi muséet. På parkeringen startar de tändkulemotorn och visar hur den fungerar. Efter en intressant dag på Visingsö åker vi tillbaka till Gränna.

Snapphanetur
Följ med oss på en spännande tur där vi får ta del av den spännande Snapphanetiden. Vi kör österut mot Göinge. I Tyringe svänger vi av söderut mot Matteröd och Brönnestad. Vi åker förbi byarnas kyrkor som bär en del historia från Snapphanarnas tid. Härifrån, på små vägar, tar vi oss till Hovdala slott som var hårt ansatt under krigen på 1600-talet. Här blir vi serverade förmiddagskaffe. Från Hässleholm styr vi kosan mot Knisslinge där vi ska äta lunch på restaurang Snapphanen. Mätta och belåtna åker vi sedan vidare norrut på småvägar. Under eftermiddagen besöker vi Sporrakulla gård. Gårdens historia är känd från senare delen av 1600-talet, då greve Ebbe Ulfeld fick Sporrakulla i förläning för sina insatser i snapphanefejden. Vi åker även en bit på Ryavägen, under 1600-talets olika krig gick flera svenska transporter via denna vägsträckning som band samman Småland med Skåne. Snapphanar höll till utmed vägen och utförde snabba överfall i omgivningarna. Vi åker självklart också förbi Lönsboda och Loshult. I Loshult skedde ett av historiens största rån, snapphanarna stal Karl XI:s krigskassor. På vägen mot eftermiddagskaffet passerar vi Hönjarumsskans, den enda svenska befästningen som friskyttarna själva lyckades inta under skånska kriget. Vi gör ett stopp på Gräddhyllan utanför Markaryd där vi njuter av eftermiddagsfika.

Dagstur till Falsterbo fågelstation
Under förmiddagen lämnar vi hemorter för att åka mot Flyinge där vi ska inta förmiddagsfika som består av fralla med ost/skinka samt kaffe. Efter ett trevligt stopp fortsätter vi vidare till sydvästra Skåne. Skanör och Falsterbo ligger som en liten juvel längst ned i det sydvästra hörnet av vårt avlånga land och i Falsterbo kommer vi besöka dess fågelstation. Ni kommer att få en bra beskrivning och en genomgång hur fågelflyttningen fungerar samt en uppvisning av att ha fåglarna i händerna. Efter en oerhört intressant guidad tur åker vi återigen hemåt. Vi stannar för en sen lunch på Gåsapågarna på Bialitt. Mätta och belåtna åker vi åter hemåt.

Öresundrunt 
Vi beger oss söderut mot restaurang Lillgården i Åkarp. Här avnjuter vi en frukostbulle och kaffe. Mätta och belåtna åker vi vidare mot Danmark över Öresundsbron. Vi börjar med att besöka Christiania. Christiania är cirka 35 hektar stort och ligger i ett grönskande område, på båda sidorna av den gamla vallgraven i stadsdelen Christianshavn. Fristaden drar till sig massor av besökare, som lockas av spänningen och mystiken kring denna säregna stadsdel och dess invånare. Även vi lockas hit denna dag och får en guidad visning! Efter ett mycket spännande besök åker vi vidare till Bakken. Här äter vi en god lunchbuffé och har tid att spatsera i parken på egen hand! Framåt eftermiddagen är det dags att åter åka hemåt. Denna gång åker vi via Helsingborg-Helsingör.

Ut i det blå
Här väljer ni själva om ni vill ha en dagstur eller flerdagarstur. Gör resan hemlig och lite spännande för gruppen. Då tisslas och tasslas det i bussen vart man är på väg.

 

 

Nyhetsbrev

Katalogbeställning

Beställ

Kontakta oss

Formulär

Kontakta oss