Läsvärt om din resa med ResTeamet

Här följer lite information som kan vara bra att veta för Dig som åker på bussresa.

Avbeställningsskydd:
ResTeamets frivilliga avbeställningsskydd tecknas i samband med bokningen av resan och ger skydd om du eller någon nära anhörig blir sjuk mindre än en månad före avresan. Avbeställningsskyddet betalas samtidigt som anmälningsavgiften och kan inte återbetalas.

Avbokning/Resevillkor:
Man ska känna till vad som anges i ”Allmänna och särskilda resevillkor”, som finns i vårt program. Man bör absolut veta vilka kostnader som uppkommer i samband med en avbokning; med och utan avbeställningsskydd.

Bagage:
1 x resväska och 1x handbagage per person får medbringas dock högst 40 kg. Detta beror på säkerhets- och utrymmesskäl (speciellt på hemresan). Ofta behövs mindre bagage än vad man kan tror, så välj med omsorg. Varje resenär är skyldig att själv se till att eget bagage lastas in och ur bussen vid respektive på- och avstigning. Vi undanbeder dramaten- och andra bagagevagnar. Chauffören och reseledaren har rätt att avvisa personer med för mycket vikt/alkohol/tobak!

Betalning:
Anmälningsavgiften samt eventuellt avbeställningsskydd/reseförsäkring skall betalas 10 dagar efter utskick. Slutbetalningen erläggs senast 14 dagar innan avresa. På bokningsbekräftelsen ser ni vårt plusgiro: 37 40 95-8
Obs! Fyll alltid i bokningsnumret.

Journummer:
Vårt journummer, som är bemannat vid anslutningar är 070-651 90 25, Ring vårt ordinarie telefonnummer under annan tid 0435-100 01.

Pass:
För alla resor utanför Sverige erfordras pass. För svenska medborgare behövs ej visum till något av våra resmål. Glöm inte att i god tid kontrollera sista giltighetsdag för passet, passet ska vara giltigt minst över hela resan. Passet skall förvaras lättåtkomligt i handbagaget.

Platser i bussen:
Vi har förbokade platser i bussen som framgår av resebekräftelsen. Detta gäller både för ut och hemresan. Vi förbehåller oss rätten att ändra platsnummer från det som angivits på Er bekräftelse vid utresan.

Resebekräftelsen/Ändringar:
Resebekräftelsen gäller som biljett/resebevis förutsatt att resan är betald. Ta med resebekräftelsen på resan. Vid bokning senare än en vecka innan avresa faxas/mejlas  postens/bankens kvitto till oss. Kontrollera att alla uppgifter stämmer överens med Er beställning. Vid eventuella frågor, ändringar eller avbokningar ber vi Er ta kontakt med oss snarast. För ändringar av inkvarteringsalternativ, påstigningsplats efter erläggandet av anmälningsavgiften debiteras 200: -/bokning i expeditionsavgift.

Reseförsäkring/Sjukdom vid utlandsresa:
Vi råder dig att teckna en reseförsäkring för att ha fullgott skydd om du inte redan har en reseförsäkring. Hos försäkringskassan skaffar du Europeiskt sjukförsäkringskort, detta kort berättigar dig gratis sjukvård inom primärvården utomlands (kommunal).

Servering i bussen:
På bussen kan man köpa öl, läsk och mineralvatten. När vi gör uppehåll går det också att köpa kaffe och kaka. På våra direktresor kan man även köpa korv och bröd. På våra Spanienresor finns möjlighet att köpa frukost från bussen på morgonen i Frankrike. Vi reserverar oss för slutsålda varor och att avvikelser kan förekomma. Betalningen sker kontant i svenska kronor.

Tips vid direktresa:
Det kan vara bra med en liten kudde och eventuellt filt för att få det behagligt på natten. Under resdagarna ingår inte måltider i resans pris. Beräkna följande priser: Frukost i Tyskland/Frankrike/Slovenien cirka 8-10 € Lunch eller middag i Tyskland/Frankrike/Slovenien cirka 10-15 €.

Utflykter:
Reseledaren kommer att presentera aktuellt program med priser under resan. Utflykterna betalas med svenska kronor eller i landets valuta om inget annat anges. Arrangemang och priser som anges i katalogen är preliminära. Vi förbehåller oss rätten att ändra program beroende på säsong.

Valuta/Värdesaker/Pengar:
De valutor vi rekommenderar finns omnämnda vid respektive resmål i vårt bussprogram. Det lönar sig oftast att växla i Sverige före avresan. På de flesta färjor vi åker med kan man betala med svenska kronor. ResTeamet tar inget ansvar för eventuell stöld av till exempel värdesaker och pengar från hotellrum, buss, strand och så vidare.

Vi på ResTeamet att önskar Er en trevlig resa!

 

Nyhetsbrev

Katalogbeställning

Beställ

Kontakta oss

Formulär

Kontakta oss